• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    PETJU
    PETJU --- ---
    MERTLAS: Respekt. Diky za osvetu. Polepsim se.
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    JAVOR: ;)) doporucuju spus na velkym monitoru. 19k je preci jen porce :)
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    FRACTAL: heh, chvilku jsem si rikal co je to za kravinu a proc se to tak klepe, pak mi teprve doslo ze to reaguje na pohyb mobilu :D
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    A jak jsem tady mluvil o tom vyblbnuti se v liduprazdne krajine - neco takoveho jsem absolvoval v unoru. Celkem mraz, celkem tma, celkem vysoko :)
    Nocni Sumava
    JOPS
    JOPS --- ---
    TOMMYKNOCKER: Hodne jsem premyslel i o tom Mavicu... Ale je to strasne hlucny, uz to budi docela slusny respekt. Zatimco kdyz vytahnes Sparka, vsichni se zasmejou, jakej to je prcek a nikdo nic neresi. Prijdes s Mavicem a ten kdyz roztoci vrtule, tak to je pomalu jak start vrtulniku. On SPARK taky zrovna neni priklad ticheho chodu motoru, ale oproti Mavicu to je ticha masinka :)

A priznam se, ze tech 60fps pri fullHD bych bral. A video jsem jeste ze SPARKa neudelal, protoze jsem kokot nekoupil SD kartu a doma se mi nahodou zadna ted nevali... Takze to mozna zkusim dneska
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    JOPS: Zavidim :) Sam mam policeno na Mavic Air, ale zatim to musim presunout na (asi) dobu az po prazdninach.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JOPS: Tez ho mam rad :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak jsem se hecnul a poridil si SPARKa. Proste bozarna.

zalezl jsem s tim na nejake pole za vesnici a vyletel do vzduchu. Nadhera, zatim jedu na beginner mode, prece jenom je to muj prvni dron. A kdyz jsem s tim vyletel do 50m vysky, tak mi to prislo kurva strasne vysoko :))

Priznam se, ze k tomu stroji mam obrovsky respekt a obdivuju, jak si dokaze poradit s vetrem. Vcera to obcas docela hnusne foukalo, ale Spark si s tim docela slusne poradil. Akorat jsem kokot nekoupil SD kartu, takze dneska musim znova. Nabit a neco natocit/vyfotit. A fakt to je hracka. Jsem zvedavej, kdy se zblazni a odleti :)

Je mozny, ze bez SD karty to neumi panorama a jine vyfikundace okolo ? Jedina moznost co jsem mel u fotaku byl Single shot.
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    AQUARIUS: Sice je to na me porad chaoticky, ale ten tvar hladiny G je celkem vymluvnej a davalo by to smysl.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    FRACTAL: AGL = above ground level, kdyztak tady je k tomu grafickej tahak: http://www.laacr.cz/SiteCollectionDocuments/rozdeleni-vp/2017%20rez%20VP.pdf
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    TEAPACK: Aha! To dava smysl. Dik
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    FRACTAL: to 300m pásmo, kde můžeš (většinou) lítat kopíruje terén, takže 300 m nad kopcem, ale i 300 m nad řekou, nezájem že jsou od sebe půl kilometru a mají výškový rozdíl 150 m.
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    AQUARIUS: Nesli by to nejak prelozit do lidstiny? Nejsem schopnej z toho vydestilovat pozsdovanou informaci :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    AQUARIUS: tak jest.
    ESY
    ESY --- ---
    TEAPACK: Tak ted nevim jestli sem tohle muzu vubec postnout :D

MOONLIGHT
    http://www.youtube.com/watch?v=LNc4Ks2lk6k
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    NOMM: G by melo byt do 300m AGL, vztah k mistu startu tam neni. Viz https://cs.wikipedia.org/...%C3%BD_prostor#T%C5%99%C3%ADdy_vzdu%C5%A1n%C3%A9ho_prostoru_(podle_ICAO)

Ono by to ani uplne nedavalo smysl, protoze startovat muzes i z pomerne vzdalenyho letiste (trida vzdusnyho prostoru plati pro vsechny, ne jen pro drony na dohled od mista startu)
    NOMM
    NOMM --- ---
    FRACTAL: To asi i driv.
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    NOMM: V 50 musis bejt tak za 3 vteriny, ne? :)
    NOMM
    NOMM --- ---
    FRACTAL: Tak jestli je tohle 100m tak to ja litam tak 50m. :D
    Mereny to nemam, kvuli vaze a mistu nemam zadny barometr/vyskomer/GPS.
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    ...tohle je treba 96m nad barakem (muj barak, udelil jsem si souhlas) :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam