• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNGLER: ano, v realu s ubihajicim casem vytezis min a min...
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    VYHULENY_UFO: nejsem si jistej jestli rozumím. Myslíš tím, že v reálu vytěžím méně než mi to tu teď ukazuje a nebo tím myslíš, že jinde reálný výtěžek nebudu mít tak vysoký?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNGLER: ne, realny vytezek budes mit mensi v zavislosti na obtiznosti a casu.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Tak už mi to pěkně běží. V tuhle chvíli mi nicehash ukazuje 0,3mBTC/den, což mi přijde hodně fér. Píchnul jsem si počítač přes měřák a při aktuální ceně BTC mi počítač promění 9 Kč zaplacených za elektriku na 40 Kč v BTC. Má cenu řešit nějakej jinej způsob těžby než nicehash? Vytěží mi to třeba v nějakém poolu s kartou rtx 3090 výrazně víc?
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TRUMPETKA: najs...skoda, ze nepustili verejne tu verzi pro gddr6.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    sem to prave onehda zkusne zapl a vymlatil z me stolni 1080ti asi 52MH :D
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TRUMPETKA: nj, o tom vedet tenkrat, tak se 1080ti nekdy v zari nezbavuju, aby bylo tenkrat na upgrade..dava s tim jen o malo min nez 2080ti ;)
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    GONDAR: presne kvuli te jejich dani ... ona sice je napsana xy (treba 3-5%) ale je to porad vic nez jakejkoliv pool 2-3% ... stejne nicehash jede v 99% pripadu eth-hash a ne zrovna kratkou chvili

    HA! sem netusil, ze tahle pilule na gddr6 nefrci ... sem skoncil s tezbou 2 roky zpatky (chyba!)

    ano presne tahle https://github.com/Virosa/ETHlargementPill
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TRUMPETKA: zkusis hodit, proc nicehash ne, resp. jestli nekde neni exaktnejsi procentualni rozbor z delsiho mereni (pokud to vubec zmerit jde), o kolik clovek prichazi, kdyz tezi pres nicehash (switchovani algoritmu)...dovedu si predstavit, ze si z toho nemalo berou..dan za pohodlnost/jednoduchost........vs. jen ethereum ?
    ethpill: to jsem neznal, zajimavy...zbeznym googlenim vidim, ze je to jen pro karty s gddr5x (1080ti)...resp. ze pro gddr6 to existuje, ale prodavaji(prodavali) to privatne:
    ETHlargement Pill GDDR6 for RTX 2070/2080/2080 Ti Cards?
    https://www.youtube.com/watch?v=eNpfVvLXqwg&t=300s

    je to ale dva roky stary, aktualneji akorat neco o exit-scamu:
    Anyone know what happened to the EthPill? Can't find it on Github anymore... : EtherMining
    https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/afyg9j/anyone_know_what_happened_to_the_ethpill_cant/

    "How the events unfolded on Github is here: https://www.reddit.com/r/gpumining/comments/abq0w3/ethlargementpill_gone/

    The longer story is all over the place but a few key pieces of information is that OhGodAGirl the only public face of ProgPOW and a known con(wo)man recently executed an exit scam shutting down Mineority sightly before Christmas with neither refunds nor delivery of goods and services. Allegedly she pocketed the money of the workers too which they were revealing publicly but she not just denied that she is working very hard on erasing the whole existence of Mineority which is why things are disappearing."

    OhGodAnEthlargementPill-r2...tohle ? (nejak tam nevidim textovej popis):
    GitHub - Virosa/ETHlargementPill
    https://github.com/Virosa/ETHlargementPill

    tedy jestli vis, zda to existuje (idealne link) na muj pripad (2080ti), pulp121 (3080), jungler (3090).
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    nicehash nebrat ... jed normalne ethereum a hotovo ... najdi si rozumnej pool a minera a zapni OhGodAnEthlargementPill-r2, pretoc VRAM ...
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JOHNNYCAGE: hmm, ted na to koukam, a asi to tak neni.
    Mel jsem za to, ze se mi stavalo tohle: https://www.reddit.com/...iceHash/comments/l4lt72/payrate_linear_increase_for_uptime_random_samples/

    Ale nekdo tam pise, ze by to nemelo mit vliv.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    GULAZ: to je samozřejmně pravda, vždycky tam zadavam trochu vyšší cenu energie. O té penalizaci sem ale netušil, máč na to nějakej odkaz na info někde?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    JUNGLER: Taky je otázka kolik si natěžíš teď / v nejbližší době a jakou hodnotu to bude mít za dva roky / pět let
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JOHNNYCAGE:
    JUNGLER: bacha, ten jejich kalkulator celkem keca. Realne to bude nizsi. A vzhledem k tomu, ze to budes denne vypinat a zapinat, tak to bude nizsi podstatne, pac maj penalizaci za downtime.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JUNGLER: uvazujes dobre, ale nikdy to nespoiotas presne. meni se moc veci. realne se ti ta karta timhle zpusobem zaplati mezi 5 mesici a nikdy. nepředvidatelne faktory jsou např.- cena BTC, jine tezebni veci na trhu a moznosti tezby obecne, zpusob vybirani (pri cekani s prodejem muzes znacne vydelat i prodelat), zmena ceny el. ... imho dulezity faktor je taky hluk - kde mas to PC , muze ti to furt rvat naplno... udelal jsem to takhle s dvema 1080ti, dnes je jedna v zaruce vracena a druha mi slape v pc a taha VR, ale uz na ni netezim. zaplacene jsou asi nekolikrat... imho s touhle novou generaci to ma asi zase cenu.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    JUNGLER: https://www.nicehash.com/profitability-calculator . Mám 3070 a taky to tak delam, pres den pracuju pres vzdalenou plochu a pri tom mining normalne bezi bez problemu, vypinam ho jen kdyz zapinam Cyberpunk :-)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Mám takový asi trochu blbý dotaz ale nedá mi to. Když si koupím za cca 50k rtx 3090 s tím že něco i utržím prodejem rok staré 2080S. Za jak dlouho je reálné aby se mi ten výdaj vrátil? Elektřinu mám levnou a kartu bych kupoval hlavně kvůli hernímu výkonu. Času na hraní mám ale pramálo a tak by naprostou většinu času ten počítač jen seděl a nic nedělal. A to by mi zase přišlo dost neefektivní. Má tahle úvaha smysl? Prostě si užívat herní výkon a když bude počítač iddle tak nechat zapnutý třeba NiceHash?
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    ale pozor, pri vysokem pretoceni vram (ve winech) a pri ukonceni minera, muze dojit k fatalimu crashi systemu a pak je docela sranda nastavit default stav, ale neni to zase az tak slozity ... staci pred vypnutim minera vratit OC na stock a pak vypnout minera
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    pokud jedes eth only, tak tam vosol vram to co jde a zaroven stahni tdp na (klidne i min) 80%
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    PULP121: hehe, jasny, prima je, ze tim padem asi neresis elektriku;) jakou znacku/edici ty karty mas ? muzes si tam pres msi afterburner dat temp limit treba na 78 stupnu (to je podle meho vkusu dlouhodobe zdravej limit teploty), fan speed na 100% nebo podle snesitelne hlucnosti a asi v pohode ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam