• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    OLAV:
    SN0008102070570:
    Panove, ja jsem si svoje vypocty pred zacatkem i behem tezby udelal. A i pred skoncenim a proto jsem skoncil. Nema to zadny smysl, kdyz se denne prodelava na elektrice(a na ten by se evidentne prodelavalo asi i kdyby byla za 4,-), logicky se nemuze vratit ani investice do HW, a to ani koruna.

    Pokud to tady nekomu jeste porad nedoslo, tak at me klidne minusuje dal, predem dik :-)))


    OLAV:
    Je hezky, jak na prvnim miste vychazi BohemiaEnergy - prave ty jsem mel a doporucuju od nich rychle pryc. Ve skutecnosti totiz prodavaji svoje zakazniky jine firme (mozna stejnej majitel) a ten ihned po prevzeti napali uplne jinou cenu. a je celkem slozite a zdlouhave (protoze nekomunikuji, svete div se) od toho noveho odejit, mimo jine je tam pokuta asi 2000,- a stoji to hromadu nervu a casu. A nelze tomu predem zabranit, oni totiz poslou oznameni ze k tomu doslo a ze na to podle smlouvy maji pravo hotovo. Pak se zakazniku smaz v pekle treba :-(

    Prechod na d56 neni mozny, pokud revizakovi neprokazu ze tady ty primotopy fyzicky jsou a ze jsou napojeny na zvlastni stykac v rozvodne skrini, kterej je ovladanej skrz HDO(nebo jak to delaj) na "nocni proud". Dobrej pokus, ale marnej, taky jsem zkousel. Dokonce i ukecat revizaka at mi t jen podepise a dat mu neco do kapsy - taky neproslo. Prej chodej kontroly a prisel by o licenci.

    Takze co, ja jsem vam uz vypocet predtim dal, ukazete mi jinej? Nebo porad jenom pindy a minusky?
    OLAV
    OLAV --- ---
    ROMANICAK: EON asi před 2 rokama poslal nový ceny elektřiny. Nějak se mi to nezdálo a mrknul jsem na konkurenci a cca 3000 Kč ročně rozdíl. Poslal jsem výpověď a najednou přišla od EONu nabídka zhruba o ty 3000 Kč nižší. Stejně jsem přešel, protože za rok bych musel asi zase smlouvat.

    Mrkni sem a počítej https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodavka-elektricke-energie-porovnani-nabidek

    (Přechod z tarifu z d02 na d56 byl rozdíl ještě víc. U mě stačilo jen sepsat výpočet ztrát domu a jejich % pokrytí TČ, což jsem zvládl asi za hodinu)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570:
    Ja nevim jestli trollis nebo jsi tak neschopnej udelat si vypocet, ale veta "ze i tak maly detail na vstupu jako je vyber dodavatele elektriny ti mohl za ty dva roky napr. jednu kartu zaplatit." krome toho ze se primo tyka profitu (o kterem pises ze te nezajima, lol), tak neni pravdiva. Ja jsem faktury ruznych dodavatelu videl, a kdyz uz maj levnejsi poplatky za distribuci, tak maj zas drazsi pevnou castku za jistic, nebo to proste jinym zpusoem vyrovnavaj. Ve vysledku se neda usetrit vubec nic, coz oni se samozrejme snazi poprit v reklamach kde ti spocitak xx bambilionu rocne. Je to ale cista lez. Kdyz uz je nejakej distributor "levnejsi", tak to velky firmy vyrovnaji nejakym bonusem jakoze "kdyz nam podepises na dva roky bez zmeny, dostanes 500,-" a podobne. A zas to vyjde nastejno. Menit distributora ma cenu jen v pripade, ze se chces pomstit kdyz te nasere. Financne to nema smysm vubec (v beznych tarifech).

    Fakt jsem si to nekolikrat zkusil a mam co porovnavat.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    SOONIC: POS
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    DRZEEF: jak se to těží ?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570: Coz v dobe o ktere se bavime neni ani cena jedne z tech 6 grafik co v tom rigu byly. A asi tezko se kvuli tezeni budu stehovat do uplne jinyho mesta nez kde ziju a pracuju. Premyslej trochu :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SN0008102070570:
    Mam osobni nekolikanasobnou zkusenost s tim, ze vzdy vyjde nakonec cena nekde kolem 4,80, pokud mas standardni sazbu. Asi tezko si budu domu montovat primotopy jen kvuli tomu, abych mohl mit lepsi sazbu. Ona ve vysledku zas o moc lepsi neni, lisi se to max o korunu. Mluvim z realnejch zkusenosti na cca 6 adresach Praha a Brno a Olomouc.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: ja sem tezil jako hobyckar a nadsenec. kdyz mam jako konicek auta, tak kurva nepotrebuju zivnostak na servis, kdyz si je chci sam v garazi opravovat.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    VYHULENY_UFO: tomu co píšeš rozumím. Tady se uvádí, že k těžení máš mít živnost.
    http://zdanenikryptomen.cz/zdanenikryptomen.pdf
    z toho plynou další povinnosti a nejasnosti právě jak píšeš, v módu hodl. A taky nerozumím co s již vytěženým, když tato povinnost ještě nebyla známá.

    ROMANICAK: dle mého výpočtu, kdybys těžil se szadanými parametry od 1.5.2018 do 1.5.2019 a každý den prodával vytěžené, tak nemáš nic, kdyby tě elektřina stála 0,1986$/kWh co se sazbou D57d hravě dosáhneš. Můžeme si tady porovnávat ty čísla doalelúja. Je to o ceně energií. Elektřina zdarma neexistuje !
    Vůči tomu, co píšeš nemám námitky. Ale ještě jednou zkusím, že tuto diskuzi jsem neotvíral kvůli výdělečnosti etherea. Nepotřebuji ani radu jak hodně vydělat, nebo málo prodělat. Bylo to o té jiné myšlence miningu, zkůs ji v tom pohledat. ; biznis × koníček ; osvč × nasrat ;
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SOONIC:
    DOMINIQUE:

    ETH bylo ted v poslednich mnoha tydnech a stale je tezce prodelecne. To znamena, ze to co za den propalis v elektrice (a fakt standardne nemas za 2Kc, to bys musel byt fabrika) je vic, nez kolik natezis. Cena HW je dalsi naklad, kterej je potreba zapocitat.

    Cisla:
    Muj rig vyladenej s 6xRX580/8GB jede na 850W a dava 180Mh/s . Cena elektriky je cca 5,-/kWh (ano, koukni se na fakturu a vydel si celkovou castku celkovym poctem propalenych hodin a dostanes realnou cenu za 1kWh se vsim vsudy)
    Zadej si to do
    https://whattomine.com/...h?utf8=%E2%9C%93&hr=180&p=850&fee=2.0&cost=0.25&hcost=0.0&commit=Calculate
    a vyjde ti, ze prodelas rocne 400+USD. Jen na elektrice !!! Pricti se naklady na HW a jsi jeste nekde uplne jinde (v minusu).

    Ted k tomu stoupani ceny...
    Vzhledem k velmi malymu poctu ETH ktery jsi schopen za rok natezit a vzhledem k obvykle stoupajici obtiznosti kdyz leze nahoru cena, se ani pri dvojnasobku soucasny ceny ETH/USD nedostanes do zisku.

    Spotreba rigu za celej rok v Kc = 0,85x5x24x365 = 37230,-CZK, to je cca 1600USD za elektriku rocne.
    Rig je schopnej natezit kazdych cca 11 dni 0,1ETH, to je cca 3,3ETH za rok.
    Abys byl s elektrikou na nule, muselo by jedno ETH stat 484USD, a to nepocitam ono zvyseni obtiznosti, postupny zdrazovani elektriny, nakupni cenu HW(realne vic 1300USD za tenhle rig v soucasny cene jetejch grafik na inzerat), pripadnou udrzbu, vetrani/chlazeni v horkych letnich mesicich a pripadny ztraty pri vypadku konektivity, elektriky, poruchy HW.

    Toliko k ETH - tenhle stav uz trva vic jak pul roku a proto jsem svuj rig rozebral a rozprodal. Mnohem lepsi je vzit ty prachy, nakoupit ETH na exchange nebo na burze a doufat v to samy - ze stoupne a vydelate.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    PALEONTOLOG: To zní logicky. A nebylo by lepší danit zisk ve firmě jen v pondělí, kdy jsou nejmenší tržby?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: a nebi lepší zaplatit daň z příjmu při zisku 10% než při zisku 7000%?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: :D

    proboha proc, ucetnictvi snad prijde na radu, az ty kryptosracky prodam za penize, ktery uznava nas stat,ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: tak tos určitě pro jistotu zaplatil daň z příjmů, ne
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: nejlepsi je tezit do zasoby. kdyz sem tezil kdysi btc, tak kdybych ho hned prodaval, tak picu vydelam, ted po x letech je fajn se podivat do trezoru na ucet.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    Jako težař mám možnost vybrat si, co budu těžit. Kdybych težil jakékoliv krypto, které má denní cenu takovou, že nebudu generovat zisk, pořád se moje činnost považuje za podnikání jako soustavná činnost za účelem dosažení zisku, když odmítám generovat zisk? Hodnotu výtěžku beztak stanovuji já, není to dáno nějakou centrální institucí. Nemůžu pak zůstat v režimu těžení jako koníček ? Případný nepředvídatelný zisk při změně krypto na fiat danit jako občan v kolonce ostatní příjmy bez nároku na odpočet vstupních nákladů ?
    Protože třeba to, co by jsi v neziskovém režimu nepodnikámí neodvedl na odvodech do pojišťoven, tak ti pokryje třeba nákup hw. ROMANICAK: Pak bys to mohl z kalukalace vypustit.
    DOMINIQUE
    DOMINIQUE --- ---
    ROMANICAK: no, pokud dobře počítám tak 350mhs k dnešním dni dává cca 4 dolary čistého při elektřině za 2kč. Takže teoreticky kdybych se z toho posr... a svezl se s vlnou lidí co prodalo svůj hardware za směšnou částku k tomu do toho praštil a prodal eth po 100$ tak jsem -90%. Jelikož těžím dál a cena eth se pohla směrem nahoru tak jsem jen -60%, a to se vyplatí :)
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROMANICAK: No to jsem chtěl slyšet. Zkus dál rozvinout svoji myšlenku.
    Tvoje úvaha počítá, že kdy jsi si pořídil hw,za kolik a jaký výkon ? Chci si to spočítat sám, ať ti nemelu...

    Jaký je tvůj názor na těžení nutně spojené s živností ?
    Ten směr, kterým jsi se ujal diskuzi vést chci co nejrychleji opustit. Zajímá mě jiné hledisko.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SOONIC:
    SOONIC:
    dovolim si oponovat. Tezba ETH se nevyplaci pokud nemas elektrinu zadarmo a ani HW se nezaplati v zxadne rozumne dobe, pokud ETH nenastoupa velmi vyrazne, v radu stovek procent.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROMANICAK: zapoměl jsem do kalkulace zohlednit legální podmínky těžby a s tím spojené další náklady z odvodů, s čím mám právě ideový rozpor k tomuto koníčku v míře a režimu, v jakém ho provozuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam