• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    NOHME
    NOHME --- ---
    Na ty modely sem taky koukal. A už jsem to zprovoznit pomocí ty fake gps. Jen kdyz se startuje musí být odpojeny mobil. A zapojit ho az když se roztočí vrtle. Jinak se sam přepne. Pozna se to v nastaveni vysilani. Ce mód ma 13kanálů a FCC 11
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NOHME: To nevím, ale FCC a CE verze mají 2 různá modelová čísla dronů a ovladačů.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NOHME: Když jsem to zkoušel na P3 tak na něj byla modlá apk, která FCC mod vynucovala, při použití standardní apk to okamžitě zase šlo do CE.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NOHME: Mno, jestli si uloží home point podle GPS z ovladače (telefonu) tak nevim nevim jestli na návrat vystačí baterka :-)
    NOHME
    NOHME --- ---
    Tak sem to teď zkoušel na miniho. A ta potvora se hned sama vrátí na CE. Bez jakyhokoli dotazu. Leda mít pořád zapnutou fake gps. Ale to nevim jak se bude líbit venku..
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    NOHME: u mavic air to tak je, a funguje to velmi dobře. jen to po každym připojení dronu řekne že se gps zmenila a ze ti to přepne nastaveni wlan. tam staci dat cancel a fungujes dal v fcc..
    NOHME
    NOHME --- ---
    COMODOR_FALKON: A není to jen softwarové? Viděl jsem někde jak se přes fake gps v mobilu sám přepne na fcc. Ale ještě jsem to nezkoušel.
    COSMY
    COSMY --- ---
    tak koukam ze ja dopadl jeste dobre :-)
    ITISME
    ITISME --- ---
    Moje první větve. Couvačka směrem vzhůru na Sport mode. Nejdřív jsem chytl jeden strom a zlomil jednu nohu a pak se stal dron neovladatelný a letěl na druhý strom a tam se dojebal už úplně. Řeším Care refresh, tak jsem zvědav.

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MERTLAS: Tak teď už potřebuju silentbloky, antény a vrtule :-)
    A přeskládat kryt, je krapet pootevřenej. Koukam že poslední dobou to nějak padá ...
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    tak se mi povedlo placnout s Airem o zem.:) ulomil jsem nozicku (antenu), nikde po netu jsem ten drzak nenasel, pouze celý rameno. Jak presne funguje DJI Care.? jeste mi cca dva mesice platí, tak premyslím jestli ho nevyuzit, ale jediny co jsem se docet, je ze ho musim nekam poslat a jeste me to bude stat 99€ coz u tohoto maleho kusu plastu nevidím jako rentabilní. to si to radsi vytisknu na 3d tiskarne a bude klid

    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DRAGON: Jj... A EU verze má i slabší vysílač...
    (HW omezený dolet na 2km, oproti globální verzi s doletem max 4km - byť reálné rekordy jsou tuším 1,7km a 3,8 km někde v tramtárii)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: na mini jde prenos signalu jen pres wifi? aha, uz chapu ty nahly pady :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SPECZ: Ok kouknu, jestli mi zbyly :) kdyztak se mi prosim vecer pripomen, kdybych nenapsal :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SKUTEKKUTEKK: Wifiny ze sidlaku to spolehlive zahlusej a dron te neuslysi. Taky bacha kdyz mas nekde misto kde je velkej shluk ruznejch anten (kominy, vyskovy budovy atd.) Vyletis do roviny ve ktery jsou nasmerovany a dron se najednou zasekne na miste jak kdybys vypnul ovladac. Klesne par metru a zase zacne normalne poslouchat (aneb duvod proc si zkontrolovat home point a RTH vysku i na rovnym poli ...)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MERTLAS: Jo, ty by mely byt stejny.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SKUTEKKUTEKK: tak vzhledem k tomu, ze prenos signalu jde po wifine, tak je jasny, ze v totalne zasekany Praze (zvlast na sidlisti) to uple fungovat nebude, protoze je tam presprilis velke ruseni.
    Tedy bud pujdes do neceho poradnyho ("velkej" Mavic a vys, co jede a lightbridgi, kde sice ruseni je taky, ale neni to tak hrozny), nebo sestim smir :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SPECZ: to jsou takovy ty bily gumicky? stejny co jsou na P3P? zkusim se ti vecer kouknout, jestli je nahodou jeste nekde nemam :)
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    Zdravím vespolek. V pátek mi dorazil DJI MINI, tak jsem o víkendu trochu testoval a překvapilo mě jak velký vliv má rušení na dolet. Zkoušel jsem louku na Chodově - při 50m výšky nebo 100m vzdálenosti mi začal skokově vypadávat signál. Zkusil jsem louku za Prahou a při 500 metrech vzdálenosti pořád plný signál a minimální latence obrazu.

    Mám to jenom tiše akceptovat nebo se dá v praxi aplikovat nějaký hack ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam