• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    CUKI
    CUKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Aha dobrý vědět, na takové hrátky nemám moc chuť obětovat čas.
    Takže další telefon :-(

    Koukám že je v podpoře A20 a A21 a A40 to je v inzerci docela časté. Měl bych preferovat nějaký z nich? Moc rozdílů tam nevidím A40 je nejmenší a má větší paměť..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    CUKI: Řešil jsem stejný problém se svým A320FL

    Snažíš se nainstalovat 64bit aplikaci.

    J3 (2016) - alias nejspíš J320FN - pohání 32bit Cortex-A7 - tam to nenainstaluješ nikdy

    J3 (2017) - alias nejspíš J330F/DS - pohání 64bit Cortex-A53 pod 32bit OS - tam by to za určitých okolností jít mohlo, pokud by se Ti povedlo sehnat 64bit CustomROM, se kterým by appka byla kompatibilní…
    Mně se to nepovedlo…
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKID: A nedá se někde stáhnou nějaká starší nebo jiná verze? Vždyť je to naprosto jednoduchá aplikace
    SKID
    SKID --- ---
    CUKI: mrkni to release notes, pravděpodobně ano. Zrovna v posledním releasu přidávali podporu konkrétních MT.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Requires Android 7.0 or above.

    Compatible with:

    Samsung Galaxy S21,Samsung Galaxy S20,Samsung Galaxy S10+,Samsung Galaxy S10,Samsung Galaxy Note20,Samsung Galaxy Note10+ ,Samsung Galaxy Note9,HUAWEI Mate40 Pro,HUAWEI Mate30 Pro,HUAWEI P40 Pro,HUAWEI P30 Pro,HUAWEI P30,Honor 50 Pro,Mi 11,Mi 10,Mi MIX 4,Redmi Note 10,OPPO Find X3,OPPO Reno 4,vivo NEX 3,OnePlus 9 Pro,OnePlus 9,Pixel 6,Pixel 4,Pixel 3 XL

    Tak předpokládám že nejsou podporované pouze tyto telefony... :-(
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMX: Asi 2,6 GB ta samotnej balíček má asi 460MB, takže nepředpokládám že bych se nevešel. Zkoušel jsem i ten tvůj zdroj a stále stejný. Kdyby to hodilo alespoň nějakou chybovou hlášku ze které by se dalo něco vyčíst... Ale z "alpikace se nepodařila naistalovat dvakrát moudrej tedy nejsem. :-(


    SKID: Tedy nejde jen o verzi androida ale i o telefon? Je to J3 2016 a 2017...
    SKID
    SKID --- ---
    CUKI: napadá mě, jestli je tvůj MT podporovaný? Včera jsem stahoval z DJI.com, reinstaloval a vše v pohodě.
    JIMX
    JIMX --- ---
    CUKI: máš tam dost místa?
    CUKI
    CUKI --- ---
    jj povolený to je a kdyby nebylo tak se to ani nezačne instalovat a navíc se to zeptá.
    JIMX
    JIMX --- ---
    CUKI: ani tady to nejde https://www.dji.com/cz/mobile/downloads/djiapp/dji-fly ... máš povoleny instalace z neznámých zdrojů?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak skouším nainsalovat apku DJI FLY spaženou z QR kódu na krabici mini2, ale ani na jednom ze tří mobilů se mi nepodařila nainstalovat. Po chvili instalace mi to napíše že aplikaci nelze nainstalovat... Nic víc.

    Je ještě nějaký jiný zdroj? Nebo důvod proč to nejde? Nejde mi to ani na androidu 8 ani 9 a pak něco novějšího u syna, protože family link... :-(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nepotkal jsem dnes nekoho odtud s Merglem a znackou IBM 401? :-D
    SKID
    SKID --- ---
    CUKI: Ani náhodou. Ale netlačím ti můj názor, jen jsem se chtěl podělit o zkušenost. ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKID: Odolnost ve větru má air2 i nini2 stejnou: 10 m/s (stupeň 5)
    SKID
    SKID --- ---
    CUKI: Ne, protože spolehlivost "levných" dronů jako byl můj Fimi, je mizerná. DJI ti ukazuje na mapě, kde je a kudy jsi letěl, máš dejme tomu jistotu, že RTH zafunguje.

    S tím větrem - pokud jsi někde kus dál, nad stromy, nad mořem, těžko ho chytíš, když nedá silný vítr a prostě ti někde může zůstat. Tím nechci říct, že sevto nemůže stát s jakýmkoliv dronem. Ale mám porovnání mezi Mini2 a Air2 a je to fakt rozdíl...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKID: Tak strach, že uletí bude u většího a dražšího kousku spíš větší ne. Jako chápu že vydrží větší vítr. Ale ta hranice bude dost podobná jen při větším větru.

    To že uletí, si mám představit jak? Co se reálně stane? Představuju si to blbě v tom že když bude větší vítr tak bude těší ho udržet na místě a nebo v předpokládané trajektorii. Ale poslat ho zpátky na zem někam do bezpečí by problém být neměl ne?
    Nebo prostě v nějak výšce chytím z ničeho nic najednou násobně silnější vír a už s tím nic neudělám?
    SKID
    SKID --- ---
    CUKI: Ahoj, nadhodím stručně mojí zkušenost, ale s Mertlasem souhlasím. Před lety jsem byl ve stejné situaci jako ty. Koupil jsem tenkrát dron od Xiaomi Fimi (tuším A3). Kolem 5k, ovladač s displejem, přenos přes rádio, celkem robustní. Tenkrát jsem si řekl, že nechci investovat do ničeho dražšího, když nevím, jestli mě létání bude bavit. Po roce a něco mě létání s ním spíš nervovalo, protože to byl jeden velký kompromis. Kvalita videa, strach že uletí a nenajdu ho, displej na ovladači a další... Takže skok směrem k DJI, pořídil jsem Air2 a kompromisy jsou pryč. Mám ho víc jak 3 roky, spolehlivý je na sto procent, nikdy mě nezklamal. Tahám ho s sebou do zahraničí, zažil jsem i prudký vítr, řval teda na mě, že už je to moc, ale bezpečně jsem s ním přistál. Pravda je, že nelétám pořád, ale nemusel jsem na něm ani měnit vrtule. Jediná fyzická vada, objevila se mi prasklinka na chassis aniž bych s ním někde škrtnul. Taky jsem si na začátku zaplatil ten program výměny při poškození či ulétnutí. Pokud chceš létat ve větru, Mini nekupuj, zkoušel jsem a ten to logicky nedává...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CUKI: Já jsem na podzim koupil z druhé ruky Mavica 2 Pro, a po pravdě si myslím, že to by pro Tebe mohla být dobrá volba - nevyjde to teď už tak draho, ta Hasselblad kamera je fakt skvělá, vydrží přece jen větší vítr než ty mini verze, a člověk se na něm může dobře naučit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jinak tedy moc zásadní rozdíl mezi mini2 a mini3 nevidím. Letový žádný. 3ka má větší čip optiky, ale jak moc je to zásadní? Ne vždy je větší čip automaticky větší přínos. Hlavně u takového ohniska.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MERTLAS: Chápu kam tím míříš, já to beru jen jako hračku, vyzkoušet si co od toho mohu očekávat a jestli to co od toho očekávám vlastně vůbec chci a využiju.

    Chápu že větší kousky typu mavic3 na tom budou lépe. Hlavně ve větru. Tam mi šlo o to jen abych nezjistil že v 8 z 10 případů ho kvůli větru třeba ve Špánu vůbec nevytáhnu.

    Mavic3 už je kategorie A3 což taky omezuje nejen svou velikostí.

    Jediné co mě od toho mini2 odrazuje, je nemožnost připojit vyšší model k tomuto ovladači. Nechápu proč ale je to prý tak.

    Nejde o peníze, ale raději na počátku zničím dron (nebo o něj přijdu) za pár tisíc než za 40k :-)

    Což je i mojí další otázkou co na tom nejvíce odchází? Protože všechny se prodávají i ve fly more combo verzi, ale nějak mi to nedává větší smysl. Nenašel jsem tedy kolik stojí nový accu pack (případně jeho náhrada od jiného výrobce), ale jinak jsou k tomu 2 sady vrtulí po 400Kč, kolik by tedy musel stált ten accu aby se to vyplatilo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam