poslala jsem manžela vyzvednou na českou poštu doporučenou zásilku spadající do kategorie "Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel nezvolil doplňkovou službu „Do vlastních rukou výhradně jen adresáta" s oddacím listem, ale zásilku mu nevydali. jak se tedy má jinak prokázat jako můj manžel? musel by mě mít v občance? oddací list nestačí, co by stačilo ještě dalšího?
v pokynech je uvedeno, že zásilka může být vydána "fyzické osobě, která nepředloží Výzvu, ale prokáže, že je manžel/manželka, registrovaný partner/partnerka adresáta, a to předložením osobního dokladu, ve kterém je adresát jako manžel/manželka"
manžel výzvu měl plus měl ten oddací list a poslali ho do prdele.
- adresátovi, který předloží / nepředloží Výzvu a prokáže se osobním dokladem, nebo
- fyzické osobě, která předloží / nepředloží Výzvu, prokáže se osobním dokladem a dále prokáže, že je zmocněnec adresáta, a to předložením elektronického průkazu příjemce k Zákaznické kartě nebo papírového průkazu příjemce nebo ověřené plné moci, zákonný zástupce adresáta (mladšího 15 let, příp. adresáta, jehož svéprávnost byla omezena tak, že není způsobilý k úkonům souvisejícím s dodáním) nebo zmocněnec zákonného zástupce adresáta, nebo
- fyzické osobě, která nepředloží Výzvu, ale prokáže, že je manžel/manželka, registrovaný partner/partnerka adresáta, a to předložením osobního dokladu, ve kterém je adresát jako manžel/manželka, registrovaný partner/partnerka uveden (pokud to adresát písemným prohlášením nezakázal). Neplatí pro výplatu poukázané peněžní částky.