• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    VYHULENY_UFO:
    JUNGLER:
    Bych dodal par drobnosti ktomu dotazu jestli je dovod tezit jinde nez nicehash. Ufo tezil vice primo btc, ja tezim na grafikach (dosud). Nicehash jsem jel tak mesic v jednom mezidobi pred lety. od te doby na AMD jen ETH a sem tam na NVIDI neco jineho (ZEC, GRIN...). Tim pribyva dalsi poloHODL mezikrok, u me tedy prevazne s ETH a volba toho, kdy to zmenim na BTC.. vetsinou to taky udelalo 10-100 procent proti okamzitym prodeju (pocitano v konecnem BTC, v USD to je asi jeste vice, drzeno treba rok).
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    VYHULENY_UFO: ok... mě je celkem lhostejno co nicehash těží. Mě zajímá co dostávám vyplaceno. A když vidim kolik mi ten počítač sežere elektriky a vidím kolik za to dostanu zaplaceno, tak vidím zcela jasně, že jsem v plusu. Nebo něco počítám špatně? kWh mám za 2,6 Kč, měřák přes kterej mám připojenej počítač mi tvrdí, že za určitej časovej úsek to sežralo cca 9 kč a za ten samej časovej úsek mi na nicehash peněžence přibylo BTC v přepočtu za cca 40 kč. Kde je teda schovaná ta nerentabilita?
    Mimochodem já ty coiny neplánuju teď prodávat. Mým cílem není si teď vytvářet nějaký přilepšení k příjmu. Chci prostě tímto způsobem získávat BTC, které plánuju dlouhodobě držet. Takže vlastně taková forma pravidelný investice kde platím elektřinu místo abych nakupoval nějakou komoditu. Investice do karty není tak důležitá protože co si budeme povídat... stejně jsem si jí koupil hlavně kvůli hrám :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNGLER: btc na grafickejch kartach nema vubec smysl tezit. podle me na nicehashi tezis nejaky shitcoiny, akorat vyplatu dostavas v btc. btc se dneska tezi na asic masinach s vykonem kolem 100th/s

    navic cela ta vec je postavena na aktualnim kurzu, elektriku musis zaplatit kazdy mesic, ale nemas jistotu, ze ti na ni vydela prodej krypta vytezenyho za mesic. ja tezil v letech 2013-17 a muzu te ubezpecit, ze tezba byla v danem case s tehdejsimi cenamy nerentabilni. pomohl az hodl.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    VYHULENY_UFO: každopádně v tuto chvíli je to v pohodě a stále jsem v plusu, takže to můžu nechat takto běžet. Já vím, že z dlouhodobýho hlediska bude odměna menší. Moje otázka zněla jestli teď když ten počítač běží to mám nechat na nicehash a nebo někde jinde vytěžím nějak výrazně více. Trumpetka tu psal, že nicehash neee, ale už se dál nerozpovídal o tom kde a jak teda to udělat. Navíc bych právě rád těžil BTC a ne jiné altcoiny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: v podstate s kazdou zmenou obtiznosti odmena brutalne padala dolu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: tezil jsem btc 4 roky, takze mam nejaky drobny zkusenosti
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNGLER: ano, v realu s ubihajicim casem vytezis min a min...
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    VYHULENY_UFO: nejsem si jistej jestli rozumím. Myslíš tím, že v reálu vytěžím méně než mi to tu teď ukazuje a nebo tím myslíš, že jinde reálný výtěžek nebudu mít tak vysoký?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNGLER: ne, realny vytezek budes mit mensi v zavislosti na obtiznosti a casu.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Tak už mi to pěkně běží. V tuhle chvíli mi nicehash ukazuje 0,3mBTC/den, což mi přijde hodně fér. Píchnul jsem si počítač přes měřák a při aktuální ceně BTC mi počítač promění 9 Kč zaplacených za elektriku na 40 Kč v BTC. Má cenu řešit nějakej jinej způsob těžby než nicehash? Vytěží mi to třeba v nějakém poolu s kartou rtx 3090 výrazně víc?
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TRUMPETKA: najs...skoda, ze nepustili verejne tu verzi pro gddr6.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    sem to prave onehda zkusne zapl a vymlatil z me stolni 1080ti asi 52MH :D
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TRUMPETKA: nj, o tom vedet tenkrat, tak se 1080ti nekdy v zari nezbavuju, aby bylo tenkrat na upgrade..dava s tim jen o malo min nez 2080ti ;)
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    GONDAR: presne kvuli te jejich dani ... ona sice je napsana xy (treba 3-5%) ale je to porad vic nez jakejkoliv pool 2-3% ... stejne nicehash jede v 99% pripadu eth-hash a ne zrovna kratkou chvili

    HA! sem netusil, ze tahle pilule na gddr6 nefrci ... sem skoncil s tezbou 2 roky zpatky (chyba!)

    ano presne tahle https://github.com/Virosa/ETHlargementPill
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TRUMPETKA: zkusis hodit, proc nicehash ne, resp. jestli nekde neni exaktnejsi procentualni rozbor z delsiho mereni (pokud to vubec zmerit jde), o kolik clovek prichazi, kdyz tezi pres nicehash (switchovani algoritmu)...dovedu si predstavit, ze si z toho nemalo berou..dan za pohodlnost/jednoduchost........vs. jen ethereum ?
    ethpill: to jsem neznal, zajimavy...zbeznym googlenim vidim, ze je to jen pro karty s gddr5x (1080ti)...resp. ze pro gddr6 to existuje, ale prodavaji(prodavali) to privatne:
    ETHlargement Pill GDDR6 for RTX 2070/2080/2080 Ti Cards?
    https://www.youtube.com/watch?v=eNpfVvLXqwg&t=300s

    je to ale dva roky stary, aktualneji akorat neco o exit-scamu:
    Anyone know what happened to the EthPill? Can't find it on Github anymore... : EtherMining
    https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/afyg9j/anyone_know_what_happened_to_the_ethpill_cant/

    "How the events unfolded on Github is here: https://www.reddit.com/r/gpumining/comments/abq0w3/ethlargementpill_gone/

    The longer story is all over the place but a few key pieces of information is that OhGodAGirl the only public face of ProgPOW and a known con(wo)man recently executed an exit scam shutting down Mineority sightly before Christmas with neither refunds nor delivery of goods and services. Allegedly she pocketed the money of the workers too which they were revealing publicly but she not just denied that she is working very hard on erasing the whole existence of Mineority which is why things are disappearing."

    OhGodAnEthlargementPill-r2...tohle ? (nejak tam nevidim textovej popis):
    GitHub - Virosa/ETHlargementPill
    https://github.com/Virosa/ETHlargementPill

    tedy jestli vis, zda to existuje (idealne link) na muj pripad (2080ti), pulp121 (3080), jungler (3090).
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    nicehash nebrat ... jed normalne ethereum a hotovo ... najdi si rozumnej pool a minera a zapni OhGodAnEthlargementPill-r2, pretoc VRAM ...
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JOHNNYCAGE: hmm, ted na to koukam, a asi to tak neni.
    Mel jsem za to, ze se mi stavalo tohle: https://www.reddit.com/...iceHash/comments/l4lt72/payrate_linear_increase_for_uptime_random_samples/

    Ale nekdo tam pise, ze by to nemelo mit vliv.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    GULAZ: to je samozřejmně pravda, vždycky tam zadavam trochu vyšší cenu energie. O té penalizaci sem ale netušil, máč na to nějakej odkaz na info někde?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    JUNGLER: Taky je otázka kolik si natěžíš teď / v nejbližší době a jakou hodnotu to bude mít za dva roky / pět let
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JOHNNYCAGE:
    JUNGLER: bacha, ten jejich kalkulator celkem keca. Realne to bude nizsi. A vzhledem k tomu, ze to budes denne vypinat a zapinat, tak to bude nizsi podstatne, pac maj penalizaci za downtime.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam