• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Servis, repase a výroba | AVACOM - baterie & akumulátory
    https://www.avacom.cz/repase-a-vyroba-akupacku
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    FORELLI: Zkus zavolat do Avacomu a zeptat se jich, jestli něco takového dělají - oni dělají repase baterií, výměnu článků i v chytrých bateriích, tak možná to zvládnou.
    Ale neslibuju, jen mně napadli...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak jedna z mých tří baterií Mavic 2 Pro se již nafukuje více než je zdrávo... předpokládám, že repase je asi nereálná a ani se nedělá, nebo se pletu?

Nová origo baterka stojí na djishopu skoro 4 litry, pak jsou nějaké noname, s tím nemám zkušenost.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    HAUSNUMERO: Na tu kalibraci se podivam, zatim nevim jak presne na to. Diky za radu :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    WA9NO: V Betaflightu jde v záložce Power a Battery nastavit minimální a maximální napětí na článek, zkalibrovat voltmetr i ampérmetr a pak si už koptera sama dopočítá, kolikačlánkovou baterku používáš.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    Tak prvni quad vyrobenej svepomoci je hotovej a zalitanej, vcera 80 minut letu, X packu baterek a vsecko se zda bejt v klidu az na par detailu co jeste doladim.. Chvili me zlobilo OSD, respektive betaflight - nejspis si po pripojeni baterky FC myslelo ze sem zapojil 3S baterku, mozna diky kondenzatoru a hlasilo low voltage i kdyz byla baterka plna. Podarilo se mi na netu vygooglit cloveka co resil stejnej problem a zminoval prikaz do CLI kde se primo deklaruje pocet clanku baterie, po tom co sem to tam pastnul a ulozil tenhle problem zmizel.

Druhej detail je zaruseni video signalu, nejspis mam VTX moc blizko boardu, tak tam hodim jeste jeden gumovej spacer a pridam par milimetru separace, to by mohlo pomoct :)
    Lita to naprosto paradne na defaultni tune v betaflightu, takze se zatim do PID/filter tuningu poustet nebudu, to asi necham az na pristi sezonu, zatim chci spis litat a ucit se :)

je to fakt solidni 2S dvoupalcova raketka, 3,5 minutky rychlym tempem, 5-6 minut cruising na 530mAh GNB baterky ktery jsem predtim lital rok na Mobula 8. Jsem zvedavej, co postavim priste :))

ZSIS
    ZSIS --- ---
    those goddamn kids skateboarding on the sidewalk again!!1
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    NOHME: tak to zjistis jedine pokud budes vlastnit DJI Aeroscope. ale to by ses tu neptal 🤓
    bohuzel tohle nezjistis pokud toho cloveka nechytnes na miste… coz pokud ten dotycnej nebude chtit a bude aspon trochu sikovnej tak nezjistis. v opacnem pripade se s nim vetsinou da normalne domluvit, zjistit proc tam lita a pripadne ho slusne poprosit, pokud mas dojem, ze lita nad tvym pozemkem, pozadat aby tak nedelal, pripadne pokud tam je za nejakym ucelem, tak pokud ti to nebude zas tolik vadit a nebude nalitavat primo do tvych oken ci jinak narusovat soukromi, tak byt shovyvavy.

ale samozrejme velmi chapu, ze ta pritomnost stroje je neprijemna. mne osobne zacinaj vadit cim dal vic, protoze kamkoliv prijedu, at uz pracovne nebo jen tak, tak nekdo bzuci a je to proste otravny… proto od zacatku rikam, ze rozvolneni pravidel je spatne a i pro open kategorii pro maly drony by to melo byt tak, jak to bylo pred zacatkem platnosti EASA… respektive EASA mela byt nastavena celoevropsky podle nasich tehdejsich pravidel s moznosti online vyrizeni povolenek za penize… pak by se celkme jednoduse dalo zjistit, kdo kde muze. nemuze, protoze nas bylo malo a vedeli jsme o sobe 🙂
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    kdyby mel nekdo zajem, porad tu mam na prodej DJI Mavic 2 Pro s dvema baterkami (ve skvelem stavu) a mnoho prislusenstvi a custom kufr. Na cene sem ochotnej se domluvit. Kdyztak posta
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Neřešil jste někdo? Používám čtyři samostatné ESC (AM32, T-Hobby Cine 80A), každé pro jeden motor, a rád bych měřil spotřebu proudu z každého motoru zvlášť. Netušíte jestli třeba existuje nějaký telemetry hub, co by uměl sloučit data ze 4 ESC do jednoho streamu? Nebo nějaký FC nebo modul, který by zvládl číst telemetrii z více ESC najednou?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    NOHME:I kdyby ses do DronView podíval včas, nezjistil bys nic víc, než identifikační číslo a podle něj v žádné veřejné databázi nedohledáš komu patří.
    NOHME
    NOHME --- ---
    Myšlenka byla spíš jestli je možnost se podívat kdo mi lítal u baráku nebo tak něco.. diky
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Myslím, že pokud sis ten let neuložil do paměti včas, tak už asi ne. Většina běžných dronů totiž ADS-B vůbec nemá. Možná nějaký profi stroje, co lítají mimo vyhrazený prostor pro drony a měly by být vidět i pro řízení letového provozu – ale to je fakt zlomek procenta. Zatím jsem narazil jen na kontroléry, co umí ADS-B signál přijímat, ale že by něco vysílalo zpátky, to jsem ještě neviděl. Ale jednu dobu s tím DJI vyhrožovali, ale asi by jim to dost prodražilo produkt. A dronview ví jen v jakém čtverci a v kterou dobu se pohybuješ, když mu to řekneš.
    NOHME
    NOHME --- ---
    Zdravím. Dá se někde najít zpětný záznam letu dronu? Třeba na dronview? Třeba den dva zpět? Díky
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MHO: To co jsem psal je obecny postup detekce zdroje radioveho signalu. Ten jde ja drony velmi dobre - signal z nich jde daleko. To co linkujes bude nejspis na obdobnym principu + asi bude umet zpracovat data z prijatyho signalu a zobrazit je operatorovi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    slyšel jsem, že letání tam, kde to je povolené, nebude spíš působit problémy.
    MHO
    MHO --- ---
    SPECZ: napsal jsem to blbě - nemyslel jsem tradiční anténu, ale dvě stanice/antény typu třeba https://d-fendsolutions.com/enforceair/ nebo tak něco.

Spíš mi šlo o to, zda jste někdo něco zaslechl.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MHO: S dvěma anténama zdroj signalu najdes (TDOA), jen ti to ukáže dvě místa současně.

TDOA Transmitter Localization with RTL-SDRs - Panoradio SDR
    https://panoradio-sdr.de/tdoa-transmitter-localization-with-rtl-sdrs/
    MHO
    MHO --- ---
    Doběhla ke mně informace (možná fáma), že v KRNAPu se testuje nějaký systém detekce dronů postavený na dvou pasivních anténách se schopností detekce jak na základe remote-id, tak i čistě vysílání uplink / downlink. Údajně dvě antény s relativně velkým dosahem schopné triangulace signálu (chápu, že to zní divně).

Ne že bych chtěl plašit tetřívky, ale technicky mne to zajímá. Nemáte k tomu někdo nějaké info? Plus se přiznám, že občas v okolí krkonoš nebo v první zóně lítám s domácím buildem bez remote-id.
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    MHO: s 3kg nosnosti nebude problem pridat cerpadlo a hadicku, takze dokud bude nad vodou muze zvesela tryskat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam