• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    ESY
    ESY --- ---
    A dneska uz posledni. Nekolik tydnu treningu se vyplatilo! Prvni poradnej mattyflip :)))) ten pocit kdyz ho veatite prvne uz na posledni baterce s nabitim kde byste davno uz pristali, protooze proste uz nez nej nechcete odejit..

    Chosen one! First of his kind!
    https://www.youtube.com/watch?v=1scZ4QJt79A
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SHAMAN23: no, me se na 300+500 podarilo pekny zebery udelat, diky tomu jak se mi tim otevrel vyhled do udoli - a bylo to v momente kdy jsem testoval rozdil mezi CE a FCC modem, ale vlastne jen uplnou nahodou. Nepotrebuju FCC kvuli tomu abych s tim lital na 2km od sebe, nejsem blazen, ale rozdil ve spolehlivosti prenosu je fakt sakra velkej.
    SHAMAN23
    SHAMAN23 --- ---
    TOMMYKNOCKER: neuletí, vrátí se. když sem byl na vrcholku kopce na ostrově tak sem z něj dostal i ty avizovaný 2km doletu (bez lagů), ale obecně ztratim signál v přírodě po pár set metrech podle terénu... jakmile ztratíš signál tak se začně vracet a po chvilce máš zas signál zpátky. a zakoušel se vyletět co nejvejš (teď si nejsem jistej jestli 300 nebo 500m) a jako funguje to, ale jak všichni píšou záběry stejně pak zajímavý nejsou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ESY: pochopil, ale mam trochu jiny nazor. ty chces zakony poznat a pak si zhodnotit ktery maj smysl a rozhodnout se co dodrzovat. ja vim ze smysl ma v tomto pripade nikoho neohrozovat a vsechno ostatni je nesmysl. zaroven si myslim, ze podporovat trend ze na kazdej prd je zakon je cesta do pekla.
    ESY
    ESY --- ---
    ANDY_WARHOL: Obavam se zed nepochopil co jsem psal. Ale to je jedno
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ESY: ano blbu je vsude hodne, ale o tom prece pisu.
    az se dostatek blbu nebude umet spravne vysrat, tak bude na to taky specialni zakon? me tyhle trendy proste serou.
    ESY
    ESY --- ---
    ANDY_WARHOL: Hele osobne mertlase chapu. A sam si myslim ze by clovek co lita mel znat zakony. Uz jen z toho duvodu kdyz se rozhodne je z nejakeho porusovat, abych mohl rict co nedodrzuju a mel i nazor proc. A popravde vidim cim dal tim vic blbu co si koupi hracku jako je dji na co staci jeden cudlik a delaj stim akorat tak prusery :)

    A abych jen nekecal..

    Le quattro stagioni ( FPV ONETAKE )
    http://www.youtube.com/watch?v=nWgxpN4njGk
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TOMMYKNOCKER: muzes si to hacknout na vetsi dosah a na ustrasenyho mertlase kasli. kdyz nebudes debil a otravovat s tim lidi nebo litat u letiste, tak ti to uplne staci.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    TOMMYKNOCKER: já zkoušel nad 250 metrů nad sebou a v jednou okamžiku přestal phantom 3 reagovat. naštěstí se po minutě chytnul, ale byla to hodně dlouhá minuta :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    TOMMYKNOCKER: Doporucuju pohledat Doplnek X, coz je zakladni dokument, ktery by mel katdy znat.
    V nem se dozvis zakladni pravidla.

    Dale je dobre kontrolovat aisview. Mimochodem RLP v minulych tydnech vidalo verzi primo pro uav:

    AisView 3.6
    http://dronview.ans.cz

    Jinak vyska je v zavislosti na prostoru kolem dronu. Spravne bys mel mit pod dronem dopadovku, ktera se rovna 1:1 vysce pri vertikalnim letu a 1:2 vysce pri horizontalnim. V realu litej ale tak, abys nikoho nikdy a nikde neohrozil. Tedy ani na zemi ani ve vzduchu, kde ma v jakekoliv situaci prednost vzdy letadlo pred dronem. Tedy litej tak, abys byl vzdy schopen vcas zareagovat vyhnout se.

    Jinak realne zabery z vic jak 100m zacinaji byt o nicem.
    Mnohem hezci je si v nizsi vysce najit hezkou kompozici.

    Samozrejme kdybys mel dotaz tak se dotazuj a radi ti tu odpovime

    :)
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Tak uz mam doma par dni Mavic Air a musim rict, ze je super. Je to tedy muj prvni dron, tak nemam s cim srovnavat. Ale zatim mam psychycky blok, poustet ho nejak moc vysoko a daleko. Porad nemuzu uverit tomu, ze mi neuleti :) Ted uz letam tak 120 m vysoko a mel jsem ho tak na 200 m od sebe :) Jinak se zatim ucim. Zjistil jsem, ze neni uplne jednoduche udelat plynyly zaber, kdyz napriklad letim do oblouku cumakem vem. Jak daleko a vysoko zhruba letate?
    ESY
    ESY --- ---
    Poprve jsem letel s dronem pred pul rokem, sotva jsem to udrzel ve vzduchu. O par dni, dilu a baterek dele Jsem navstivil krasny misti a vyborne si zalital :)
    Po delsi dobe s plnohodnotnym videem. Dle me si to zaslouzilo ten edit :))

    HALF YEAR WITH FPV
    https://www.youtube.com/watch?v=P0m0fNdhj2Y
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    BOZA: No dle legislativy je CHKO uplne stejny jako NP. nicmene tam nejsou tak upjati urednici a zatim vsechny chko, kde jsem doposud zadal o let, tak mi to povolili.

    No mezi modelarinou a dronarinou je trochu rozdil. Modelari nikdy nelitaj extremne daleko. S dronem to hodne lidi posila na kilometry daleko a neresej...

    s letadylkem, kde vetsinou nemas fpv kameru a prenos obrazu na radio, litas kolem drahy a blbnes si na cistej vizual :)

    Dokonce legislativa ( Doplnek X, bod 1) odlisuje model letadla, ktery neni schopen autonomniho letu (neznam moc modelaru, kteri by si staveli takovyhle letadylka) a autonomnim letadlem, do kteryho se pocita vetsina soucasnych komercnich dronu.
    BOZA
    BOZA --- ---
    MERTLAS: Diky za info. Jak je to v KRNAPu nevim, ja to resil z pohledu CHKO, ale tam je to zatim asi tedy ok. Jde mi o to, ze bezne jsou v CHKO nebo jejich blizkosti modelarska letiste a vse je OK. A najednou, kdyz se zacne litat s vice vrtulema se objevi, ze to vlastne nejde.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: kdyz obohatis zakony o nesmysly, tak zpusobis presne to, ze lidi serou i na veci co maj smysl. cesta k tomu aby se resilo to podstatny je jen jedina, ze podstatna cast zakonu a predpisu budou mit smysl. je to stejny, jako kdyz te rodice prehnane vodi za rucicku, vetsinou pak nastane revolta. a prilis paternalisticky stat je uplne stejny pripad. me nektere zakony vylozene popouzi abych je jeste schvylne porusoval, cim vic sou debilnensi
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Jenže lidí serou i na ty předpisy, který smysl dávají. Létají na městem, lidma nad hlavou, ve vysokých výškách a tak.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: nedava mi smysl, ze nesmis litat v divocine bez lidi i v zime, kdy zviratka spi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: A která část pravidel o lítání s drony je nesmyslná?
    ESY
    ESY --- ---
    Ja mam vzdy u tehle debat vnitrni moralni problem :D Ze vlastne nevim co napsat..
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ANDY_WARHOL: to me taky stve :) taky bych byl radsi, kdyby bylo povinna registrace, povinny pojisteni a zodpovidal za vsechno pilot. Ale neni to tak no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam