• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    IV0: Ahoj, zavřít tepelko vzduch voda do místnosti je imho blbost. Když nebude těžit a bude potřeba topit, tak místnost zamrzne. A může se stát, že minery do místnosti nedodají dostatek tepla, které čerpadlo potřebuje a bude špatně pracovat. Mě by přišlo nejrozumnější ten systém decentralizovat a ne sbírat teplo na jednom místě. Prostě bych minery rozesel po domě tam, kde chci topit. Kamarád takto vytápí předsíň.
    IV0
    IV0 --- ---
    K4STAN: Ahoj, řešil jsem to hodně, mám poměrně dost zkušeností. Má to smysl, ale je tam spousta ale. Jestli to chceš za levno, tak nejrozumnější je koupit levné tepelné čerpadlo (klidně se špatným COP) a venkovní jednotku umístit do dobře větratelné místnosti, kam přidáš ty minery. Pak máš dva nezávislé systémy (topíš, i když a netěžíš a zároveň těžíš, i když zrovna v tu chvíli netopíš - topení většinou vypíná a zapíná častěji, než jak často chceš zapínat a vypínat minery), je to nakonec nejsnazší způsob, jak dostat to teplo do vody. Není to úplně efektivní (větráky dělají hodně), ale sám mám hromadu zkušeností s minery v oleji a rovnou říkám, že to je vhodné spíš pro profi těžení, je s tím hodně starostí a je problém s přebytky i nedostatky tepla.
    K4STAN
    K4STAN --- ---
    MAJA: A dokazes odhadnout ktery miner by byl pro tenhle ucel nejidealnejsi ? Zatim jsem cenove koukal na S9 - ten se da jeden koupit v radu par tisicu Kc...
    MAJA
    MAJA --- ---
    K4STAN: Starší, topivější resp. méně energeticky úsporné minery se prodávají za hubičku.

    Napadají mě tři úskalí
    - ojetý (levný) miner může být vyhřátý a zlobit tzn. chce to někoho po ruce co umí pájet smd a přepájí/prohřeje čipy

    - chce to ideálně nějakou nerezovou vanu, kam se vejde odpovídající počet minerů (nevím, jaký potřebuješ topný výkon - podle ceny/stáří bych nahrubo počítal 1-2 kW na 1ks) a mít po ruce nějakého nadšeného topenáře, který spájí vanu a do ní vyrobí výměník (nebo najde šikovný ND v nabídce)

    - prostor v kotelně na tuhle kočičárnu s přivedenou elektřinou pro daný příkon (tady je jedno jestli to sežere kotel nebo ASIC, ale chtěllo by to mít ještě rezervu, kotel nereguluje lineárně ale spíná několik topných elementů podle potřebného výkonu)
    K4STAN
    K4STAN --- ---
    INOX: Dky za odpovedi - nez se pustim do nejake delsi reserze, chtel jsem se prave zeptat jestli to treba neni uplne mimo. V lete se topit/tezit nebude -. myslenka je ciste ta ze kdyz spalim 1kWh minerem nebo topnou spiralou, tak dostanu stejne tepla, tak kdyz uz tou elektrinou topim tak proc z toho nemit nejaky ten satoshi - Otazka je kolik vyjde ta puvodni investice... pokud by navratnost byla 20 let i s predpokladem ze btc pujde na milion USD, tak to nema smysl...
    INOX
    INOX --- ---
    K4STAN: řešitelný to určitě je viděl jsem i před nějakou dobou na bazoši prodávat miner asi za 300k, který přesně takto fungoval. Doporučoval bych si nastudovat nějaký YT je tam toho poměrně mnoho. Práce s tím bude určitě mnoho a i jistě úprava na straně domácího rozvodu otopné vody + nějaké místo to také zabere. Také píšeš pouze o vytápění, ale co v létě? Těžba nebude a nebo jak s tím počítáš dál? Myšlenka je to dobrá, ale skrývá spoustu zádrhelů, které je třeba vyřešit a zamyslet se i na návratností investice atd.
    Osobně bych začal tím YT.
    MAJA
    MAJA --- ---
    K4STAN: Teplovzdušně by nebyl problém, pokud ohříváš elektrokotlem vodu v topném okruhu podlahového topení, tak bych počítal vymontovat větráčky, ponořit do větší vany s olejem kde bude výměník předehřívat vodu před kotlem.
    K4STAN
    K4STAN --- ---
    Zdravim - chtel ybch se tady zeptat na zkusenost / nazor na vytapeni domu pomoci mineru ( nez se tim zacnu nejak serozneji zabyvat a davat do toho svuj cas). Konkretne me napadlo napojit podlahove topeni pres vymenik na nejake stare minery, kde by jejich porizovaci cena ale ani vykon nebyli nijak zavratne... V baraku neni plyn, topi se elektrinou, takze by se jednalo jen o ponizeni nakladu za topeni, respektive o takovy dca.

    Resil uz tady nekdo neco podobneho ? Je to realne ? Prijde Vam to jako blbost kdy s ti mbude vic ostery nez uzitku, nebo by to mohlo fungovat a neni s tim zase tolik drbacky ? Jinak ohledne tezby mam neco nacteno ale jinak nulova zkusenost...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: mam tri funkcni jalapana, takze plzni 6... :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    toe standartní kurz už od 2018
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: hele jestli chceš z toho tvýho ještě něco vystřískat, tak jedině dvě plzně ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: no nene :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PALEONTOLOG: dikes. zkusím to za pár stovek, rád bych ASIIC na hraní a pokusy.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    VYHULENY_UFO: jo jupitery group buy na bitcointalku s cizinci taky dobrý časy. bsatoshiv,í kde teď leži
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    VYHULENY_UFO: kamos mel papricky taky taky, jo kolik by staly dneska :D , a ty USB si pamatuju tez ... zlaty casy , zlaty casy, starnem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XSOFT: ja mel 4jalapena od bfl, ale myslim, ze nas bylo vic a nekteri se jejich mineru nedockali
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    PALEONTOLOG: proto to tak pisu. Ze nevim, jestli mas z druhy ruky puvodni nebo vymeneny vetrak. Nevadi kazdopadne. Davna historie.
    VYHULENY_UFO: ale pamatuje ;) Sorry, pisu to nepresne. Myslel jsem prvni model S-kovy rady. Pak tu jeste nekdo mel nejaky Japalena (of motylu)?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XSOFT: co uz si asi malokdo pamatuje, tak Bitmain zacinal s USB tezitky. Antminer U2

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam