• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vy co takhle hazardujete s životy druhých zkuste popřemýšlet nad nějakým vystřelovacím padákem v případě selhání techniky ať to někomu nespadne ze 100m na palici. (samozřejmě to neřeší, že se do toho trefí někdo s ultralightem, nebo malým érem, který to prostě nemůže vůbec vidět a vyhnout se tomu)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    To je masakr, všechno. Jednou to přijde a budou mrtví. Deset let lítám s helinou a vím co dokáže technika. Já odmítám lítat dema tam, kde nedokáží zajistit síť a oddělené diváky a tady blázni ohrožují nic netušící na životě....
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JENDAR: no podle legislativy jsou vsechny ty videa bohuzel hrube za hranou :/

    respektive se zeptam... proc myslis, ze jsou uplne v pohode? :)
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    MERTLAS: Tyjo spousta těch videií mi příjde uplně vpohodě. Ale chápu když by to začal dělat každej kdo má teď foťák tak by to problém byl no.
    ESY
    ESY --- ---
    MERTLAS: u toho posledniho videa me bylo dost ouzko...
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: Tak tady je par videi, ktery jsou celkem dost za carou:

    1) https://youtu.be/jKXuRchPZCs

    2) https://youtu.be/o_9QT7wLgTE

    3) https://youtu.be/gSkjGGg-f38

    4) https://youtu.be/vp--7VnU3_I

    5) https://youtu.be/8oPX1iIycmU

    6) https://youtu.be/TQgpEM648wI

    7) https://youtu.be/vV-UCiWnwyQ - tohle video je obvzlast prisny ne vzhledem k tomu, ze je litany v noci, ale predevsim kvuli tomu, ze presne v tu chvili kolem tohoto mista prolital W-3A Sokol, kterej vezl na Vinohrady nejakej tezkej pripad. Dle pilota bylo, kdyz provadel finale, v okoli dronu nekolik.

    8) https://youtu.be/fCOMAIB3jEQ

    9) https://youtu.be/kdgaf1cf7jc

    10) https://youtu.be/xPr1Xx7xt40

    11) https://youtu.be/MbF3WQ8NEis

    12) https://youtu.be/RQiD7JW-PKc

    13) https://youtu.be/FEu8F0dPUhI

    14) https://youtu.be/8zWpvkXqWdk

    15) https://youtu.be/iPjt9rloccI

    16) https://youtu.be/OiFxx88TnqU

    17) https://youtu.be/uXKmjbr4kw8

    18) https://youtu.be/QtkcDBaofYM

    19) https://www.facebook.com/LepsiTrojka/videos/610028572500900/

    20) https://vimeo.com/229679261

    21) https://www.facebook.com/StudentskyMajalesBrno/videos/674997749368515/

    22) https://youtu.be/x9pNy8_uIA0

    A takhle bych mohl pokracovat do aleluja... Zdroje jsou prakticky bezedne.

    Snad to na zabaveni se v praci bude stacit :) Kdyby nekdo netusil, co je v kterym videu poruseny, tak se klido ptejte, rad vysvetlim.

    Mimochodem duvod, proc se nad podobnyma videama pozastavujeme je ten, ze si lidi absolutne neuvedomujou, co se muze stat...

    https://www.facebook.com/DronesCrashing/videos/1962509934072137/

    A muze se to stat ve vterine a uplne komukoliv a kdykoliv... tady nemohl pilot zareagovat absolutne vubec. Vysledek je 6 zranenych lidi.
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    Jelikoz ted nemam letu schopneho drona tak si driftuju s rc v trojhali :D
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    AXTHEB: Neni problem jinak jsem z ovy takze do prahy moc cestovat necestuju a navic mi je jen 17 ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VEXCZ: Ja az budu v provozu tak se take rad pridam
    ESY
    ESY --- ---
    VEXCZ: urcite dej vedet a neco podniknem :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: vecer ti jich par ceskejch nahodim :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ESY: musim souhlasit se vsim jmenovanym :) je spousta prikladu z obou spekter na obou stranach. Race koptery jsou na ovladani fakt masakr a pokud umis fakt dobre ovladat racera, tak drony s gps a stabilizaci jsou brnkacka :)


    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    ESY: To je správné bezpečnost především někdy v dubnu pojedu do prahy tak se ti pak můžu přizpůsobit a jak půjdeš létat tak můžem zalétat spolu a prohodit pár zkušeností ;)
    ESY
    ESY --- ---
    VEXCZ: Je to tak, ja uz si ji teda malem odsekl, odnesl to balancak a skoro kabel celej, byl naseklej na xkrat. Ale jinak ja vetsinou kdyz se nekde vyskytnou lidi jen v blizkosti tak vetsinou pristavam a cekam az zmizi.
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    ESY: S tím freestylem máš pravdu jelikož ho létám, mám občas strach někomu neublížit jelikož při všech těch tricích se může stát cokoliv jednou mi vypadla i baterka a nevšimnout si toho tak se otočím zpátky a rozseknu dráty a bum baterka v ohni :)
    ESY
    ESY --- ---
    Oke pojdme shrnout muj nazor.

    O koptery se zajimam delsi dobu cca 2 roky, litam ale jne chvilku. Z osobniho pozorovani musim rict ze vetisna majitelu 5" kteri litaji freestyle, maji mnohem vetsi pokorua respekt ze stroje a i mist vcetne podminek kdy litaji. Kdezto velka vetsina majitelu DJI smoletu diky tomu ze staci zajit do alzy a litas, nema vubec ani kousek z vyse jmenovanych. Uz jen to nejak litat s freestyle kopterou, nebo ji vlastne dostat do vzduchu je pro vetisnu nadlidsky ukol. A tim kolik usili, oprav a nepovedenych pokusu si projdou. Tak dle me dostanou i mnohem vetsi predstavu o moznych nasledich oproti cloveku kteremu ten DJI lita vlastne ihned jak ho vydal z krabice klidne i v obycaku.

    Na hromade mist se da domluvit zdali si tam nejaky trik muzes natocit a dokonce to tak i probiha, kolikrat njeake polety na stavenistich atp jsou po domluve atp.

    Popravde by me zajimalo jaky je rozdil plachtici 5" koptery s kterou clovek musi mit hromadu zkusenosti aby vubec neco takoveho jako dive podel veze delal a DJi stroje ktery plachti nekde ve vysinach vicemene samovolne a muze spadnout kamkoliv. Kdyz vememe ze i ten freestyle se lita na dost kratky vzdalenosti a dost nizko, kdezto DJI vidime vecne v oblacich na hony daleko.

    Poprosim brat oznaceni DJI spis obecne nez jako primo znacku. To je pro rejpaly.
    Dal bych poprosil podotknout ze nehazim vsechny do jednoho pytle, i mezi freestyle letcema se najdou totalni curaci a naopak se najde hromada nekutecne ukaznenych lidi s DJi. Jen proste statistika a moznost porizeni automatickyho samoletu skoro v kazdym kramu je pruser.

    A posledni vec, ktera je smutna tak vicemene lidam vzdy ilegalne, protoze litam fpv a jsem sam :( To jsem se chtel jen tak nejak mirne vyjadrit jak to tady vidim zase ja.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MERTLAS: nechces sem nahodit nejaka ta illegal videa? Na FCB se nedostanu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SPECZ: ja teda nelitam ve meste, protoze nesmim, takze mam toho casu o dost vic.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SPECZ: rozumim :) ale i lety na vystavisti plnym lidi jsou za urcitych okolnosti mozne :) Ja treba ted lital v Brne na BVV u Zetka a v Ostrave u Ostravar areny ty Olympijsky festivaly. A podle L2 musis byt na zemi max 30min po obcanskem soumraku. Coz ted v unoru a breznu se casto schazelo tak, ze uz byla tma, ale porad to bylo legalni :)

    A v obou pripadech jsem mel vymezeny zony tak, abych nad lidma nebyl a zaroven je mohl tocit. Zatim z toho mame jen malej prispevek na nas instagram a par kratkych dennich zaberu pouzil ČOV do svych videi.

    Tech videi, ktery porusujou predpisy je strasne moc... Mame na to na FB i takovou skupinu, kterou jsme si s kamaradama udelali (pote, co nas z ostatnich skupiny vyhodili, kdyz jsme na porusovani predpisu upozoronovali), kam podobny zabery davame. Nad mnohymi zustava rozum stat a clovek si rika, co za magora to muselo tocit. Dost zajimavy je pripadne daneho cloveka konfrontovat. Bud si to tak nejak uvedomi (marginalni pripady), nebo te poslou do kamsi s tim, ze si muzou delat co chtej a nejaky pravidla maj v pici... Takovejch lidi je bohuzel vetsina...

    Nicmene bohuzel UCL ma porad docela svazany ruce a realne dokazovani je obtizne. A pokud ma clovek dobry pravniky, tak od soudu pripadne odchazi bez uhony (viz naprikald realitka Homeland, ktera dostala pokutu 300k, podala to k soudu a ten vyhrala a nic neplatila a videa smele pouziva dal, coz by i tak mohla, protoze ikdyz dostanes pokutu, tak ta se vztahuje na samotny let a ne na video a jeho pouziti).

    Bohuzel existuji i takovi lidi, kteri si hrajou na bojovniky s podvodnymi taxikari, smenarnami a podobne a nasledne litaj dornovy zabery nad HOPem bez jakehokoliv respektu k legislative a to ikdyz maji s sebou cloveka, ktery jim po tom meste dela pruvodce a zaroven vlastni povoleni k leteckym pracem, ale cituji: Jasne ze na to mame pravnickou klicku. Nemam nervy na dealovani s nekym kdo mi bude 2 dny na nataceni delat chytrolina a pak posle fakturu na 20.

    Bohuzel takova je smutna realita a dokud nepadne nekolik exemplarnich trestu, ktere budou dost velkym odstrasujicim prikladem prave pro ty, kteri si s pravidly vytiraj doma podlahu, respektive dokud se nestane nejakej fakt tezkej pruser (a to si preju spis at se nestane!), tak se bojim, ze se nic nezmeni.

    S kolegama dost casto bojujeme s tim, ze prijde klient s videem, ktery legalne zalitany rozhodne nebylo, ale on presne takovy zabery chce. A kdyz mu reknem, co by pro leglani porizeni bylo potreba udelat a kolik to bude stat, tak rekne, ze na to kasle, a ze napise tomu, kdo delal tamty zabery... S tim taky uplne nic neudelame. Leda ho presvedcit, ze to takto bohuzel delat nejde, zkusit mu to pripodobnit k nejakym omezenim v jeho oboru, aby si to zkusil uvedomit a navrhnout jiny reseni, ktere by ho uspokojilo (coz je ale mnohdy mission impossible :D).

    Bohuzel to je tak nejak odraz dnesni spolecnosti. Odraz, ktery saha az na nejvyssi mista, kdy si obcan rekn: "Kdyz muzou porusovat zakony predni predstavitele statu, tak proc ne ja." S tim se da udelat leda to, ze kazdej zacne prave u sebe (a to nejen co se dronu tyce, ale prakticky ve veskerem konani :) ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam