MHO: netusim. Ja s nicim mensim, nez Phantomem nelitam :) Ja tomu malymu bazmeku, zvlast kdyz nejde prepnout do ATTI, proste neverim :D
DRAGON: Hele lepsi nez iphone je rozhodne crystal sky. Nedam na nej absolutne dopustit. Sice par much ma, ale vyhody prevladaji jednoznacne.
MHO: tech chyb tam urcite bude spousta... neznam program, ktery by nejakou neobsahoval :) Precijen je to porad naprogramovany pocitac lidskou rukou s desetitisicema radku... jen s vrtulema :)
B3DA: o vysilacich a podobnych vecech nemluve. Strasne moc lidi treba lita kolem Jestedu a strasne se divi, ze jim to tam porad vypadava a ulitava... n svete div se, kdyz reknou, ze se jim to stalo cca ve vysce vysilacu, kdyz zrovna leteli v jejich smeru :D
Nejsem skodolibej, ale uprimne takovejm lidem preju, aby jim to vzalo drahu... Neni divu, ze podobny tezkosti se dejou lidem, kteri absolutne nad okolnimi vlivy nepremysli. Proste si mysli, ze ten dron je absolutne vsemocnej a vzdy preci je to DJI a to se nemuze nic stat... :)
A nejsou to jen vysilace a podobne... ale i vitr v ruznych vyskach, tlak, teplota vzduchu a jeho vliv na vykon, spotrebu a dobu letu, protivitr, magneticke boure ovlivnujici spoustu pristroju,...
Ale abych nebyl kriticky jen na ostatni... taky jsem si tim prosel... tuhle story uz jsem tu kdysi jednou popisoval.... kdyz jsme litali dole v Macose a pan reditel nas tam vedl jeskynema a rikal "jojo nedavno tu taky byli nejaci dronari a odchazeli s neporizenou..." tak jsme se s kolegou na sebe potutelne usmali, ze to byli urcite nejaci amateri... sli jsme do vzduchu a po chvilce rikam, ze mame asi kapku na objektivu, ze je nejakej zamlzenej... tak pristaneme a nic... objektiv cistej. Tak znova do vzduchu a znova... Po chvili nam dron zacne rikat, ze je v maximalni vysce a to jsme realne byli tak v 10m... jako nejak se nam nastesti nejaky zabery podarily a klient byl spokojenej. Ale cestou v aute jsme si lamali hlavu wtf... Az jsem si vzpomnel na hodiny fyziky... vzhledem k tvaru Macochy, kdy nahore je siroka a dole uzka a je dole mnohem vetsi tlak, takze se barometr v Icku myslel, jak kdyby opravdu byl dron v tech 500m, tak dole je chladneji (cca 8 stupnu) a nahore bylo 28 stupnu. Takze, kdyz jsme stoupali ze studena do tepla, tak se proste kondenzoval na objektivu vzduch... no proste takovy to typicky na gymplu "to stejne v zivote nebudu potrebovat" a pak se to v budoucnu vrati jako bumerang a da ti to zivotni facku :D kdyz jsem to pani profesorce nedavno vypravel, tak se jen tak potutelne usmivala :D
proste vzdusny prostor je nejen "vemu dron a hen heeen bacha voe rikej mi top gun", ale predevsim prave podobny veci, nad kterymi je treba uvazovat :)
Stejne tak treba litani na Ripu... taky to tam neni uplne jednoduchy vzhledem k slozeni hornin toho kopce... Nekolik kolegu uz tam zazilo ruzny dobrodruzstvi :) Kazodpadne jak jsem jiz vys napsal... neverim stroji, nad kterym nemuzu prevzit plnou manualni kontrolu (ve smyslu odpojit ho od automatizovanych procesu typu pozicovani a podobne) a prerusit mu tak pripadny zdroj chyby.