• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Ahoj, jeste bych mel dotaz na tu, co litaji s tabletem. Je dulezite, aby mel tablet kompas? Jak jsem dohledaval vhodny tablet pro DJI Fly, tak to nekde na foru nekdo zminoval.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    TOMMYKNOCKER: Aha, tak u tohohle ovladače to asi bude OK.
    I když i tady bude hrát roli, kam se dá uchytit šňůra na krk, resp. kam se kdyžtak ovladač bude s větším/menším telefonem převažovat...
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Ja mam Mavic Air 2, tak trochu jiny ovladac. Ted asi budu mit z prace Samsung A71, takze to zatim resit nebudu. Tam je uhlopricka 6.7" :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    TOMMYKNOCKER: Celkem v pohodě - jediná věc daná tím, že je to docela pádlo: Velikost je blízko hrany možností držáku a moc nepomáhá, že jsem horní kolejničku obětoval klipsu na závěs.
    Tj. Na ten tablet určitě budeš potřebovat adaptér...
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Ahoj. Jak si spokojeny s tim telefonem u dronu. Ted resim, zda koupit Motorolu Moto G8 Power lite, nebo 8" tablet (asi Lenovo M8 FHD).
    MHO
    MHO --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti se cinewhoopy?
    Zvažuji tohle https://www.getfpv.com/diatone-mx-c-349-taycan-3-4s-duct-cinewhoop-bnf-frsky.html
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Tak jsem reklamoval drona Mavic Air (leva ovladaci packa se nevracela do stredove polohy, ale dron se nekdy samovolne stacel). Vzhledem k tomu, ze obchodnik nestihl reklamaci vyridit vcas, tak mi vratil penize a ja si poridil Mavic Air 2. Zatim jsem s nim lital jednou, ale oproti Mavic Air je to dron minimalne o tridu bys.
    COSMY
    COSMY --- ---
    FLLIP: 79 joule proc to pisou tak blbe :D proc ne na km
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    COSMY: Já sem psal na Rakouské řízení letového provozu. Popsal jsem drona, to ze budu fotit a ze vím ze max. letová výška je 30m. Ono v podstatě odpověděli to co je maji na webu.

    COSMY
    COSMY --- ---
    uz jste byl nekdo v rakousku s dronem? mam mavic mini a tak patram ale vypada to ok prej od 30m v poho bez povoleni
    AG_
    AG_ --- ---
    zdravím, přišel jsem o dron Mavic Air. nevíte zda se dá koupit samostatný dron znovu? Zůstal mi ovladač, baterie a celá řada příslušenství., Potřebuji fakt jen nový dron :/ Máte někdo zkušenosti?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KARLOS: To je bezva, ale pořád může platit co píše MERTLAS – kdybyste to chtěli případně použít jako důkazní materiál v nějakém soudním procesu, nemusí to teoreticky soud přijmout, pokud by to byl nelegálně pořízený záznam.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KARLOS: posli prosim presnejsi polohu. Krivoklatsko je sirokej pojem a mohlo by se to nachazet v CHKO, tak aby to pripadne pak Babisovo pravnici v pripadnym nejakym reseni nenapadli nebo tak neco, ze to byl nedovolenej let a ja nevim co by si vsechno vymejsleli :) Kdyztak by se to udelalo legalni cestou :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KARLOS: Jsem amatér, začátečník a mám slabého drona, ale mám chatu na Zbirožsku, kam na 60% o víkendu pojedu.
    Kdyby se Ti nikdo z profiletců neozval, tak v nouzi nejvyšší bych Ti to kdyžtak zadokumentoval.
    (V rámci možností mého dronu a dovedností)
    ACID
    ACID --- ---
    RATTKIN: s HD kamerou imho jo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TLDR vztahuje se to na mini drony jako je telo?
    SU_SHI
    SU_SHI --- ---
    MERTLAS: to je to neštěstí - roubování na české podmínky jsou většinou naprosto šílené podmínky vyžadované nad rámec směrnice + několik registrací místo jedné ideálně s poplatky za každý nesmysl

    za pul roku to stihnou, jen uživatelé to nestihnou
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: jeste neni uplne co studovat. Je zatim jen obecny evropsky jednotny ramec, na kterej se budou roubovat cesky podminky. Vzhledem k korone byl termin zahajeni platnosti novych pravidel posunut na novy rok ( zdroj ). Nicemne jak to konkretne bude fungovat, jake zkousky, kde a podobne, to zatim neni jasne.

    Zakladni informace najdes zde: https://www.caa.cz/provoz/letadla-bez-pilota-na-palube/priprava-spolecnych-evropskych-pravidel/

    jen doporucim informace o tehle konkretni problematice vyhledavat predevsim od UCL, pripadne primo od Ministerstva dopravy (ikdyz to taky nevi leckdy co dela prava ruka od levy, protoze nedavne tiskove prohlaseni, ktere vydali, tak s UCL vubec nekonzultovali a tak byli urednici celkem dost prekvapeni co se chysta a to predevsim prave co se online testovani tyce :) ), nez z novinek a dalsich medii vseobecne, protoze velmi casto to redaktori uplne zmotaj a rikaj uplny nesmysle jen proto, aby se to prodavalo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam