• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Čau, chtěl bych poprosit o pomoc. Syn (4 roky) by si přál k vánocům dron a to jen proto, že to viděl v pohádce. No ale já bych mu ve finále klidně nějakej koupil. Koukal jsem, že jsou i dost levný. Ale za boha se nevyznám v těch značkách a v tom, co by to mělo splňovat. Je toho miliarda. Chtěl bych aby to měl i na ven, ale nemusí to lítat daleko. Asi i s kamerou a ovládání extra ovladačem (ne telefonem). Aby to bylo co nejjednodušší a blbuvzdorný. No a samozřejmě to nemusí stát moc. Jakože časem mu klidně nějakej lepší koupíme, ale teď to nejspíš stejně někde rozfláká. Nemáte nějakej tip, nebo aspoň čemu se vyhnout, nebo na co se zaměřit? Na heurece jsou někde od pětikila, což mi přijde trochu neuvěřitelný. Jestli dává smysl třeba něco jako tohle? https://drony.heureka.cz/syma-x5swpro/#specifikace/

Kameru můžeme sledovat přes telefon jen pokud bude potřeba. Ale nechci mu pořizovat v tomhle věku smartphone. Bude to mít fakt na hraní...

Díky.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    ode dneška by mělo jít stáhnout aplikaci jak pro Android tak pro Apple, zkoušel už někdo?

https://dronemap.gov.cz/
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    CUKI:

DJI Care Refresh 2-Year Plan (DJI Mini 5 Pro) - 3490 Kč
    výměna dronu - 75eur
    blokace na účtu když chceš nového drona odeslat okamžitě - 400eur
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEEJAYY: A kolik to koštuje za pojištění a za výměnu?
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    CUKI: jojo, využil jsem nějakou tu expres variantu DJI care kdy dron posílají hned a na nic se nečeká...
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEEJAYY: pojištěnej?
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    MERTLAS: tohle prostředí mi přišlo relativně v pohodě narozdíl od těch který občas vidím v testech na youtube a stejně to ten dron dá... Nicméně nový dron už je na cestě (a starý mi ještě leží na stole)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ja se dycky divim, ze tyhle automaticky funkce lidi pokousej jinde nez na kompletne otevrenym prostredi... ja tomu proste neverim ani za mak... a vim proc 😅 Tohle ale nebude tak draha vymena...
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    včera jsem si konečně našel chvíli že otestuji novou pětku, tak jedu hodinu na krásnou lokaci a za tři minuty je po všem.
    Dal jsem active track circle - ušel jsem asi pět kroků, dron zalétl mezi větve, tak jsem zastavil a pomalu se začal vracet zpátky, v tom rána a byl na zemi. Něco co jsem se čtyřkou dělal neustále a v mnohem horších podmínkách.. achjo

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MHO: ma to +- 4g ne 0,4g
    MHO
    MHO --- ---
    MARASAN: twl. Hmotnost 249.9 +/- 0.4g. To bych chtel merit.

Nastesti EASA uz vydala cellem rozumne prohlaseni v tom smyslu, ze je to +/- 3%.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DJI Mini 5 Pro má problém, reálná hmotnost přesahuje 250 g – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/dji-mini-5-pro-ma-problem-realna-hmotnost-presahuje-250-g/sc-3-a-237130/default.aspx
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    W_NOICE78: S RC, s mobilem to byl vždycky spíš opruz.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    FORELLI: mas ho s RC2 nebo RC-N3?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Včera mi odpoledne dorazil Mini 5 Pro, tak jsem ho na chvilku provětral, a musím říct, že je fakt mazec, co dokázali narvat do tak lehkého stroje. Ten jednopalec samozřejmě dělá svý, ale není to samozřejmě dokonalý, i tento senzor má své vady. Každopádně oproti veteránovi mavic 2 je to docela posun, třeba hlavně v šumu. Ještě musím otestovat nějaké ranní nebo podvečerní snímky.

MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DEEJAYY: Jop. Staci odbindovat stroj od tveho uctu, odhlasit pro jistotu vsechno, smazat cache atd.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    Mám prosbu - podařilo se mi hned sehnat zájemce na mini 4 pro a nechci mu udělat nějakou pakárnu - dji care je vázané přímo na SN, takže je jedno že dron změní majitele? A jediné co musím udělat je odpárovat dron ze svého dji účtu? Předem díky
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    CUKI: dokud je neco jako EU nedonuti tak, jako donutil Apple, tak s timhle neni mozne vubec pocitat... jim se to vyplati, kdyz se do toho nikdo nehrabe a radsi to poslou jim na vymenu...

Zkus nam to poslat do drondoktoru. muzeme to poslat do DJI a zjistit, kolik vyjde vymena a treba se ti to pak i povede prodat... :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEEJAYY: Kdyby radši zapracovali na snadnější opravitelnosti a zaměnitelnosti dílů...

BTW kdyby měl Někdo poškozené mini2SE a nebo naopak chtěl díly, ovladač a nebo baterii. Můj se byl vykoupat ne vodě (čisté) a teď hází chybu. Baterii nabijí a komunikuje. Jinak skoro nelítaný.

Je mi dost líto dělat odpad.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Úniky nekecaly, jednoho jsem objednal abych porovnal s mavicem 2, kterej už dosluhuje nákup třeba dvou nových baterek by byla třetina ceny mini 5.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam