• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    JUNGLER: 5 procent na charitu z krypto zisku rocne minimum hola nezbytnost, na neutralizaci karmy, ne z karbonu elektriky primo, ale z toho bordelu okolo. (akcie samozrejme taky, kapitalismus, McKenzie amazon to dala kompenzaci spolecnosti z kapitalismu a to neni zadna charita jeste).
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DRZEEF: A ty dáváš na charitu za prachy, který máš v bankách požírajících ještě víc elektriky než všechny bitcoiny dohromady?
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    nezacina nahodou zitra bear market na btc ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: tepelne cerpadlo...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    hlavně je bitkojn bordel enviromentálně, spálí jako celá Ukrajina nebo Argentina, v uhlí v Číně samozřejmě, takže snad dávate z krypta na charitu jinak vam to v pekle spocitaj tu elektriku...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORPHLER: teda kdes to sehnal za 2kc? :-0
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    MORPHLER: máš recht. díky všem za odpovědi.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LIMECEJ: pridal bych do rovnice, ze ta 1070 asi nebude uz v zaruce, takze kdyz ji tim odvaris, vznikde dost podstatna skoda..
    mam elektrinu pod 2 Kč/kWh a na 1080ti netezim uz tak asi rok, jen bych dotoval cez.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LIMECEJ:
    no nevim, sice to nebude žádný terno ale když už ten počítač máš, tak ti to třeba 20 kaček za den hodí do plusu. Otázka kolik platíš reálně za kWh. "Normálně od čezu" je dost nedostačující informace :D

    NiceHash - Leading Cryptocurrency Platform for Mining and Trading
    https://www.nicehash.com/profitability-calculator/nvidia-gtx-1070
    tady ti to spočítá jak by to běželo na nicehash ale +- drobák mi to sedělo podobně i když jsem těžil ETH.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LIMECEJ: nevyplatí.
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    Ahoj, má cenu/vyplatí se těžit ETH s počítačem s následujícíma specs? Intel Xeon E5 v3, Geforce GTX 1070, 32 gb ram. Běželo by to tak 12 hodin max. Proud mám normálně od čezu.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    GONDAR: resp. je, jen nekdo ten programek dal primo do minera ;)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    SOONIC: jj, BATM a Rabbita jsme si davali taky :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: taky je mam porad v krabici :D
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    VYHULENY_UFO: nj, to napětí, první presale.. v tom roce bylo to velké čekání jestli technologie vykročí. BFL se mi ještě tady někde válí. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: vidim bitcoin.cz, ja az o rok pozdeji

    SOONIC
    SOONIC --- ---
    anybody@2012 ?

    GONDAR
    GONDAR --- ---
    A5A: netusim. vychazim z tohodle: 3900x je asi za devitku z bazose. k tomu asi 200kc kryonaut pasta. po odectu elektriky to ted dela asi petikilo mesicne, mam ho asi od rijna (a tezi nonstop).

    tva otazka je na miste, ja jedu zatim dal, resp. druha vec bude, az zacne byt horko. zatim se to drzi kolem 78C s timhle chladicem (thermalright poslal upgrade na amd socket za postovny, coz je fer, mel jsem asi od 2016 na i7 6700k, ten jel taky nonstop):
    Silver Arrow IB-E Extreme – Thermalright
    http://thermalright.com/product/silver-arrow-ib-e-extreme/

    asi podstatnej je vetrak, ktery fouka do otevrene bedny, viz. fotka (inzerat z hecu, prodavat v podstate nechci, proto ta cena..protoze za tu uz bych prodavat asi chtel ;] i kdyz jsem se s ni piplal. a z hlubin sklepa bych vytahl NVIDIA GeForce 8800 GTS a dal si http://resurrection.cz/en/info/ ;] ) :
    RTX 2080TI + ACCELERO + TEKUTÝ KOV - Praha 4 - Bazoš.cz
    https://pc.bazos.cz/inzerat/133937895/rtx-2080ti-accelero-tekuty-kov.php
    2MEK
    2MEK --- ---
    Cau vsem, umime stavet fotovoltaicky elektrarny, mame k dispozici vhodny prostory (strecha, objekt, prumyslova cena za elektrinu, mozna se povede i lehce zuzitkovat odpadni teplo), mame volnej kapital a radi bysme si zkusili tezbu ETH. Prechod na proof of stake nas nedesi (casu imho dost) a vykon pripadne pujde monetizovat i jinak. Cilem je hlavne si to zkusit, takze nas uplne nepali aktualni ceny (kdyz prijde bear) a jestli se investice vrati za rok nebo za ctyri. Stejne tak nas nepali termin vstupu, muzem si pockat na levnejsi HW (jestli nekdy bude...).

    Chceme jit cesou MVP. Ale pokud se ukaze, ze to dava smysl, jsme ready do toho jit i ve velkym a z drahyho konicka to preklopit do byznysu (prostory to umoznuji).

    Zkusenosti s kryptem mame, ale nepovazuju je za nijak oslnujici. V podstate jsme jen BTC maximalisti, ktere si obcas prectou clanek, poslechnou podcast a sledujou par skupin. Nase znalosti o samotny tezbe (cehokoliv) jsou ale prakticky nulovy, takze muj dotaz – jaky zdroj hlubsich informaci byste do zacatku doporucili? (krome koucovani nekym, kdo uz si tou cestou prosel)
    Predem diky za rady i vsechny pripadny komentare.

    /sry jestli se ptam na neco, co se tady uz treba probiralo – skupinu jsem zaregistroval az ted a mam v planu si ji teprve proscanovat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam