• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TLDR vztahuje se to na mini drony jako je telo?
    SU_SHI
    SU_SHI --- ---
    MERTLAS: to je to neštěstí - roubování na české podmínky jsou většinou naprosto šílené podmínky vyžadované nad rámec směrnice + několik registrací místo jedné ideálně s poplatky za každý nesmysl

    za pul roku to stihnou, jen uživatelé to nestihnou
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: jeste neni uplne co studovat. Je zatim jen obecny evropsky jednotny ramec, na kterej se budou roubovat cesky podminky. Vzhledem k korone byl termin zahajeni platnosti novych pravidel posunut na novy rok ( zdroj ). Nicemne jak to konkretne bude fungovat, jake zkousky, kde a podobne, to zatim neni jasne.

    Zakladni informace najdes zde: https://www.caa.cz/provoz/letadla-bez-pilota-na-palube/priprava-spolecnych-evropskych-pravidel/

    jen doporucim informace o tehle konkretni problematice vyhledavat predevsim od UCL, pripadne primo od Ministerstva dopravy (ikdyz to taky nevi leckdy co dela prava ruka od levy, protoze nedavne tiskove prohlaseni, ktere vydali, tak s UCL vubec nekonzultovali a tak byli urednici celkem dost prekvapeni co se chysta a to predevsim prave co se online testovani tyce :) ), nez z novinek a dalsich medii vseobecne, protoze velmi casto to redaktori uplne zmotaj a rikaj uplny nesmysle jen proto, aby se to prodavalo :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Uz jste to nekdo studovali?

    Létáte s dronem? Nově budete muset udělat test a registrovat se - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ek/letate-s-dronem-nove-budete-muset-udelat-test-a-registrovat-se-40326199
    ACID
    ACID --- ---
    COSMY: hledam vrtuli 5,3x3 s levym a pravym chodem, na mini je zda se jeste mensi
    COSMY
    COSMY --- ---
    ACID: snad to staci kvuli cemu? :]
    ACID
    ACID --- ---
    COSMY: paráda, díky
    COSMY
    COSMY --- ---
    ACID
    ACID --- ---
    mohl by mi prosim nekdo s Mavic Mini zmerit prumer rozlozene vrtule a delku listu od otvoru pro sroub po konec listu?
    MHO
    MHO --- ---
    S dětma jsme objevili během karantény kouzlo miniwhoopa.

    Quarantine miniwhoop flying
    https://www.youtube.com/watch?v=NFRlK3RU-uM&feature=youtu.be


    (litame BetaFPV Beta75 Pro 2, nahravano na DVR, stříhali si to kluci sami)
    MHO
    MHO --- ---
    ZURICI_BYK: Ja nahravam na airdata.com


    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    Zdravim, vrtam se ted v log zaznamech z Mavic Mini pres FLY app, ale nasel jsem, ze existuje mnoho jinych nastroju. Mate nejake doporuceni na free/placeny a dobry ?

    Dik
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SPECZ:
    MHO: A navic pokud vystoupas nad nastavenou hladinu i v pripade, ze doletis za kopec, tak se stroj jen otoci a leti v aktualni vysce zpet. V soucasne dobe uz ma tedy vyhodu senzoru, kdy se pred prekazkou zastavi a nastoupa (nebo jako mel by :D ), ale stroje bez senzoru (tedy Phantom 3) to nemely... a to byla pricina jednoho z mych dalsich ztroskotani :) Jak pises, speczi, byl to problem :D Sice jsem mel podle telemetrie nastoupanych 100m, ale realne jsem byl v nejakych 15AGL, ztratil signal, stroj udelal vsechno spravne, myslic si, ze je v dostatecne vysce se otocil a letel zpet... lec pred nim stal strom, kterej byl o cca 20cm vys, nez hladina, ve ktere letel... aaaa bum :) nu coz... chybama se clovek uci :)
    MHO
    MHO --- ---
    SPECZ: Stroj pro RTH zustane na aktualni vysce. Pokud by byla nizsi, nez nastavena, tak nejprve vystoupa. Ale pokud je v okamziku aktivace RTH vyse, tak se nejprve vrati a potom klesa.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MERTLAS: K RTH pri letu do kopce - zustane stroj v aktualni vysce, nebo se vrati na tu nastavenou ? To druhy by nad kopcem mohl byt krapet problem :-)
    MASTA
    MASTA --- ---
    MERTLAS: Okej koukam na to z pohledu kameramana, nejde mi primarne o litani jako takovy... ale chapu :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MASTA: to ale neni vubec pravda. Proc by sis nemohl zalitat? je strasne moc mist, kde zadna omezeni nejsou... Jen je treba hledat :)
    MASTA
    MASTA --- ---
    MERTLAS: Ja si prave rikal, jestli by to melo nejaky smysl. Koukam ze nemelo. Me prijde ze s tema vsema omezenima je tezky se chovat zodpovedne pokud si chces vubec zalitat.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MASTA: pojistku na skodu tretim osobam si muzes udelat defakto u jakykoliv pojistovny a neni potreba mit letecky prace. Ja mam Allianz, ale delaji to i CSOB, imho i Generali Ceska pojistovna a urcite dalsi. Nicmene dost zalezi na jejich podminkach a naslednem plneni.

    Co jsem se s nimi bavil, tak vzdy pred pripadnym plnenim zjistuji, zda pilot pri letu splnil vsechny podminky dle Doplnku X a dalsichpredpisu a pokud najdou neco, co nesplnil, tak nemaji duvod plnit, protoze porusil podminky pojisteni. Coz v pripade hobby pilota prakticky nikdo neni schopen splnit (at uz dopadovkou, kterou nikdo nedodrzuje, nebo lety v hopu, zvlaste chranenych oblastech a podobne).

    Pak jeste delaji havarijko, ale jen na novyho drona za cenu 10% hodnoty dronu s 5% spoluucasti. Takze je imho mnohem lepsi si udelat DJI Care refresh a kdyz ti to spadne, tak se modlit, aby to nebylo nad frekventovanou silnici, nebo aby to nezapalilo les ve zvlaste chranenym uzemi a podobne, sezbirat si zbytky stroje, poslat to do DJI a nechat si dat novyho... :)
    MASTA
    MASTA --- ---
    MERTLAS: Zaujala me ta pojistka, da se to udelat i pro neprofika? Pripadne kde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam