• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GHOSTDOGPostcrossing
    AZA_
    AZA_ --- ---
    tipů spousta. škoda jen, že to mám do Prahy tak daleko
    HELA
    HELA --- ---
    GHOSTDOG: a hele, zajímavé známky - další věc, po které jsem se zrovna denska začala shánět :) super, díky za tip!
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    KATJA: to je super tip!

    Já zatím nakoupila zásobu v Neoluxoru...mají tam levné a hezké prahy (4 koruny -10% za foursuqare check in), muchu a taky černobílé fotky od českých fotografů...

    a taky jsem dneska pořídila zásobu známek na eshopu české pošty...mají i v korunových hodnotách a některé fakt zajímavé...nad 600 Kč je poštovné zdarma...jen dodací lhůta 15 pracovních dnů...česká pošta co by člověk čekal.
    KATJA
    KATJA --- ---
    HELA: ja rada nakupuju treba v kramku umeleckoprumyslovyho muzea. maji jednak starou prahu, tak i ruzny reprodukce plakatu, nebo starych reklam... chce to probrat, ale je tam par fajn kousku.
    HELA
    HELA --- ---
    ale zas to bude vzrušení z lovu, co kde objevím - docela se na to těším:)
    HELA
    HELA --- ---
    knihkupectví a antikvariáty mě nenapadly, a IKEA už vůbec ne, díky moc za tipy:) Už je to dávno, co jsem posílala pohledy a tehdy byly snadnějš k sehnání...
    AZA_
    AZA_ --- ---
    HELA: mám stejnej problém. Obcházím u nás papírnictví, knihkupectví a i to Albi, ale i tak je to dost bída. A nebo zas moc drahý (dávat 50,- za pohled se mi fakt nechce). Došla jsem k závěru, že člověk musí mít štěstí a nečekat, že si to s uspokojením odbyde v jednom krámě. Teď se chystám objednat něco na fleru a ještě obejít antikvariáty.
    MEMENTO_ISHMENE
    MEMENTO_ISHMENE --- ---
    HELA: Nejsem z Prahy, takže všeobecně - Albi, knihkupectví, papírnictví, Levné knihy, Ikea.
    HELA
    HELA --- ---
    Ha, mám účet na postcrossingu teprve pár dnů a příhodně se objeví diskuze na nyxu :) Tak se hned zaptám: Kde sháníte pohledy? Je tu někdo z Prahy, kdo by měl tip na místo, kde mají velký výběr témat? Ráda bych lidem posílala pohledy, jaké píšou, že si si přejí, ale na naší místní poště i po trafikách jsem zatím nic moc extra nenašla.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    moje prvni diy postcrossing pohlednice. pani psala ?e preferuje diy tak snad se ji bude libit

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    cool audit, cool napad udelat nato soc web, posilal jsem dycky odevsad pohledy do prace a babickam, obcas nyxovi a nekdy autoru kultove hry ADOM [ROZHODNE zahrajte, pokud nevadi ASCII, coz nevadi... adom.de]
    ...

    pokud by nekdo chtel vymenovat pohledy tady na nyxu, dejte vedet, jinak registruju adresu...

    ted moc nelitam, ale posilal jsem treba z urugvaje, brazilie, v bangladeshi jsem nenasel ani postu natoz pak pohledy...
    AZA_
    AZA_ --- ---
    jo! první pohled došel, teď dostanu nějakej já! :D
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    AZA_:
    mně by asi nevadily, ale zatím jsem dostala jen klasické. sama plánuju nějaké vyrobit. jsem docela kutil a už jsem narazila na více adresátů, které je vítali.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    AZA_: Ono hodně záleží na tom, jak ta pohlednice vypadá... Někteří lidé si s tím vyhrají a pohlednice jsou krasné... jiní naopak chtějí ušetřit a podle toho to také pak vypadá. Takže bych řekla, že ten nezájem spíše vychází ze špatné zkušenosti.
    AZA_
    AZA_ --- ---
    GHOSTDOG: zatím ne. s tím losováním to asi bude, jak píšeš, ale nikde jsem to nevyčetla.

    No a ještě jeden dotaz. Vadí vám ručně dělané pohlednice? Jak tak pročítám profily, spousta lidí je vyloženě nechce. Mně to zase přijde fajn...
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    AZA_: a už nějaký tebou odeslaný dorazil? myslím, že tvoji adresu si totiž někdo vylosuje až když tvůj pohled dorazí a příjemce ho zaregistruje.
    AZA_
    AZA_ --- ---
    Ahoj, mám nováčkovskej dotaz: Před pár dny jsem se zaregistrovala, rozeslala svých prvních pět pohledů (teda 4, poslední mi zatím leží na stole s nadepsanou adresou) a teď čekám, co bude. Za jak dlouho po registraci vám přišel první pohled??
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    MEMENTO_ISHMENE: cože? já posílám všechno za 25 Kč. ale házím to schránky, tak nikdo nemůže prudit. a zatím všecko došlo. nejdéle za 24 dní (Čína)
    MEMENTO_ISHMENE
    MEMENTO_ISHMENE --- ---
    LENZIE: Asi před rokem jsem cca 6 kousků poslala znovu, ale doručen byl jen jeden, takže...
    Ale dopolední losování mi dnes vylosovalo Bulharsko :D
    A vůbec nejvíc ze všeho nesnáším, když se mi na poště doslova do obličeje smějí, že se odvažuji poslat pohled za 25 kč do Austrálie atd, když ty země přeci nejsou v EU (no nejsou... ale to s poštovným nemá co dělat...).
    Cca před dvěma týdny jsem na poště v Teplicích byla ukazována jako exemplární případ člověka, co chce odírat poštu o 5 kč (zjistila jsem si tvé jméno, Šottová!).
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Já mám registraci více než 3 roky. Ze začátku jsem taky byla hrozně akční, nicméně časem mě trochu odradilo generování adres do víceméně stejných zemí (Rusko, Německo. Holandsko). Pár pohledů jsem poslala do Asie, ale tam zase bylo celkem vysoké procento nedoručení. :(
    Za poslední půlrok jsem neposlala v podstatě skoro nic.
    Ale možná na to zase kouknu a zkusím noční losování - třeba dostanu adresu někde jinde, než v oněch třech zemích :)
    BTW - když není váš pohled v termínu doručen, zkoušíte ho poslat znovu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam