• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    ZVIRATKO: Ja prave taky vidim kolem me minery a nevim jestli tomu verit nebo ne:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZELENY_CAJ: koukal jsem na to, premyslel o tom, podle mapy tu mam i kolem sebe lidi s minerama, coz mi prijde ponekud divny - spis myslim ze kecaj, takze...
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PEPPE_LOPEZ: Asi nicehash, také nevím. Ale tam ti to hned vymění za btc.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Zdar, zkouseli jste si nekdo hrat s helium network? Stavim zarizeni na lorawanu a porad vnimam ze helium existuje, ale nejak sem se do toho nepustil, mate nekdo miner? Vyplati se ho ted koupit a zacit si s tim hrat?
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Ale co teď začít těžit? NEOX, NICEHASH ? Co těžíte vy ?
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Takže už je to jasné , že od 15.9.2022 se končí těžba? Na Ethermine už visí anouncement asi delší dobu. Jsem zvědavej co to udělá s kurzem ETH.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Is The Ethereum Merge A Good Thing?
    https://youtu.be/P3vbRXp5FcY
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: stesti je ve hre soucast pravidel, tezba btc je soutez a slush ti dava odmenu podle toho, , jaky vykon zapojis... s malym vykonem mas malou odmenu, ale za to z kazdyho bloku, ktery pool vytezi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ano luck je asi neojotravnejší prvek miningu :-) takže si píšu, musím napsat slushovi, že ty sdílený odměny vymyslel blbě
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: tomate stejny jako s investici do dolu na tezbu vzacnych kovu. panvi z potoka neco vytezis, ale kdyz hodne investujes a vykopes diru par kilometru do zeme, muzes vydelat vic. nicmene i solominer muze mit stesti a muze v panvi najit valoun.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: chcete říct, pane kolego, že u pow nemá nejvtší výdělky ten, kdo má největší hashrate?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJA: jo, velrybari si budou hrat s drobnymi drziteli...

    MAJA
    MAJA --- ---
    VYHULENY_UFO: na malo-těžbu to asi nebude už vhodné, ale na pokud má někdo nahrabáno, tak můj tip je, že to zvedne hodnotu ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJA: blby je, ze s PoS konci soutez a vyhravat budou jen ti, kdo budou drzet nejvetsi objem... drzeni cehokoliv neni prace.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJA: new green eth a pr oddělení má hotovo :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    nebo taky zcela opačně s přechodem na PoS zvedne hodnotu ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPPE_LOPEZ: blbej, pujde jeste dolu a jeste uvidis, co s eth udela prechod z PoW na podivny PoS...
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    jaky bude podle vas vyvoj ceny ETH ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nicehash pokořil LHR ... dává ještě smysl pořídit nějakou 3070ti ?
    IV0
    IV0 --- ---
    K4STAN: Jestli chceš zkoušet vodní resp. olejové chlazení, tak poměrně dost toho má na blogu firmy wedos, dá se říct, že jsem si to s nimi prošel tak, jak to dělali od roku 2017-2018 až jsem nakonec taky skončil ve starém baráku u oleje. Teď jsme v novém a zrovna to buduju na přitápění skleníku a jednou i bazénu. Co mám v oleji už nechám v oleji na bazén (až bude bazén), protože po celé té anabázi už je mi jasné, že topit do baráku je prostě moc drahé (investičně). Dělám teď skleník, ten už bude vytáěný normálně klimatizací, kde primární výměnník bude v jedné nepoužívané místnosti ve "sklepě" (je pod zemí z jedné strany cca 80 cm, jinak je prakticky celý nad zemí) spolu s minery (klasicky chlazenými vzduchem). K vodnímu i olejovému chlazení toho najdeš dost všude na webu. Akorát když to pak děláš, tak narazíš na věci, které se často opomíjí - například to, že na každém výměníku tepla ztratíš mminimálně 3-5 °C, ale někdy i 10°C. A že jich tam je - chip - chladič - chladící olej nebo voda - topná voda (tyhle okruhy chceš mít oddělené) - podlahovka. Nebo to, že odběr tepla prostě nejde synchronizovat s výkonem minerů (ty musí běžet v rámci hodin, ale topení chceš regulovat max po 15 minutách). Nebo to, že musíš zajistit konstantní a nízkou přívodní vodu k minerům. Neboli že podlahovka o teplotě třeba 27°C znamená, že máš chipy v ideálním případě na 55°C, jakmile se ale začne vracet z podlahovky teplejší voda, tak máš na chipech klidně 70°C i víc a to jim dlouhodobě nesvědčí. Nebo to, že servisovat cokoliv s vodním nebo olejovým chlazením je prostě oser. Nakonec je z toho takový malý temelín, který má poměrně velké servisní náklady a který se nikdy nezaplatí úsporou na topení, i kdyby celou elektřinu pokryl prodej krypto a minery si měl zadarmo.
    Příhřev venkovního okruhu tepelného čerpadla vzduch - voda byl poprvé takový spontánní nápad, když kamarád získal zadarmo nepoužívané (ale staré) tepelné čerpadlo o výkonu na sekundární straně cca 12kW, které fungovalo do cca +5°C výborně a do cca -5°C obstojně a níž už skoro vůbec. Měl poměrně velké sklepy, díky kterým byl schopen ho udržet v chodu dva - tři dny po tom, co začalo mrznout (pak si ten sklep to TČ vymrazilo, ono 500m3/h udělá svoje). Po instalaci 4kW minerů do toho sklepa se vše vyřešilo. Minery běží pořád, když je v létě hodně vedro, tak jim pustí ventilátor, jinak se to ochladí přirozenou cirkulací vzduchu. Investičně to bylo jenom za tu instalaci TČ trochu méně obvyklým způsobem (i když tohle TČ bylo určené k instalaci do baráku s přívodem odvodem vzduchu trubkou o průměru 500mm). Poprosím ho o fotky, ale nejsem si jistý, že bude ochotný to nasdílet. Jednodušší systém je často lepší, než ten nejvíc efektivní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam