• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ONEHEART: diky za tip, ale zapomel jsem uvest, ze bych nejradsi neco z ceskych eshopu, z aliexpresu uz se to bohuzel nestihne - je to darek k narozeninam
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ANDY_WARHOL: jestli to dokazes sehnat nekde, tak doporucuju nihui u807. Podobna mrcha, jako syma x5, ale s vyrazne lepsima letovyma vlastnostma. Na nejvyssi rate to ma skvele serizenej 'yaw' (jak je to cesky?), takze se s tim da litat i hezky, dopredu. je to i s kamerkou, ale to je zbytecna vetes.
    tohle hlavne lita a lita dobre

    Nihui U807. The one that started it all. Welcome to the highly addictive U807 family. - RC Groups
    https://www.rcgroups.com/...-The-one-that-started-it-all-Welcome-to-the-highly-addictive-U807-family
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nevim kde se zeptat i kdyz si uvedomuju, ze tady budu asi trochu mimo, ale snad mi to odpustite.

    rad bych zakoupil synovi jeho prvni dron, je mu 8 let, neco co hned nerozflaka a co nebude pro nej moc overkill, nasel sem toho spousta, ale nevim co vybrat, chtelo by to osobni zkusenost. mate nekdo nejaky tip ?

    diky
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    Luxus!
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    SELECTOR_IX: cca 50 dni mam vyzkouseno...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    jak dlouho na ty 4 tužky vydrží?
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    DR_RIC: kup si raddi time shuffle kameru, dej ji na klacek a budes mit lepsi zabery... pouzivam na stavbach Brinno TLC-200... ma vodotesny obal, idealni... cena je teda 6000, ale udela kvalitni praci na 4 tuzkove... casovy prpgram, kvalita, vsechno umi...
    NOMM
    NOMM --- ---
    DR_RIC: pokud teda pomineme fakt, ze v mestske zastavbe se nesmi letat.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    DAVVID: Zaber na dum by mel byt cca 15 - 20 m vyska a cca 35 metru od domu. Presne jak pises. Idealni je polozit dron na zem, zmacknout tlacitko, pockat az vyleti do daneho mista a udelat foto. Pak zase zmacknout tlacitko aby pristal. To same opakovat na 3 stanovistich kolem domu. A tak dale 3x tydne po dobu min 1 roku :-) Nic vic nic min. Maximalne aby to same delal porad dokola zcela sam a nemusel jsem na stavbu jezdit :-D Si vymejslim co....
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    SELECTOR_IX: oprava. Má GPS, nemá senzory. Ale o ty tu teď nejde...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    DR_RIC: ten mi dron vypadá jako dobrá volba. Mám od nich mobil a šunt to rozhodně není...
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    DR_RIC: Bez GPS? To nebude vypadat moc hezky pokud budes brat misto odkud jsi to fotil jen tak nejak od oka. si klidne zkus nafotit nejaky maly objekt a menit uhly zaberu, a pak to dat dohromady jak se ti to bude libit... Treba jo.
    Mozna ze by slo vzletavat s dronem jen nahoru ze stejneho mista, ale stejne ti diky vetru nebude drzet na svem miste a budes se potrebovat dostat do urcite vdalenosti aby se ti barak vesel do zaberu. Kdyz jsem se pokousel s 28mm mavicem mrknout u rodicu na barak, maji 700 m2 pozemek a na jeho hranicich se tam ten barak stejne celej nevesel. Nad sousedama jsem zas nechtel letat moc nizko aby me videli/slyseli takze jsem musel celkem hodne nahoru... bez GPS budes pribliznou polohu trefovat blbe. Ale pokud okolo nemas sousedy tak vzlet bude asi jednodussi, tojo.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Diky za nazory. Horni strop je pro me 10000,- Vazne nemam tuseni kolik takovy dron stoji. Nechci kupovat hracku na akrobacii, rychle letani, posilani drona po mape, nataceni kinohitu apod. A tak nechci kupovat neco co nevyuziju. Nicmene koukam ze bez GPS to asi bude pakarna delat. Nejake tipy? Nasel jsem neco od DJI ale nevim v cem jsou rozdily. Vypadaji hodne podobne F308 / F309 / F320,... Co parrot AR?

    SELECTOR_IX: Priblizne stejne misto = +/- 2 metry je pro mne OK
    HULIK
    HULIK --- ---
    DR_RIC: Nic o tom nevim, ale vyskocila na me tadle reklama na jedne strance ...
    BAYANGTOYS X21 Brushless Double GPS WIFI FPV With 1080P Gimbal Camera RC Quadcopter Sale - Banggood.com
    https://www.banggood.com/..._medium=cpc&utm_content=all&utm_campaign=toys%20and%20hobbies-EU-English
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    DR_RIC: s takovym budgetem bez sance, mozna za nejakych tech 10k+ by sel Mi Drone, ale sam s nim zkusenosti nemam, tak so rozhodne nech poradit od zkusenejsich
    Xiaomi Mi Drone WIFI FPV With 4K 30fps & 1080P Camera 3-Axis Gimbal RC Quadcopter Sale - Banggood.com
    https://www.banggood.com/...PV-With-4K-30fps-1080P-Camera-3-Axis-Gimbal-RC-Quadcopter-p-1057057.html
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    eventuelně objednat něco lepšího z číny, onehdá jsem na ali expresu viděl mavica kombo za dvacet (u nás 40)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    DR_RIC: to se obávám, že do 4 tisíc to bude vždy jen hračka pro děti. pokud chceš kvalitní video, Phantom3 standard má zatím to nejlepší co jsem viděl. ale nemá GPS, takže záběry budou spíš "přibližně ze stejného místa"
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Ahoj! Mam nasledujici otazku na vas profiky: Mam specificky pozadavek na dron k jednorazovemu ucelu. Zahajuji rekonstrukci domu a rad bych stavajici stav a prubeh praci (cca 1 - 1,5 roku) prubezne ( 2 - 3x tydne) dokumentoval prostrednictvim fotografii ev videem. Hledam proto dron (nebo jinou alternativu) s kamerou za timto ucelem. Neni pro me rozhodujici vzhled, velikost, rychlost apod. Zaroven jsem v oblasti letani naprosty laik. Dokumentace by mela probehnout tak, ze s dronem vzletnu cca 15 m vysoko v zastavene mestske oblasti (na soukromem volnem pozemku bez stromu cca 900m2) poridim fotografie ev video smerem dolu cca 30 stupnu a to provedu ze tri stran nemovitosti. Nebudu s dronem provadet zadne akrobacie, indoor letani apod. Pomoci ziskanych zaberu chci vytvorit prilohu ke stavebni dokumentaci a casosbernou osu praci. Dokumentace bude probihat i v zime (ne za deste a vylozene silneho vetru). Rozhodujici je pro mne kvalita zaznamu napr s moznosti ziveho nahledu, stabilita dronu (porizovat zabery z priblizne stejneho mista), jednoduchost uzivani (nikdy jsem s dronem neletal), spolehlivost, vydrz (po dobu rekonstrukce) bez nutnosti dalsich investic. Ocekavam ostre foto v dostatecnem rozliseni i kdyz bude napr zatazena obloha a "nevlnici se video". Neni treba 4K apod. O cene predstavu nemam. Predbezny strop, nikoli vsak definitivni je 4000,- Dekuji moc za pripadne tipy a doporuceni.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    NOMM: prave ze jde, kdyz ji mam pripojenou na usb, tak vidim stav baterky, motory běží a vsechno funguje jak má. kdyz ale odpojim usb tak chcipne..
    NOMM
    NOMM --- ---
    JAVOR: jestli ti to na stole fungovalo i bez napajeni z USB, tak jsi si nekde ukroutil nejakej dratek pri montazi do ramu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam