• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nějak se zamotávám v legislativě ... co konkrétně potřebuju pro soukroné focení s nějakým menším dronem (DJI Neo/Mini ... < 250g), když chci fotit v Českém Středohoří ?
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    Tak jsem se diky nove praci nachomejtnul ke spouste DJi quadum a jak jsem lital celou dobu analog tinywhoopy, dvoupalce a podobne, tak si to dji umim dokonce i uzit.

Clovek u toho nemusi moc davat pozor :-))
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    JIMX: po odskrtnuti se spustí test. taky mě to teď zmatlo, hledal jsem kde mám ten test udělat... nenašel jsem, tak jsem zaškrtnul že mám hotovo a teprve pak se mi spustil
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JIMX: prislo mi to taky a zcela uprime, vzhledem k tomu jak se za tu dobu menila legislativa, tak mi preskoleni/opakovany test dava smysl
    a pokud je "udrzovaci vycvik" pro A1/A3 akorat prohlaseni, ze jsem obeznameny s dokumentaci, tak mi to prijde ok

Prodloužení platnosti kvalifikace dálkově řídícího pilota A1/3 a A2 - Úřad pro civilní letectví
    https://www.caa.gov.cz/provoz/bezpilotni-letadla/pilot-bezpilotniho-systemu/prodlouzeni-platnosti-kvalifikace-dalkove-ridiciho-pilota-a1-3-a-a2/
    Udržovací výcvik A1/3 - Pro účely prodloužení platnosti dokladu o absolvování on-line výcvikového kurzu (A1/3) je pilot povinen seznámit se s materiály uvedenými na:
    Online školení a informace k využití - Úřad pro civilní letectví
    https://www.caa.gov.cz/provoz/bezpilotni-letadla/online-skoleni-a-informace-k-vyuziti/
    JIMX
    JIMX --- ---
    Přišlo mi z UCL, že mi vyprší platnost certifikátu A1/A3 a že si ho mám obnovit na webu ... a ono to po mne chce zase vyplnit test? A ještě to po mne chce zaškrtnutím potvrdit, že jsem "Absolvoval udržovací výcvik v souladu s metodikou č.j. 16646-25-701" ... to je normální?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Mám doma mavica 2 s RC pro ovladačem a dvěma baterkama (z toho jedna je kupovaná letos vloni). Dron má lehké šrámy z provozu, ale je plně funkční a pravděpodobně mi tady bude už jenom ležet, tak kdybyste měl někdo o to zájem, klidně to pošlu dál, ať to ještě někomu poslouží. Cena by byla za oboje do 10 určitě.
    MHO
    MHO --- ---
    Kdybyste to nevedeli - jako ja - tak Emirates nepovoluji dron do palubniho zavazadla. Snad jako jedine z prahy letajici aerolinky.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    KOOTCHA:

Ahoj, syn (i já) jsme měli tohle kombo a byla s tím docela zábava a to hlavně i doma.

https://www.lidl.cz/p/jamara-vrtulnik-hl-20-kvadrokoptera-q4x/p100396178#searchTrackingMasterId=Product.100396178&searchTrackingTitle=Vrtuln%C3%ADk+HL+20+/+Kvadrokopt%C3%A9ra+Q4X&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100396178&searchTrackingQuery=kvadrokopt%C3%A9ra&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=1&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=CZ&list=search/kvadrokopt%C3%A9ra

Čtyři roky jsou fakt málo, takže bych se na něco "mezi" osobně vyprdnul. Sám jsem tu Symu (jiný model asi za 3k) měl a byla to strašná otrava a vyhozené peníze, protože asi pátý let vzal čáru a už jsem ho nikdy neviděl. Pokud ho to bude bavit tak za dva tři roky koupit DJI Mini.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Čau, chtěl bych poprosit o pomoc. Syn (4 roky) by si přál k vánocům dron a to jen proto, že to viděl v pohádce. No ale já bych mu ve finále klidně nějakej koupil. Koukal jsem, že jsou i dost levný. Ale za boha se nevyznám v těch značkách a v tom, co by to mělo splňovat. Je toho miliarda. Chtěl bych aby to měl i na ven, ale nemusí to lítat daleko. Asi i s kamerou a ovládání extra ovladačem (ne telefonem). Aby to bylo co nejjednodušší a blbuvzdorný. No a samozřejmě to nemusí stát moc. Jakože časem mu klidně nějakej lepší koupíme, ale teď to nejspíš stejně někde rozfláká. Nemáte nějakej tip, nebo aspoň čemu se vyhnout, nebo na co se zaměřit? Na heurece jsou někde od pětikila, což mi přijde trochu neuvěřitelný. Jestli dává smysl třeba něco jako tohle? https://drony.heureka.cz/syma-x5swpro/#specifikace/

Kameru můžeme sledovat přes telefon jen pokud bude potřeba. Ale nechci mu pořizovat v tomhle věku smartphone. Bude to mít fakt na hraní...

Díky.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    ode dneška by mělo jít stáhnout aplikaci jak pro Android tak pro Apple, zkoušel už někdo?

https://dronemap.gov.cz/
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    CUKI:

DJI Care Refresh 2-Year Plan (DJI Mini 5 Pro) - 3490 Kč
    výměna dronu - 75eur
    blokace na účtu když chceš nového drona odeslat okamžitě - 400eur
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEEJAYY: A kolik to koštuje za pojištění a za výměnu?
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    CUKI: jojo, využil jsem nějakou tu expres variantu DJI care kdy dron posílají hned a na nic se nečeká...
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEEJAYY: pojištěnej?
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    MERTLAS: tohle prostředí mi přišlo relativně v pohodě narozdíl od těch který občas vidím v testech na youtube a stejně to ten dron dá... Nicméně nový dron už je na cestě (a starý mi ještě leží na stole)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ja se dycky divim, ze tyhle automaticky funkce lidi pokousej jinde nez na kompletne otevrenym prostredi... ja tomu proste neverim ani za mak... a vim proc 😅 Tohle ale nebude tak draha vymena...
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    včera jsem si konečně našel chvíli že otestuji novou pětku, tak jedu hodinu na krásnou lokaci a za tři minuty je po všem.
    Dal jsem active track circle - ušel jsem asi pět kroků, dron zalétl mezi větve, tak jsem zastavil a pomalu se začal vracet zpátky, v tom rána a byl na zemi. Něco co jsem se čtyřkou dělal neustále a v mnohem horších podmínkách.. achjo

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MHO: ma to +- 4g ne 0,4g
    MHO
    MHO --- ---
    MARASAN: twl. Hmotnost 249.9 +/- 0.4g. To bych chtel merit.

Nastesti EASA uz vydala cellem rozumne prohlaseni v tom smyslu, ze je to +/- 3%.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DJI Mini 5 Pro má problém, reálná hmotnost přesahuje 250 g – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/dji-mini-5-pro-ma-problem-realna-hmotnost-presahuje-250-g/sc-3-a-237130/default.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam