• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    AQUARIUS: Aha, tak beru zpet, tohle jsem netusil - ja ciste jen koukal na frekvence a vykony, podrobnosti jsem necetl - nenapadlo me ze vy tam tohle bylo vyreseny :-)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SPECZ: proc by tam nebyla volaci znacka?
    Support is also provided to comply with Amateur radio callsign broadcast requirements. The EzOSD can automatically broadcast your callsign periodically.
    zdroj zde: https://www.immersionrc.com/the-ezuhf-long-range-control-system/
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SPECZ: Podle http://www.ctu.cz/...obsah/ctu/vseobecne-opravneni-c.vo-r/10/11.2016-13/obrazky/vo-r10-112016-13.pdf jsou tam povolený výkony max 10 mW efektivně vyzářenýho výkonu, ezUHf má 500mW, já tam s ham licencí můžu použít až 3 kW (v extrémním případě, v mezinárodním závodě nebo při spojení odrazem o měsíc, mimo zastavěnou oblast) ... :-)
    AQUARIUS: HAM licence by mu na tohle stejně moc nepomohla - nebylo by to platný ama vysílání - nebyla by tam nikde jeho přidělená volací značka :-)
    THX_1138: No, jestli to v praxi bude problém bude záležet hlavně na tom jestli např. při pravidelným lítání na stejným místě s tim nezačneš srát nějakýho radioamatéra co bejvá někde poblíž - pak by to problém bejt moh, jinak spíš ne.
    Ad "pitomej ČTÚ": To bych tak úplně netvrdil, to co vydávaj je v celku srovnatelný s dopravníma předpisama - pokud by je nedodržoval vůbec nikdo vůbec nikde, nejspíš bys do cíle s autem nikdy nedojel, ale když jedeš někde trochu rychlejš nebo sem tam zaparkuješ kde bys neměl, zásadní tragédie to nebude ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    AQUARIUS: Píšou že je to 433,500 MHz, to je sice v HAM pásmu, ale tahle část pásma je určená pro ovládání centrálního zamykání a podobně. Je to FHSS, takže vzájemný rušení těch věcí by moc nastávat nemělo. Ještě se podívám jak je to tam s výkonama.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    THX_1138: jak moc je u nas legalni ezUHF? mas HAM licenci, nebo to neresis? I kdyz, jak koukam na ten 600mW video vysilac, tak to asi spis neresis, ze?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ANDY_WARHOL: Jj je to nejaka kopie tiny whoopu... kazdopadne to bude imho mit stejny vlastnosti..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MERTLAS: tenhle konkretni model vypada, ze se hned tak neznici a je to asi to co hledam
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ANDY_WARHOL: ja si na hrani koupil parrota ar.2 a nebylo to nakonec nic moc, mnohem vice jsem si vyhral pozdeji s 10cm dronem, takze za me pro prvni dron bych doporucil nektereho z tech prcku (da se to nosit vsude, je to velmi odolne a zabava je mnohdy lepsi nez s pulmetrovym dronem)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ANDY_WARHOL: v tom pripade myslim, ze tema na Alze do cca 1500 neudelas moc chybu... ale jsou to fat jen takovy hracicky. Nebo pripadne neco jako Tiny Whoop... tim asi taky chybu moc neudelas...
    SPECZ
    SPECZ --- ---

    Americká armáda přestane kvůli slabému zabezpečení používat drony DJI - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...-drony-dji-fzu-/kratke-zpravy.aspx?c=A170807_102906_tec-kratke-zpravy_nyv
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ONEHEART: diky za tip, ale zapomel jsem uvest, ze bych nejradsi neco z ceskych eshopu, z aliexpresu uz se to bohuzel nestihne - je to darek k narozeninam
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ANDY_WARHOL: jestli to dokazes sehnat nekde, tak doporucuju nihui u807. Podobna mrcha, jako syma x5, ale s vyrazne lepsima letovyma vlastnostma. Na nejvyssi rate to ma skvele serizenej 'yaw' (jak je to cesky?), takze se s tim da litat i hezky, dopredu. je to i s kamerkou, ale to je zbytecna vetes.
    tohle hlavne lita a lita dobre

    Nihui U807. The one that started it all. Welcome to the highly addictive U807 family. - RC Groups
    https://www.rcgroups.com/...-The-one-that-started-it-all-Welcome-to-the-highly-addictive-U807-family
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nevim kde se zeptat i kdyz si uvedomuju, ze tady budu asi trochu mimo, ale snad mi to odpustite.

    rad bych zakoupil synovi jeho prvni dron, je mu 8 let, neco co hned nerozflaka a co nebude pro nej moc overkill, nasel sem toho spousta, ale nevim co vybrat, chtelo by to osobni zkusenost. mate nekdo nejaky tip ?

    diky
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    Luxus!
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    SELECTOR_IX: cca 50 dni mam vyzkouseno...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    jak dlouho na ty 4 tužky vydrží?
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    DR_RIC: kup si raddi time shuffle kameru, dej ji na klacek a budes mit lepsi zabery... pouzivam na stavbach Brinno TLC-200... ma vodotesny obal, idealni... cena je teda 6000, ale udela kvalitni praci na 4 tuzkove... casovy prpgram, kvalita, vsechno umi...
    NOMM
    NOMM --- ---
    DR_RIC: pokud teda pomineme fakt, ze v mestske zastavbe se nesmi letat.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    DAVVID: Zaber na dum by mel byt cca 15 - 20 m vyska a cca 35 metru od domu. Presne jak pises. Idealni je polozit dron na zem, zmacknout tlacitko, pockat az vyleti do daneho mista a udelat foto. Pak zase zmacknout tlacitko aby pristal. To same opakovat na 3 stanovistich kolem domu. A tak dale 3x tydne po dobu min 1 roku :-) Nic vic nic min. Maximalne aby to same delal porad dokola zcela sam a nemusel jsem na stavbu jezdit :-D Si vymejslim co....
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    SELECTOR_IX: oprava. Má GPS, nemá senzory. Ale o ty tu teď nejde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam