• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    MRAKY: ano ma se sundavat, leta se bez nej...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    zkusím natočit něco reprezentativního... pak to někam nacpu...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    jo, zkusil jsem... je to bez toho odlesku, ale prvních 14 dní budu radši lítat s tím (alza ;)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    nikdy jsem video neuploadoval, nevím nevím... youtube?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    z kterýho? z obou?

    no, lítal jsem s krytem. gumu, co je na něm jako ochrana aby se nepoškrábal jsem samo sundal :)

    a mavic je mezi ptactvem oblíbenej, pokaždý kolem něj něco krouží :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    nevím... mám pocit že mavic má sice skvělý parametry, ale jen na papíře. ten Phantom je nejslabší model, předpokládám že ten čtyřkovej bude kousek jinde... nemá tu někdo pro srovnání?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    a ta šmouha od tý krytky kamery (odraz vrtule imho) je taky fajn :(

    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    Phantom 3:


    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    tak pro srovnání...

    Mavic:


    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MRAKY: pochopil jsem, ze to bylo tvoje video ;) jen jsem zapomnel prolinknout tebe. Jop videl jsem ze snaha byla. Jako uplna tragedie to neni a konkretne tohle by asi ani nikdo nehlasil... Jsou prave mnohem horsi kousky :)
    Napsal jsem to spis jen tak pro zajimavost.

    Tak to je gut. UCL nekdy reaguje celkem rychle. Nekdy trochu pozdeji. Zalezi, kolik maji prace :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    EDASX: Jestli muzu (asi me zacnete kamenovat, at jdu s legislativou do kopru)... tady za to video, pokud by se k UCL dostalo, tak lze vicemene pokutu ocekavat. Vzhledem k tomu, ze pilot jednak nebyl na vizualu, tak se pohyboval v HOPu, zeleznice a silnice 100% byla v dopadove oblasti a nepredpokladam, ze bys mel povoleni od SZDC respektive spravce silnice a nejspis ani tech majitelu baraku pod strojem (nebavim se o polich a lesich... ty nikdo neresi).
    Odhaduju, ze si byl nekde baj vocko kolem 80-100m nad zemi, tak bys pri doprednym letu musel mit zajistenou dopadovou oblast o rozloze 1:2 (tedy v 100m dole neustale 200x200m bez lidi, s veskeryma povolenima atd...).

    Nicmene by tohle video nekdo musel na UCL poslat, aby se jim museli zacit zabyvat. Sami aktivne nevyhledavaj. Rozhodne tam nemaj vyclenenyho cloveka, co by nonstop prolejzal internet a hledal takovyhle materialy a kasiroval... na to tam nemaj pracovni kapacitu.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SELECTOR_IX: Legalne tohle udelat dronem mozny vicemene neni.
    pokud bys to chtel udelat tak:

    1) musis mit letecky prace, protoze jinak nedostanes povoleni pro HOP
    2) abys dostal povoleni pro HOP tak bys musel mit povoleni od vsech majitelu pozemku v okruhu 500x500m pod tebou (pocitam, ze bys letel jen vertikalne nahoru a dolu, tedy bez dopredneho pohybu, kdy dle legislativy potrebujes pod strojem mit bezpecnou dopadovou oblast o rozmeru 1:1 vysce) . uz to je vicemene nerealny
    3) by v teto oblasti nesmely byt zadne nezucastnene osoby. Tedy bys musel vyzadat zabor pro celou tuto plochu jak na silnicich tak na chodnicich - tedy zastavit kompletne dopravu a navic zajistit vsechny vchody a vychody ze vsech moznych prostor tak, aby se ti do dopadovy zony nikdo nedostal - tedy nerealny
    4) musel bys let koordinovat minimalne s Kbelama respektive mozna i s Ruzyni... Sance, ze ti UCL respektive RLP vyda na takovyhle let povoleni je mene nez nulova... To uz bys musel mit sakra dobrej duvod takovou fotku delat a to je mnohem jednodussi ji udelat z vrtulniku nebo letadla...

    mimochodem uz ta fotka, co si tu dole postnul porusuje predpisy. pokud bys ji chtel udelat, musis opet splnit body vyse. Coz tak nejak tusim, ze nemas :)

    MRAKY: pokud litas s malou mrchou do parset gramu nekde v krajine nebo tak, tak to je v cajku. Pokud bys lital s velkym strojem, tak to uz je problem. Nicmene UCL aktivne materialy nevyhledava. tedy, kde neni soudce... Bohuzel to je takovy pravidlo, kteryho se v posledni dobe vsichni chytaj a neuvedomujou si, ze UCL muze prestupek zacit resit az pet let zpetne...

    ti kdoz pokuty platili jsou zverejneni v nejakym dokumentu na caa.cz a v drtive vetsine to byli turisti v Praze respektive v soucasne dobe firmy s LP, ktere je v drivejsich dobach nemely...

    Odpoved z UCL dostanes za delsi cas.. takze bud trpelivy. POkud se ale chces podivat na seznam letist, tak by mel jit najit i nejak zde: www.aisview.rlp.cz :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    no, zajdu za vrátnym s kartónem plzní :)
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    SELECTOR_IX: mozne to je pokud si zazadas o letecke prace a k tomu budes mit vsechny nalezite dolumenty
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    no, a co technická ostraha? třeba to maj nějak hlídaný elektronicky, co já vím... tak myslíš, že to mam prostě prubnout? :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    jenže mě jde o tu fotku, ne o to jesli uvidim drona :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SELECTOR_IX: v cr by mela byt max vyska 300m. Na druhou stranu, dron je prakticky neviditelny ve 200+ ;)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    láká mě udělat fotku z 500 metrů směrem kolmo na zem a bejt přímo nad vysílačem... jde něco takovýho vůbec legislativně zařídit?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já si před chvilkou zalítal... dojem není špatnej, ale je to trochu jiný než phantom. fotka jen z mobilu, počítám že na kartě bude lepší kvalita...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam