• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    to jsou neskutečný kecy
    000
    000 --- ---
    MORPHLER: Takže než spustíš nepodložené, emočně motivované nepravdy, prosím zkus si o tom něco zjistit. Nejlépe praxí. Jestliže dronem zvíře není fyzicky ohrožováno (bolest) nebo ze stroje nemá opravdu smrtelný strach, z vlastní zkušenosti vím, že po určité době si zvířata na dron zvyknou a nechají tě létat takřka na dosah. Tolik z mojí praxe.
    000
    000 --- ---
    MORPHLER: A nebudu to tady rozebírat s ohledem na to, kdy vyvádí zvěř mláďata, kdy se páří atd. Neboj, vím toho o tom dost.
    000
    000 --- ---
    MORPHLER: To je tvůj názor. Já si to nemyslím.
    000
    000 --- ---
    Včera jsme zkoušeli najít nějakou zábavnou činnost při létání ve skupině. Úplně jsme zatím žádnou zábavu nenašli. Říkám zatím, protože šlo pouze o pokus, kdy 4 FPV drony v prostoru měli za úkol doletět na učité místo a tam čekat na ostatní. Důležitá byla neustálá komunikace týkající se "letové hladiny" jednotlivých dronů, protože zejména při rychlejším (>70km/h) letu je vzledem k rozlišení displeje v brýlích takřka nemožné zaregistrovat jiný dron a než člověk zareaguje, dojde ke kolizi. Takže jsme se drželi různě vysoko a co se týče místa "srazu" tak ten nebylo těžké najít a dostat se tam. Nastala ale další potíž, že když jsme tam byli, tak člověk neví, jak hluboko nebo vysoko nad ním jsou ostatní. No, chce to prostě mít promakaný systém komunikace, když si to chce člověk jakoby užít...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    000: jako tohle je vuci tomu stadu dost prasarna.
    000
    000 --- ---
    Nejraději trénuji zde. A pak hlavně v cizině. V Itálii zejména. Dolomity.

000
    000 --- ---
    Drony jsou boží. Jestli vás to baví tak jako to baví mne, tak jste šťastní jedinci.
    PS: létám pouze o FPV drony, ale zajímá mne letectví obecně.

000
    000 --- ---
    To bylo velmi těsné. Věděl o dronu a počkal si na něj. V letu náhle zabrzdil a vrhnul se na dron.

000
    000 --- ---
    000
    000 --- ---
    000
    000 --- ---
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    MERTLAS: Diky za poznatek. Profi prace to neni, je to hobby a více méně test. doposud jsem modely snímal pomoci iphone 13 PRO a vysledek byl dostacujici. Dokud to nevyzkousim a neuvidim vysledek, nebudu vedet. Chci scanovat 3D obrazy a na to by to mělo stačit. Problém je, že obraz má až 4x4 metry, takže s tyčkou nebo lešením to jde blbě a tímhle bych si zkusil ulehčit práci :-)
    000
    000 --- ---
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Jen doplnim.... pokud litas jakymkoliv dronem v interieru a nedostanes se ven, tak nemusis mit zadnou regstraci ani nic. Vnitrni prostory nepodlehaji legislative.

A jeste tedy... tvorba 3D modelu timhle srtrojem? to asi neni mysleno pro profi praci...?
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    Ještě jednou díky, zaregistrováno a už mám zkoušky hotové :-)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    THUNDERBIRD: Ty pravidla jsou pro začátečníky dost matoucí, ale s Flipem můžeš díky C0 létat v podstatě všude, kde to není zakázáno. Stačí registrace provozovatele a tu pak nalepit na dron.
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    W_NOICE78: Paráda, díky za info. Prokoušu se tím a snad už nebudu otravovat se základními dotazy... měl jsem malou paniku :-)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    THUNDERBIRD: staci ti jen online test a online registrace drona
    Pilot bezpilotního systému - Úřad pro civilní letectví
    https://www.caa.cz/provoz/bezpilotni-letadla/pilot-bezpilotniho-systemu/
    Drony - Registrace | Bezpilotní systémy | CAA | ÚCL
    https://dron.caa.cz/
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    DOKKTOR: Díky za odpověď. Létat budu převážně v interiéru (tvorba 3D modelů a video) v soukromých prostorách, nebo u sebe na zahradě. Rád bych se proletěl i venku - příroda, výlety a průzkum okolí. Neplánuju lítat ve městě nebo v zastavěných oblastech (kromě svého pozemku). cca 2 km ode mě je vesnické letiště, ale vysoko létat nehodlám :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam