• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    JIMX
    JIMX --- ---
    MERTLAS: s čím? Jestli v něčem větším, tak bych tě mohl mít v adb-s databázi, co tu chytám na střeše :-)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JIMX: Hehe v patek jsem lital na letisti v Linich :)
    COSMY
    COSMY --- ---
    JIMX: no jojo koukam :( prokopak byl stojatej a blizko :D
    JIMX
    JIMX --- ---
    COSMY: no on je o 50 metrů dál jez ... tam by se mohl zaseknout ... jak uz jsem psal ...
    COSMY
    COSMY --- ---
    JIMX: blby ze tam bude asi proud :(
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: konkrétně jsem to zapíchl do tohodle stromu 49.6416406N, 13.1963408E (je vidět na leteckých mapy.cz i google)
    COSMY
    COSMY --- ---
    kamos takhle v prokopaku lovil drona na nadech :D uspesne

    JIMX: kde to bylo?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Tripod je dobrej jedine na fakt ultrapomaly zabery respektive na indoor litani, kdy nepotrebujes rychly zmeny pohybu, protoze zed a dalsi prekazky :)

    Na venek je tripod vzhledem k povetrnostnim podminkam trochu tricky. Kdyz ti foukne a zacne ti to stroj unaset, tak proste potrebujes (jak by rekl Jezza) poweeeeer :D

    Pokud chces udelat zaber podobne dlouhej, tak je normal mnohem lepsi, protoze ta rychlost v tripodu je na tohle fakt strasne pomala a ten zaber by trval nesmysle dlouho.

    Tohle je nejlepsi si fakt natrenovat a ulozit do prstu :)

    Respektive je taky dost dulezity si spravne upravit expy na packy pripadne rychlost tiltu gimbalu atd... tovarni nastaveni neni spatny, ale kdyznsi to trochu poladis, tak to je videt.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MARASAN: mini 2 má tři režimy rychlosti ... sport, normal a cine ... podle toho upravuje rychlost letu a všech změn ... tohle jsem natáčel právě na to cine ... ale asi to chce ještě jemnější prsty :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMX: nevim, esi to maji i jiny rady nez phantom, ale na plynulost je fajn rezim tripod, kterej je pomalej a stabilni.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MERTLAS: OK, díky za tipy :-) ... já vím, že jsem nad tím barákem začal zrychlovat, to byl účel :-) ... ale možná špatně pojatý :-)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JIMX: Jinak co se toho cukani tyce, tak nekolikrat v tom doprednym pohybu mas cuknuti a ten tilt dolu taky neni uplne plynulej.

    Sice tiltujes ale letis strasnej kotel dopredu. Kdyz delas tenhle pohyb (dopredu - nahoru a tilt do topshotu), tak kdyz letis dopredu tka to je v pohode ale jakmile zacnes klopit kameru, tak zacni zpomalovat tak, abys jakoby nadtim barakem uz jen stoupal. Bude to vypadat mnohem mnohem lip :)

    Ad potapeci... nevim jak je tam hloubka no :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    MERTLAS: já už ho odepsal ... chci jenom koupit nějak novej samotnej bez příslušenství (a tedy ideálně s jednou baterií, kterou jsem samozřejmě také utopil a teď mi chybí do sady :-))
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JIMX: Telink dost nedoporucuju... pozarucni servis maj strasnej (osobni zkusenost).

    Pokud tam stroj bude dlouho, tak se obavam, ze tomu moc nic nepomuze. Sul je sice horsi, nez sladka voda, ale nez ho pripadne vylovis, tak to bude dost zarostly :)

    Tohle bude spis nahoda, pokud se to podari zachranit. Uprimne nevim, jestli by se to povedlo Martinovi Hrazdirovi v drondoktor.cz. Ale bojim se, ze spis ne, ze to bude totalka.
    HULIK
    HULIK --- ---
    JIMX: Jako za letu je to znát na chování dronu, obzvláště za i mírného větru dron nelétá tak plynule jako bez té zátěže.
    JIMX
    JIMX --- ---
    HULIK: taky už teď koupím ... a budu nasazovat, když budu lítat nad vodou ...
    HULIK
    HULIK --- ---
    JIMX: Zakoupil jsem plováky pro Mini.
    Zatím to vypadá dobře, test plavání i test letu, dopadl ok.
    Než mě někdo bude upozorňovat, že je to blbost, tak objasním důvod.
    Chci s ním létat nad mořem a natáčet plující jachtu a protože jsem zakoupil DJI Care nechci o něj přijít. Plovák zajistí, že když spadne do moře, bude plavat a já si pro něj dojedu a mohu použít Care.

    Tady galerie:
    DJI Mavic Mini - plovák - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/TqL4JiypjWV6c8jF7
    JIMX
    JIMX --- ---
    BOZA: kdybych se k němu zpátky dostal, tak se klidně ozvu a domluvíme se ... jinak se mi ozvali z TELINK DJI, že prej se to dá koupit nějak přes servis a že by měl stát kolem 8,5k ... tak pak dám vědět, jak to dopadlo, abyste případně věděli rovnou kam se obracet, kdyby se někomu něco takovýho taky stalo :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    MERTLAS: tohle všechno já samozřejmě vím, že jsem debil ... a že jsem se měl vrátit, přistát, obejít to, a letět to z boku ... a HLAVNĚ ne couvat, když za sebe nevidím ani tam nemám senzory... o tom stromu jsem samozřejmě také věděl ... včera jsem od něho startoval ... ale prostě mě zmátla chybějící perspektiva a myslel jsem, že jsem hned u toho domku, přestože jsem byl už o dost dál :-(

    co se týče těch trhaných pohybů, tak jestli narážíš na to pootočení při couvání, tak tam jsem neměl v úmyslu to ani jakože nahrávat ... chtěl jsem si couvnout a pak už plynule nalítnout zezadu ... pak mi ještě přijde trochu trhnutý pohyb nad tím jezem, ale to zase tak strašný není podle mě ...

    jsi si jistej tím potápečem ... když jsem viděl, jaký je tam bahno, tak do toho žádnej podle mě ani nepoleze, protože by se tam spíš brodil, než potápěl ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam