• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MAJA
    MAJA --- ---
    MERTLAS: Proto pořád už přes rok váhám :-) aby z toho nebyla drahá hračka ve skříni.

    Ta kvalita u P4P je na mojí spodní hranici, výstup z čipu podobný, co má Sony RX100, co tahám na nefotící výlety. Čipy má M2P a P4P oba 1", ale nějak se mi, po shlédnutí hromady fotek, vždycky líbil víc výstup z P4P ... skoro z toho mám pocit, že v M2P je to záměrně lehce dodrbané, protože rozdíly jsou i v podmínkách, kde by neměla hrát elektronická vs. mechanická závěrka roli.
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: asi jsem naivni ;-)
    doted jsem lital klasicky - analog VTX a FrSky radio. Takze se v digitalnim FPV zatim prehledove orientuju. V "analogovem FPV svete" ta kompatibilita nejak fungovala.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: Hehe... kde zijes, aby DJI udelalo jeden ovladac pro vsechny stroje :D to by byl raj na zemi, kdyby to tak bylo :D Ale je to moc hezka predstava na to, aby se stala realitou :)

    Jediny dva univerzaly jsou Cendence, ktera ale funguje jen pro I2 a M200, respektive Smart controller, kterym ovladas Mavic 2, Mavic Air 2, DJI Air 2S, DJI Mini 2 a P4P V2... jinak ma kazdej dron svuj vlastni ovladac... a stejne to bude imho i u FPV dronu...
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: Přesně. Jeden ovladač - ideálně ten nový - pro oboje. Brýle spárovat asi jdou, hledám, zda není někde nějaká cesta jak to pořešit třeba SW updatem air unit apod.

    Ale zatím to vypadá špatně.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: jo ty bys chtel, aby fungoval ovladac z DJI FPV drona, tedy: https://store.dji.com/cz/product/dji-fpv-remote-controller-2 s Air unit... tak jest?

    to se obavam nepujde, pac to je trochu jina technologie... to budes muset poridit ten z FPV unitu, tedy: https://store.dji.com/cz/product/dji-fpv-remote-controller?vid=82761
    MHO
    MHO --- ---
    MERTLAS: Dík. Už jsem zkoumal, ale právě tahle kombinace není úplně běžná. Zatím to vypadá, že nový ovladač od drona je nekompatibilní s DJI FPV AIR UNIT. Tedy je nutné létat s tím starým ovladačem. Ale budu zkoumat dál.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: Jestli fotis jen krajinky pro sebe a ne na opravdu profi praci, tak se M3 imho nevyplati... (tedy opet, pokud nejsi v pozici, ze nevis, co s prachama, pac v CZ bude cena zacinat nekde kolem 70k).

    P4P ma stejny cip, jako M2P a u M2P vyhrava vaha. Chapu, ze nekdo, kdo foti na zemi poradnym fotakem s highend sklama, tak dronovy fotky moc nenadchnou. Ale porad se bavime o tom, ze proste ve vzduchu hraje obrovskou roli vaha a dolet, ktery na zemi vubec neresis... takze pokud bys chtel stejnou kvalitu, tak proste musis nahoru poslat velkou mrchu pod kterou ten svuj fotak povesis... V opacnem pripade tu mas jedinou moznost... smirit se s tim, ze to zatim nikdy nebude tak kvalitni, jako FF fotaky :)

    Spousta lidi celkem chvali Air2S, nicmene u nej mi celkem vadi pevna clona, ktera je vcelku velkou vyhodou prave u P4P, M2P a ted i M3 :)

    MHO: imho jo. Spousta FPV pilotu ma svoje udelany stroje a k tomu brejle od DJI. Ale 100% ti to povi spis nekdo v FPV skupinach na FB... tam to imho budou resit porad dokola :)
    MHO
    MHO --- ---
    Mám takový dotaz, jestli jste to někdo něřešil.

    Uvažuji na vánoce o tom DJI FPV dronu. A současně bych si chtěl přestavět svoje FPV koptéry na https://www.dji.com/cz/fpv
    Tušíte jestli jsou brýle a ovladač z DJI FPV dronu kompatibilní a spárovatelné s těmi samostatnými jednotkami? Tedy použít ovladač nejen pro ten jejich vlastní, ale i pro home buildy?
    MAJA
    MAJA --- ---
    MERTLAS: pořád otálím a čekám ... i když jsem hračička, tak hlavní účel jsou krajinky z jiného úhlu ... a fotím Nikon D850 a profi sklama, tak mě zatím ty pidifoťáčky moc nenadchly

    Ten odkaz už jsem nezávisle našel a fotky, narozdíl od videa, mě teda moc nenadchly, tak koukám po nějakých lepších, třeba je to rukama :-) ... kvalitou mi nejvíc sedí zatím Phantom 4 Pro
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: pokud to je ze zvedavosti, tak bud nejaci influ, kteri to treba davaj jako ukazku, nebo pripadne tady: https://dronexl.co/2021/11/05/download-dji-mavic-3-sample-photos-video-footage/

    Pokud to je z chuti to koupit, tak by me zajimalo, z jakeho duvodu? Je to defakto stroj opravdu jen pro profi pouziti, respektive uz ne na takovy to "domaci litani", tedy pokud nevis co s penezi :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    nějaký odkaz na solidní fullres JGP/DNG fotky z M3 ?

    Ten 4/3 senzor vypadá slibně i když teda jen elektronická závěrka
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Jeste porad nevim co so myslet o tom druhym fotaku do dalky - asi me mrzi, ze zvitezila verze "explore", tj co nejvic paparazzi do dalky, prestoze bych cekal, ze to vic oceni vetsina uzivatelu klidne s polovicnim dosahem ale lepsi kvality, takovejch 75mm 3x zoom treba.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MERTLAS: Priznam se, ze jsem to napsal driv nez jsem zjistil cenu. ☺️ Jak znam DJI, tak jim to vsechno vic funguje v marketingu nez v realite. 😉 Takze jeste chvilku pockam s tim prodejem 🤣
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    W_NOICE78: a k tomu ledvinu 😅
    JIMX
    JIMX --- ---
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Prodám zánovní MP2 :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KURE: Já mám zas dedikovaný novější telefon typu "pádlo"…
    Asi to není až tak obludně velké, jako S21, ale pořád mic velké na používání bez kabelky…
    MHO
    MHO --- ---
    KURE: Prave ze ne. Mam na to dedikovany starsi telefon, ktery k nicemu jinemu nepouzivam.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KURE: Nevím jak u Androidu, ale u IOS jde nastavit automatizace a během letu je zakázané všechno s výjimkou aplikace DJI.
    KURE
    KURE --- ---
    Hele to fakt litate s telefonem, teda jako tím co používáte a volaj vám na něj lidi, chodí emaily a tak?
    To vas nesere?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam