• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    JIMX
    JIMX --- ---
    W_NOICE78: no to uz by to byl ale air 2, ne? :-)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    COMODOR_FALKON: Me ten skok příjde ok, jen škoda že nemá optiku z Aira 2, senzory na všech stranách, Dji Go 4 a active track.
    JIMX
    JIMX --- ---
    COMODOR_FALKON: 4k kamera, velky ovladac, vetsi dosah ... to je ti málo? :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    W_NOICE78: Díval jsem se na specifikace a oproti původnímu Mini toho zas tak moc nenabízí...
    Trošku bych čekal větší technologický skok...
    JIMX
    JIMX --- ---
    W_NOICE78: půl roku jsem se rozhodoval, jestli koupit Mavic Aira nebo ne ... a teď to za mě rozhodlo samo DJI a půjdu do Miniho 2 :-)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    REVIEW of the DJI Mini 2: The best pocket drone EVER?
    http://www.youtube.com/watch?v=rbwk2PIzTcc
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MAJA: pokud chceš lítat bezpečněji, tak doporučuju vyrazit lítat přímo na to letiště. Oni ti řeknou kde si můžeš lítat, tím, že jsi v pásmu letiště, tak můžeš blbnout i vejš (v přiděleném prostoru) a nemusíš se bát, že tam někoho sejmeš / někdo sejme tebe. Hlavně je potřeba domluvit se pokaždý, protože podle větru budou lítat okruhy na jedné nebo druhé straně od dráhy a tebe pošlou lítat na tu nevyužívanou a nově přiletivším AFIS rovnou nahlásí že na pravo/levo od dráhy je modelářský provoz, takže se ti vyhnou.

    Většina sportovních letišť má takovýhle prostory vyhrazený ještě z dob socialismu a když si za nima příjdeš pokecat, tak to bude rozhodně lepší, než když ty budeš doma nadávat, že ti to někdo málem sejmul UL a oni budou nadávat, že je někdo málem sejmul dronem.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    kdyby mel nekdo volnou chvili a nudil se, tk tady je relativne zajimavy porad o dronech:

    https://www.o2tv.cz/tv/porad/28218935/ (Prulomove objevy ll (6))

    Je treba to ale brat trochu s rezervou. Jednak to je pojate trochu "akcne patriotisticky americky", kdy ze zacatku resi predevsim hrozbu v dronech a jejich zneskodneni, ale postupne se propracovavaji az k optimistickemu vyuzivani bezpilotnich stroju a druhak je to uz evidentne natocene pred dvema trema lety, protoze tam ukazuji predevsim 3DR drony, drony rady Phantom 3 a videl jsem tam prvni verzi Mavica Pro. :)

    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: navíc pokud se draci od mých dětských let zásadně nezměnily, tak dopadová energie nebude velká.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MERTLAS: a co ty čínské kapří, nemá s tím porybný problém?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KEL: nijak. Drak neni povazovan za bezpilotni stroj, ani model letadla ani nic podobneho :)
    KEL
    KEL --- ---
    Při pohledu z balkonu na horizont jsem zahlédl puštěného draka, docela vysoko. Zřejmě Parukářka. Napadlo mne, jak je to s pouštěním draků v HOPu? :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Hmm, prave ted si nejakej blb poletuje primo nad hlavni v cakovicich s nejakym phantomem. Videl jsem ho z jedouciho busu cca 20 metru nad silnici ...
    MHO
    MHO --- ---
    MAJA: super.

    Jenom prosím přemýšlej i o tom, že ten dron Tě nemusí úplně poslouchat. Zadej si "dji fly away"
    Takže létej i s rezervou na podobné situace.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MHO: taky sportovní letiště, tak 2-3 km vzdušnou čarou a do 100m bych se ani nepouštěl na tomhle místě, tak asi dobrý ... nechci je zbytečně prudit, i když nám častou lítají nad obcí, kde by neměli a moc těm UL (vč. pilotů) nevěřím :-)
    MHO
    MHO --- ---
    MAJA: do 100 metrů výšky můžeš. Jenom doporučuji si fakt dávat pozor - mám takhle blízko sportovní letiště a občas jdou kluci na přistání hodně nízko a někdy krouží nízko i mimo osu. Odhadnout výšku pořádně nedokážeš, takže radši být dvakrát tak opatrný.

    Doporučuji nelétat vůbec v ose startu přistání a to ani na kraji - může se stát, že někdo půjde fakt nízko, protože má problémy a poslední co potřebuje je vidět neznámý dron. A mít spottera, který kouká, pokud ty koukáš na FPV. Pozor - větroň z pochopitelných důvodů neuslyšíš ;-)

    https://dronpro.cz/data/images-l/13436-pravidla-pro-drony-provoz-v-atz.png
    MAJA
    MAJA --- ---
    právě z toho nejsem moc chytrej :-) už jsem toho četl nějak moc a mám v tom hokej ...

    Dron ještě nemám, vyčkávám na novinky (cena stávajících nových/bazar by mohla klesnout nebo bude něco must have třeba) ... chci to hlavně na fotky a výběr padá na Phantom 4 Pro (1" snímač, mechanická závěrka)
    KURE
    KURE --- ---
    MAJA: jestli se nepletu, do 0,91kg muzes litat do 100m vysky.
    ale nedej na mě, nastuduj si:
    https://dronpro.cz/...CmARIsANu-CQcWwUH8LDDjVwvLpGUsGvKfux9T-ERsVWWdA9PBzDbGwgjK1K0PmmcaAonDEALw_wcB
    MAJA
    MAJA --- ---
    Možná hloupý dotaz - pár km od baráku mám malé letiště a podle mapy skoro až k nám zasahuje CTR zóna. Chtěl jsem původně s dronem trénovat pár set metrů za barákem na poli, ale už je na kraji té zóny.

    Co s tím, resp. jak se zachovat ?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Cim kratsi cas/shutter tim mensi motion blur, jak pise Mertlas a Dan_f, pri 25fps 1/50, 50fps 1/100, 24fps 1/48, 60fps 1/120 atd. Shutter je dobry nechat nastavenej na ten dvojnasobek fps (pak ma obraz prirozeny motion blur) a v pripade intenzivniho svetla zaclonit, zmenit iso nebo pouzit ND filtr. Problem u malych kamer s variabilni clonou na gimbalu je, ze nejsou ostre v celem rozsahu clony treba u Mavica2pro je nejvetsi ostrost na clone f2.8 a f4, proto ja mam nasazeny ND skoro porad. V lete u more je ND16/ND32 tak akorat, ND8/ND16 se da pouzit i pri vychodu a zapadu slunce. Je dobry pouzivat kvalitni filtry, ja mam Polarpro, ale i levny ND jsou vpohode a pripadny nepresnosti se daji opravit barevnou korekci ve strizne.
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    AUDIAC: Jo, tohle je jasny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam