• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIABOLUSPunčochy a podvazkové pásy
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    KACHNICK: co plavkovina? Po té bych asi sáhla já, já si z ní nechávám občas ušít něco na tanec a mají ji v různých tloušťkách, matnou, lesklou, různé barvy... A sice pruží, ale zároveň je celkem pevná (nebo jak to říct), zkrátka nepruží zas moc.
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    Včera jsem viděla strašnou věc: slečna měla oblečené asi spíš punčocháče než punčochy, nicméně se švem. A ten šev měla na přední straně nohy. Vypadalo to strašidelně, jako kdyby měla nohy nasazené na tělo obráceně :-o
    KACHNICK
    KACHNICK --- ---
    GABINKA: Děkuji za info. Girdle pro mě ale není něco, do čeho chci nutně investovat. (když ten jeden mám) Myslím, že budu příznivcem spíše podvazkových pásů. Vůbec vzhledem k plánovanému rozšíření sbírky korzetů, která je zatím o jednom kuse :D
    I proto jdu tady cestou "Udělej si sám". Asi bude nejjednodušší vzít kousek co vlastním a obejít krámky s látkami. Ale tipy přijímám nadále :)
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Omlouvám se, budu dělat odstavce.
    O materiálu na elastické prádlo nevím, kde by se prodával, protože nejsem zručná přes šití, spíš vím, kde si nechat ušít.
    Girdle z obrázku je z německého obchodu, je velmi pevný a úplně ideálně upraví postavu např. pod pouzdrovky, udrží dobře nestrečové punčochy. Snadno se obléká, protože podél předního pevného panelu má háčky kryté zipem a vyrovná se tak nepoměr pasu a boků. Naostro není třeba chodit, kalhotky samozřejmě jsou pod, ale nutno počítat s tím, že na toaetě se musí rozepnout a stáhnout, ovšem bez odepínání punčoch. Dokáže jej ušít p. Sowová - Lena prádlo z Ostravy. Nejjednodušší bokovka bez zapínání u nás vyrábí Úpavan Trutnov, je dost elastická, doporučuji o číslo menší velikost. Na nestrečové punčochy ale nestačí, ty dělají nápadné varhánky.

KACHNICK
    KACHNICK --- ---
    Hloupá otázka. Zkouším alternovat ten Girdle po babi, co jsem tu dávala nedávno. KACHNICK: Mám ovšem méně pružící látku než z které je originál. Je to testovací verze, látky s kterými se vlastně učím šít. Ale co se mi zatím povedlo se dá přetáhnout jen přes hlavu. Spodem to nejde :D Mám rozdíl pas/boky 30cm. To je na nošení asi jen na ostro, co? :D
    A tak spíše pro příště, až budu chtít něco funkčního. Tušíte někdo jak vybrat materiál, který bude mít potřebnou pružnost? Aby přiléhal v pase, ale dal se stáhnout přes boky při takovémto rozdílu?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GABINKA: Používej prosím tě odstavce. Hrozně špatně se to čte.
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    K tomu obrázku s tou ,vlnou, je to typický příklad idiotského podvazkového pásu, který sice dobře drží v pase a na bocích/jsou některé i tak nemožné, že se sunou dolů/, ale má příliš dlouhé a slabé kšandičky k podvazkům, které když se natáhnou, punčochy sjedou níž, třeba při sedu, ale zpátky punčochy už nevytáhnou. Tak punčocha putuje pořád dolů. Navíc mají ty kšandičky napínátka jako u podprsenky, které nejsou dělané na to, aby se při pohybu pořád napínaly a povolovaly, proto se taky sesouvají. Takže za chvíli máte punčochy u kolen. Ta vlna vůbec nevadí, když máte podvazky na krátkých širších a pevnějších kšandičkách, které punčochy udrží vysoko. Já taky nemám problém se třením stehen o sebe, ale pokud jej někdo má, tak stačí dlouhé punčochy s pevnými podvazky a je to jako u samodržek. Vlastně lepší, protože je 100% jistota, že to nespadne, mě osobně samodržka se najednou sroluje a šup dolů - jeden z důvodů proč jsem je zavrhla. Vlna opravdu nevadí, pokud podvazky udrží punčochu na místě. Je nutno ale počítat s tím, že čím jsou zadní podvazky více na bocích, vlna bude výraznější a punčochy mohou vzadu končit i o 20 cm níže než si je připneme vpředu. Stačí se pak malïnko předklonit, nebo v širší sukni jít do schodů a lemy punčoch jsou vidět. Čím jsou zadní podvazky víc vzadu, tím se sice hůř zapínají, ale máme jistotu, že punčocha je skoro všude stejně vysoko. To je vysloveně nutné u sukní vzadu s rozparky. Výborné jsou pásy s 6ti podvazky, ale pro složité zapínání /zadní podvazek je trochu gymnastika/ je ale nosím jen pod společenské šaty k nestrečovkám, netvoří se ani varhánky, nebo vytvoří-li se, okamžitě se samy vyrovnají.
    Možná by bylo dobré zhodnotit podvazkové pásy které nosíme: 1. musí držet v pase a musí udržet punčochy. 2. nemá být nápadný pod šaty. 4. musí se pohodlně nosit 5. měl by umožnit použití toalety bez rozepínání podvbazků. 6. pro někoho je třeba aby formoval postavu 7. měl by se snadno oblékat. Je jasné, že žádný pás nebude všemu vyhovovat. Proto jich mám několik - no docela dost, např. na běžné nošení, do společnosti, pro nestrečovky, pod tenké šaty... Napište zkušenosti se svými pásy a můžeme zhodnotit i punčochy. To jsem se rozepsala!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOUNTBATTEN: Já jsem vždycky měla dojem, že to bez vlny ani nejde
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    MOUNTBATTEN: Aha, tak o tohle jde. Vlna se mi taky dělá, ale nenapadlo mě, že to může být nežádoucí (se třením problém nemám), svým způsobem se mi to vlastně líbí - beru to tak, že to k tomu prostě patří :)
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    MOUNTBATTEN: to je věčné dilema - nylonky se nesunou tolik, neb nepruží, ale zas se můžou krabatit (a u pružných punčoch naopak). Ale tedy osobně se mi ta "vlna" líbí, má to náboj ;) Tedy jen mírná, nesmí to působit, ehm, vydojeně.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    mne se teda dolu posouvaj! Ne, neposouva se mi pas a v miste, kde sou zachycena, tam drzi. Ale zbytek vrsku sjede niz (proto nosim radsi samodrzky, kde stehno obemkne ten silikopas v jedne lajne a drzi a zakryva mi tak to tlusty misto stehen, kde se trou o sebe. S beznyma je presne toto misto odhalene) a celkove puncosky se krabati, u kotniku lehke vrasky....
    U klasickych najlonek je to jasny, ty skoro nejsou pruzny, celkove bych to videla, ze cim min elastin, tim to vic klouze (s elastinem si clovek natahne uzkou trubku, ktera se na telo roztahne a priplacne k nemu;-) )
    Proste to udela takovoudle vlnu (a resenim je, cim vic podvazku-hacku, tim vic opernych bodu drzicich je nahore)
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    ZIZA: Mně ne. Kdyby to byly samodržící punčochy, tak bych hádala, že jsou moc krátké, ale nejde mi na rozum, jak by se mohly posouvat, když je drží spony - to by se musel posouvat dolů i pás...
    ZIZA
    ZIZA --- ---
    Ahoj, mám takový dotaz. Také se vám punčochy na podvazkách sunou dolů? A nebo jsem jenom neschopná je pořádně upevnit? Přijde mi, že punčochy i když je napnu, tak se pak po pohybu sesunou a neustále si je musím natahovat. Díky za odpovědi, postřehy, tipy..
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GABINKA: je nás dost, ale nikdo si o tom asi nechce psát
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GABINKA: ale jo, on je to i ten spolecensky duvod, treba s tema peeptoe - na koktejlove vecirky jsou peeptoe OK, zadny prohresek a na ty sice hole nohy taky nejsou takovy prohresek, ale obecne by ve spolecnosti dama puncochy mit mela (nehlede na chlad pozdniho vecera;-) ). Takze holypouze palec, zbytek odeny.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GABINKA: do peep toe bot nebo sandálů, nedře to a je to dost fajn věc, když je ráno ještě poněkud chladněji, s nóbl společností to nemá nic společného (a zrovna tohle pravidlo mi pro běžného smrtelníka nepřijímaného u královny každý druhý den připadá uhozené na hlavu)
    je dobré si dát pozor na dobrou velikost, mám nakoupenu hromadu těhle punčocháčů u Rosmanna, bohužel zrovna tyhle jsou menší, než jejich ostatní typy, takže to mezi prsty řeže a to dost, ale mám i jinou značku a krom toho, že jsou prakticky neviditelné, tak jsou dost pohodlné
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Jsem asi úplně blbá, ale k čemu jsou punčochy bez špiček? Se zbytkem rozumu blondýny asi kvůli tomu aby v otevřených botech byly jako volné prsty? a nebude ten konec punčochy dřít v botě? Chápu že v otevřené špičce je zesílená špička punčochy hnusná. Já proto když nosím punčochy do letních bot, tak k tomu mám někok takových bot s pevnou špičkou a zbytek volný, třeba jenom pásek kolem kotníku. Do společnosti se stejně mají nosit boty s plnou špičkou, do nóbl jedině lodičky. A to při své zimomřivosti nosím punčochy dokud není 30st.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOUNTBATTEN: samodržící tenké, ne zdravotní bez špičky má Elite, na podvazek jsem prostě nenašla
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MOUNTBATTEN: na podvazky jsem nenašla. já je nepotřebuju, tj. ani je nevyhledávám, ale věřím, že kdybych opravdu chtěla, nakonec najdu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BLONDYNKA: ale hold-up , to jsou samodrzky, ze? To taky neni puncochy na podvazek (mne by to bylo OK, ale damy tu poptavaj ty do podvazku, mnohym ty silikonovy pasky na samodrzkach nedelaj dobre. Ony samodrzky se daj sehnat i cesky, tusim Aries ma, bezprstaky samodrzici...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam