• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Pripadne nekdo zkusenost s dronama kam si muzu osadit gopro 5?
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    TEAPACK: diky, mrknu :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MLIKARNA: Koukni na Parrot Bebop ;) stabilizaci ve visu mají vyřešenou pěkně a ovládání je intuitivní přes telefon nebo vlastní skriptování z kompu - to jsem používal na timelapse ze vzduchu =)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Zdar, poradi nekdo drona pro zabavu a amatersky videa? Nepotřebuju 4k dji phantom atd, full hd za rozumnou cenu staci, je neco takovyho? :-) diky
    B3DA
    B3DA --- ---
    YAKOBO: tedka jsem se dostal k tomu trochu prozkoumat moznosti a patchnul si appku timhle. bohuzel uz je na zkouseni trochu tma, uvidime rano..

    jeste k tomu otg kabelu - imho je to dobry jenom na nizsi latence videa do telefonu, na silu signalu / pouzitelnou vzdalenost by to nemelo mit zadny vliv
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    CALIBOS: jj posledí fw. taky přemýšlím, že alespoň zkusím reklamaci zda nový kus nebude mít lepší dosah.
    B3DA: ok díky

    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Pustil jsem se do panoramatickych pokusu s Mavicem - tohle je vysledek kolmo dolu. Nejprv klasicky zaber a pak vychyleni gimbalu smerem nahoru a jednoducha rotace dokola cca 16 fotek. Panorama pak slozene v Lightroomu v Perspective projekci (ke krajum to uz trochu taha, ale po orezu to bude porad realisticky), v prubehu skladani si to vzalo asi 20GB na disku a vysledne pano ma cca 440 megapixelu (21000x21000 px, mozna bude praktictejsi priste nejprv zpracovat hromadne davkove ty zdrojove DNG, vyexportovat je do TIFFu treba ve tretinove velikost a pak teprv skladat :)

    Puvodni jedno foto:



    A slozenina:

    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    YAKOBO: viz CALIBOS mě osobně vypadával signál už po 90m. Šel jsem ho vrátit do obchodu. Máš aktualizovaný firmware? Poslední verze to prý měla zlepšit.
    B3DA
    B3DA --- ---
    YAKOBO: nejvic jsem byl 170m vysoko a 530m daleko, totálně mimo civilizaci, bez zdrojů rušení, s antenama přímo na sparka.
    jinak jak píšeš.. navic pokud je blízko silná WiFi tak signál vypadává i na <70m (periodicky se odpojuje a připojuje po cca sekunde).
    btw, udávaný dosah se liší v Evropě a zbytku světa (CE vs FCC)..
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    Na jakou vzdálenost máte video signál se Sparkem? Já se i na okraji Prahy nedostanu přes 200m. Spíš kolem 100. Minulý víkend sem se dostal na horách na 400m a to je max, zvláštní, že až po přepnutí na 2,4ghz. OTG jsem zkoušel a žádné zlepšení.

    Takže jsem na 10% udávaného dosahu. Uvažuji o reklamaci. S ohledem na kapacitu baterky bych se chtěl dostat na 500 stabilních.
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    B3DA: dik za info
    B3DA
    B3DA --- ---
    FABIAN: zatím jsem neměl moc čas to zkoumat, ale mělo by to být sw omezené, ta Windows appka na update je electron/nwjs (chromium) hybrid app a jde se v ní dostat přez devtools k různým zajímavým nastavením.. pár příspěvků níže jsem házel link na nástroj ve kterém by to i mělo jít jednoduše naklikat, pokud se s tím nechceš/neumíš patlat..
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    B3DA: to se tam flashuje nejaky firmware, nebo nejaky booster na anteny?
    B3DA
    B3DA --- ---
    jeste neco ze sparka..
    asi mu nakonec precijen zkusim upravit dosah, evropskych 500 - 600m mi prijde trochu malo pro nektere prilezitosti



    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DJI’s new Mavic Pro Platinum is quieter and stays in the air longer - The Verge
    https://www.theverge.com/2017/8/31/16232756/dji-mavic-pro-platinum-flight-time-ifa-2017
    B3DA
    B3DA --- ---
    spark je supr lehky a maly, oproti mavicu ma urcite spoustu kompromisu, ale na takove to lehke cestovani je to pecka :)
    radsi tahnu sparka a fotak, nez stejne vaziciho mavica bez fotaku, navic to usb nabijeni se celkem hodi, jakmile clovek na chvili neni u zasuvky / vyleze z auta a ma jen powerbanku a podobne.
    zatim se ucim byt plynulejsi na ovladacich.. :)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    Ahoj, tak jsem neodolal a koupil DJI Spark. Líbí se mi, jak je malý, ale přesto z toho jsou slušná videa. Na takové to domácí dronování toho, jak děti začínají jezdit na kole apod., to myslím bude pěkné.

    První video ráno po tom, co mi večer přišel, ale na létání byla už tma:
    Spark first flight
    https://www.youtube.com/watch?v=nVdYZMAKbSI
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    B30: fotil si nekdy necim jinym nez mobilem.? objevil si ameriku, gratuluji.. omlouvám se, ze jsem mozna trochu neprijemnej, ale co se tu posledni dobou resi.. to snad nemyslite ani vazne.? pouzil z Vas nekdo google nez sem napsal.?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    B30: kdyz je nutny, tak jeste vic se da vytahnout z Mavica, kdyz vyfotis vic expozic najednou (idealne v tripod modu) treba pomoci automatickyho bracketingu, a pak 2-3 ty rawy slozis v Lightroomu do jednoho HDR rawu.
    B30
    B30 --- ---
    jen si zde odložím postřeh: překvapuje mě, jak moc velkej rozdíl je při focení mezi rawem a jpg, resp co všechno jde z toho rawu vytáhnout..
    podobně pak s D-logem u videa, kde je ještě dost rozdíl ve fullHD downscalovanýho z 4K a fullHD přímo z mavica. A ND filtry jsou užitečná věc.
    Dropbox - DJI_0004_upr.jpg
    https://www.dropbox.com/s/u6svdf7braecsxc/DJI_0004_upr.jpg?dl=0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam