• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: "An ASIC project is incredibly expensive, and we hit several barriers to getting enough funding to finish the project." já nevím, mají za sebou DCR a SIA a tohle nedají, bo nemají prachy, ačkoliv jim posílali btc v únoru a lednu. co na to říct.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: ty vole, co na to rict.
    moc teda nerozumim, co maj za problem s algoritmama...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: nákup za únorovou cenu btc :/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    /do piči

    GRN1 Cancellation
    We’re sad to announce that we’ve cancelled the GRN1 project. All buyers will be refunded in full in the next several days. We've written a blog post detailing the decision.


    https://medium.com/obelisk-blog/grn1-cancellation-announcement-54782c6e3e83
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    zakaz btc se blizi :)

    Bitcoin And Crypto Suddenly Branded A 'National Security Issue'
    https://www.forbes.com/...9/07/16/bitcoin-and-crypto-suddenly-branded-a-national-security-issue/amp/
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Lil Nas X - Old Town Road (Bitcoin Version)
    https://www.youtube.com/watch?v=M3TzVgGyBFs&feature=youtu.be
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    zkus se odlepit z 1M grafu a vem si naky prasky..
    MATT
    MATT --- ---
    Canada's Sustainable Bitcoin Mining Used To Farm Fish And Crops - Bitcoinist.com
    https://bitcoinist.com/canadas-sustainable-bitcoin-mining-used-to-farm-fish-and-crops/
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570:
    Promin mi to, ale s tebou je to jak do dubu. Zajimalo by me proc stale nechces pochopit, ze nema zadnej smysl diskutovat o dodavatelich, kdyz se s cenou za kwh ve standardni domaci konfiguraci stejne nemas sanci dostat na takovou castku, aby se vyplatilo tezit.

    Ohledne primotopove sazby...ja bych rad vedel jak se to teda kua posuzuje, protoze me opravdu dva nezaviski revizaci (Eon a Pre) rekli to samy. Driv stacilo mit jen stykac a papiry o tepelnych ztratach. Ted uz musis mit fyzicky to vytapeni a revizi ze je spravne zapojeny. A hlavne by se prej stejne cukali, kdyz mame zavedenej plyn. Tak ja nevim, asi jsem jim byl nesympatickej nebo jsem po nich chtel praci ;-)
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    co vim, tak nejnizs se dostat na asi 2,7kč/kwh ... niz uz to nejde, protoze sice klesne cena tarifu samotnyho, ale vykompenzuje to rocni platba za jistic ... jenze na takle nizkou cenu el. uz musis mit minimalne primotopy + bojler + podlahovku .... 40A hlavni jistic pro barak 3faze a hned si na 10k jen za ten jsitic rocne (mozna i vic, kamos ma tarif takovej, ze uz mu nizsi nedaji tj 1,7 bez jistice ... tu 1 korunu dorovnava jistic samotnej + kdejaky posrany poplatky) .... a ja za cenu 2,7 tezim ...

    jo zisk neni kdovi jakej, ale je (tady musim podotknout, ze zatim sem vymenil BTC na CZK jen velmi malinko na podzim 2017, kdyz byl kolem 350k) ... i kdyz i tahle veta je podivne recena, protoze splacim HW z vyplat, ale to je jedno, hw se da prodat (i kdyby za 1/4 ceny) nebo pronajmout

    tezim xyz kryptomen (resp vzdy jen 1nu v danou chvili) a prevadim na btc, neco malo mam v portfoliu (ale to jde vlivem kuzu btc nahoru a dolu uplne do kopru a hlavne sem je kupoval ve spatnou dobu) a btc proste nerpodavam, dokud neni vhodny kurz ....

    jasny, pocitam to na "denni" prijem vs vydej a zatim jsem porad v plusu vs el. a to mi staci ...


    tezit za vic jak 3kc/kwh je dneska totalni nesmysl
    OLAV
    OLAV --- ---
    ROMANICAK: A to musíš brát prvního, co ti vyšel? Smlouvy snad čteš, pokud je tam pokuta a tobě to nevyhovuje, tak zkus třeba druhýho. Nebo třetího. Vůbec nevím, jakýho prodejce máš, třeba už levného, ale já jen nesouhlasím s tím, že všichni mají +- stejně.

    Dám příklad:
    Malý rig 500 W x 24 x 365 = 4380 kWh.
    Můj dodavatel na d57: Cena na 1 kWh včetně DPH: 3,54 Kč
    d02: Cena na 1 kWh včetně DPH: 4,96 Kč
    Rozdíl proti d02 je 6000 Kč ročně.
    A u d57 je započítáno i pevné platby (např. jistič 3x25 A). A pak máš pro celou domácnost 2 Kč/kWh, takže ušetříš víc, pokud nějak využíváš elektřinu.

    Toto v kalkulačce - první 13 758 Kč (BE), můj 15 872 Kč, poslední 22 789 Kč, to mi nepřijde +-500 Kč.

    d56
    Není pravda, že musíš mít přímotopy. Stačí jen mít okruh a na ní si dáš klidně 1 zásuvku, kam můžeš přímotop připojit. Revizáka jsem neukecával, neměl s tím problém.

    Stykač + jistič + dráty + 1 zásuvka + práce elektrikáře + popř. někdo na vysekání a pak zadělání (to si dělám sám a to su IT) = pár kaček
    Já musel navíc vykopat a vyměnit sloupek na hodiny, protože EON tenkrát neuměl tam ty 2 hodiny strčit. PRE i ČEZ to umí. Ale za rok to bylo zpátky.

    Akorát jsem se před pár lety dopisoval s ERÚ a ti teda naznačovali, že to dělá takto každý a pak netopí přímotopy a moc se jim pak nelíbí, když máš velký odběr ve vysokým tarifu. Pak to d57 a celé HDO odpojování ztrácí smysl a že to chcou řešit - chtěli zavést nové tarify s poměry mezi VT a NT. Ty poměry pro lidi s TČ zaizolovanýma domama (PD nebo i NED) nešly splnit jinak, než že by se daly přímotopy ven a pálilo by se do vzduchu v NT. To nějak nepochopili, ale naštěstí to vyšumělo.


    Víc už k tomu asi psát nebudu, fakta jsem dal, nevím, co bych dál dodal.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    OLAV:
    SN0008102070570:
    Panove, ja jsem si svoje vypocty pred zacatkem i behem tezby udelal. A i pred skoncenim a proto jsem skoncil. Nema to zadny smysl, kdyz se denne prodelava na elektrice(a na ten by se evidentne prodelavalo asi i kdyby byla za 4,-), logicky se nemuze vratit ani investice do HW, a to ani koruna.

    Pokud to tady nekomu jeste porad nedoslo, tak at me klidne minusuje dal, predem dik :-)))


    OLAV:
    Je hezky, jak na prvnim miste vychazi BohemiaEnergy - prave ty jsem mel a doporucuju od nich rychle pryc. Ve skutecnosti totiz prodavaji svoje zakazniky jine firme (mozna stejnej majitel) a ten ihned po prevzeti napali uplne jinou cenu. a je celkem slozite a zdlouhave (protoze nekomunikuji, svete div se) od toho noveho odejit, mimo jine je tam pokuta asi 2000,- a stoji to hromadu nervu a casu. A nelze tomu predem zabranit, oni totiz poslou oznameni ze k tomu doslo a ze na to podle smlouvy maji pravo hotovo. Pak se zakazniku smaz v pekle treba :-(

    Prechod na d56 neni mozny, pokud revizakovi neprokazu ze tady ty primotopy fyzicky jsou a ze jsou napojeny na zvlastni stykac v rozvodne skrini, kterej je ovladanej skrz HDO(nebo jak to delaj) na "nocni proud". Dobrej pokus, ale marnej, taky jsem zkousel. Dokonce i ukecat revizaka at mi t jen podepise a dat mu neco do kapsy - taky neproslo. Prej chodej kontroly a prisel by o licenci.

    Takze co, ja jsem vam uz vypocet predtim dal, ukazete mi jinej? Nebo porad jenom pindy a minusky?
    OLAV
    OLAV --- ---
    ROMANICAK: EON asi před 2 rokama poslal nový ceny elektřiny. Nějak se mi to nezdálo a mrknul jsem na konkurenci a cca 3000 Kč ročně rozdíl. Poslal jsem výpověď a najednou přišla od EONu nabídka zhruba o ty 3000 Kč nižší. Stejně jsem přešel, protože za rok bych musel asi zase smlouvat.

    Mrkni sem a počítej https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodavka-elektricke-energie-porovnani-nabidek

    (Přechod z tarifu z d02 na d56 byl rozdíl ještě víc. U mě stačilo jen sepsat výpočet ztrát domu a jejich % pokrytí TČ, což jsem zvládl asi za hodinu)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570:
    Ja nevim jestli trollis nebo jsi tak neschopnej udelat si vypocet, ale veta "ze i tak maly detail na vstupu jako je vyber dodavatele elektriny ti mohl za ty dva roky napr. jednu kartu zaplatit." krome toho ze se primo tyka profitu (o kterem pises ze te nezajima, lol), tak neni pravdiva. Ja jsem faktury ruznych dodavatelu videl, a kdyz uz maj levnejsi poplatky za distribuci, tak maj zas drazsi pevnou castku za jistic, nebo to proste jinym zpusoem vyrovnavaj. Ve vysledku se neda usetrit vubec nic, coz oni se samozrejme snazi poprit v reklamach kde ti spocitak xx bambilionu rocne. Je to ale cista lez. Kdyz uz je nejakej distributor "levnejsi", tak to velky firmy vyrovnaji nejakym bonusem jakoze "kdyz nam podepises na dva roky bez zmeny, dostanes 500,-" a podobne. A zas to vyjde nastejno. Menit distributora ma cenu jen v pripade, ze se chces pomstit kdyz te nasere. Financne to nema smysm vubec (v beznych tarifech).

    Fakt jsem si to nekolikrat zkusil a mam co porovnavat.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    SOONIC: POS
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    DRZEEF: jak se to těží ?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570: Coz v dobe o ktere se bavime neni ani cena jedne z tech 6 grafik co v tom rigu byly. A asi tezko se kvuli tezeni budu stehovat do uplne jinyho mesta nez kde ziju a pracuju. Premyslej trochu :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570:
    Mam osobni nekolikanasobnou zkusenost s tim, ze vzdy vyjde nakonec cena nekde kolem 4,80, pokud mas standardni sazbu. Asi tezko si budu domu montovat primotopy jen kvuli tomu, abych mohl mit lepsi sazbu. Ona ve vysledku zas o moc lepsi neni, lisi se to max o korunu. Mluvim z realnejch zkusenosti na cca 6 adresach Praha a Brno a Olomouc.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: ja sem tezil jako hobyckar a nadsenec. kdyz mam jako konicek auta, tak kurva nepotrebuju zivnostak na servis, kdyz si je chci sam v garazi opravovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam