• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    LOFEEK42: dik, je to narocne tie skusky?
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    TITUS_PETRONIUS: s vyberem dronu ti jako majitel pouze jednoho dronu moc nepomuzu, ale podle popisu budes zkousky urcite potrebovat. Kamera znamena automaticky nutnost registrace a testu myslim a tahat 0,5kg zavazi znamena ze budes potrebovat fakt velkej dron, takze je budes tuplem potrebovat
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    Zdravim,

    mozno je to troksu OT, ale som tu nový a search mi nezodpovedal otázku aku quatrocoptéru by ste odporucili na zaciatok pre niekoho kto s tym nikdy nelietal. Mohla by uniest este pridavny zdroj a lichtschnitt senzor (tak do 500-750 gramov), rád by sm s tým urobil pár pokusov. K tomu si chcem zaobstarat aj VR brýle, na zaciatok by som nerád robil nejaky pilotne skusky.

    dik vopred za odpovede...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Dík všem. Potvrzuju, že skutečně nabíjí nejdřív od nejmíň vybité. Ono když se nad tím člověk zamyslí, tak je to vlastně dobrá funkce - lepší mít nabitou jednu co nejdřív, než pomaleji všechny najednou. Úplně jsem to neměřil, ale přijde mi, že se nabíjí tak 30 min, takže teoreticky by se daly 3 baterky točit a lítat nonstop :)

    Dneska jsem měl možnost poprvé DJI FPV proletět (mám ho týden, ale zatím vždycky, když jsem měl čas, pršelo, trochu frustrující :).
    A za mě teda jedním slovem nadšení. Nemám prakticky vůbec srovnání, jsem vyloženě začátečník, mám nalítáno s lowend FPV (Ehang Ghostdrone) pár desítek hodin a to je teda úplně jiná liga. Krom naprosto nesrovnatelného obrazu proti analogu je úplně super ten Motion controler, pro moje potřeby v podstatě dokonalost. Ale asi nutno zmínit, že moje potřeby jsou takové to fotrovské rekreační polétání s dětmi :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    jestli to nebude spíš odebíraným proudem, které běžné trafo nedá. když jsem ted nabíjel tři baterky do gopro slabým trafem, tak se nabíjeli taky jenom dvě naráz.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Je to tak :) jediny, tak trojnabijecka na baterky Phantoma nabiji tri zaroven, kdyz se nabiji do storage stavu. Pokud nabijim do plnyejch, tak jede klasicky postupne jednu za druhou :)

    Jedina stanice, ktera dobiji dve zaroven tak je zakladni nabijecka inspire, ktera jede vzdy ty dve sparovany baterky naraz. No a pak samozrejme velka battery station pro icko, ktera umi nesmysle :)
    KURE
    KURE --- ---
    OTAKAR: mavic air, taky to nabiji jednu po druhy.
    JIMX
    JIMX --- ---
    OTAKAR: na mini 2 taky nabíjí postupně ... z toho, co jsem vykoukal, tak vždycky postupně podle toho jak moc je nabitá, tj. začne tou nejvíc nabitou
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    MERTLAS: Ok, dík. Já se trochu bál, jestli není vadná, pořizoval jsem z mírně pofidérního polského eshopu, jinde jsem to teď nenašel skladem :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    OTAKAR: Krom nabijecky na inspire jsem nevidel zadnou origo dji nabijecku, ktera by nabijela vic nez jednu baterku.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Ahoj,
    nemáte někdo DJI FPV Fly more kit? Myslíte, že je normální, že nenabíjí současně víc baterek, ale vždy jen jednu postupně?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    JIMX: Myslim ze s necim takovym si vystacis:

    Magnet pro lovce pokladů M-9 s magnetickou silou 135 kg - Unimagnet.cz
    https://www.unimagnet.cz/magnet-pro-lovce-pokladu-m-9-s-magnetickou-silou-135-kg_z658/
    JIMX
    JIMX --- ---
    SPECZ: to bych tam ale musel mít minimálně takovej ten magnet na zvedani aut ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    JIMX: Na motorech by se mel poradnej magnet pekne chytit.
    JIMX
    JIMX --- ---
    COSMY: neřekl bych, že by mi magnet nějak zásadně pomohl ... nebo víš o nějaký spesl technice na lovení dronů pomocí magnetu?
    COSMY
    COSMY --- ---
    SPECZ: tak pokud vytahne misto dronu nakou plechovku z druhy svetovy tak asi jo :D
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    COSMY: A místo potapěčů bude volat pyrotechniky.-)
    COSMY
    COSMY --- ---
    Ne za tejden na splavu s magnetem to zkusit?!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    K těm potápěčům - zavolej na místní hasiče, ať ti dají kontakt na potápěče. Pokud to nebude urgentní výjezd, tak si to můžou naplánovat jako trénink/praxi a bude to stát pár tisíc. Pokud máš DJI care, tak se to dost vyplatí. Mně takhle před lety kámoš utopil v lomu telefon ve voděodolnym casu na selfie sticku a vytáhli nám to cca za dvojku
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak jelikož to po konzultaci s Telink DJI vypadá, že servis umí vyměnit kus za kus (s doplatkem), ale neumí prodat kus bez rozbitého kusu ... tak jediná možnost, jak by mi prý snad mohli vyjít vstříc, je nějaká sleva (ale předpokládám, za celou sadu) ... takže mi tu nejspíš zbude zbytečný ovladač s kablíkama na propojení s mobilem a páčkama, šroubováček a krytka ... myslíte, že je to nějak prodejný?
    JIMX
    JIMX --- ---
    MERTLAS: tak to ne, no :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam