kam jsme se dostali s tímto koníčkem...
Je to vůbec podnikání? mohu snád ovlyvnit výsledek mého podníkání cíleně svou činností, že budu něco dělat lépe a víc a jinak, nespát, abych byl na trhu lepší, nebo jsme všichni stejní když to nepasu někde v hale na zelené louce ale doma garáží jak akvarijní rybyčky?
Jak na tento koníček bude vzhlížed fin.ú. když budu mít 4 roky podnikání ve ztrátě? Zruší mi živnost?
Koníčky jsou z princípu ztátové. Ale mohu taky vygenerovat nějaký příjem ve formé ceny za umístění se třeba na výstavě kaktusů. To tak koníčky dělávají, jestli někdo nějaký ještě dělá doma v garáži. Případný zdanitělný krypto zisk si zdaním v položce ostatní příjmy já sám, nebo vnuk, jestli budeme chtít vytěžené kryptoměny zbavit.
Mám doma 4 vlhké plesnivé kouty na které když foukám, tak se mi tvoří plíseň méně. Abych nemusel platit tolik za foukání, tak foukám těžením, navíc foukám i teplý vzduch, no a čístečně si pokryju spotřebovavnou energii. Je toto skutečně podníkání jako "soustavná samostatná činnost prováděná podnikatelem za účelem dosažení zisku, na vlastní náklady, odpovědnost, riziko a pod vlastním jménem"?
N A S R A T
anketa klidně anonymní. Když těžím, tak:
<> těžím na živnost
<> těžím bez živnosti
<> nicehash a.p.
<> jiné, specifikuj