PEPPE_LOPEZ:
Nezkousel, ted jsem stravil 3 dny preinstalaci stroje a to utrpeni uz jsme nechtel prodluzovat.
Mimochodem poznatky:
1. Win 7 fakt neumoznujou zprovoznit 6 AMD karet. Ani s tim 6GPU modem (kterej funguje tak mozna na R290/390, ale s novejsima driverama nez jsou 16.1 nefunguje), ani s jakymkoliv nastavenim BIOSU.
2. Win 10 jsou pekny kurvy. Nejde sice zakazat aktualizace, ale aspon jde zakazat automaticky restarty. Coz ovsem znamena, ze jakmile pak stroj resnete, vsechny aktualizace co se natahaly (asi se tahaj se dalsi a dalsi i kdyz by to melo cekat na restart po tech prvnich), se chteji najednou uplatnit. Coz ve vysledku znamena, ze system uplne padne. Chybovy hlasky pri vypinani, cyklicky restarty, samovolna zmena driveru AMD, fakt lahudky. Jak ja ten system nesnasim! (ale ne vic nez Linux :-) )
3. Win 10 lze krome restartu zakazat i automaticky preinstalace aktualnich ovladacu, coz je nakonec pozitivini zprava.
4. MSI Afterburner se chova uplne jinak, kdyz mate aktivni i integrovanou grafiku. Neumoznuje zobrazit POWER (watts) v grafech, neumoznuje nebo si nepamatuje nastaveni Core Voltage, po restartu i pres ulozenej profil jede v defaultu, coz poznate az na spotrebe. IGPU nutno vypnout, ale asi je to mozny resit i manualnim prepsanim profilu v c:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\Profiles\ , kde se nachazi CoreVoltage a CoreVoltageBoost= . Akorat jsem jeste nepochopil proc se tam jednou pisou milivolty a jednou nejakej index asi, protoze napred mi fungovalo 800 (800mV), ale po nejakym z tech tisicu restartu se v GUI objevila 0 a posuvnik smerem k undervoltage sel standardne do minusu, takze jsem nastavil -150, coz osciluje nekde kolem 925mV.