• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMBIENTIUMBitwig Studio
    EUR0
    EUR0 --- ---
    AMBIENTIUM: a co umi ableton navyse, co bitwig ee?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    ANDY_WARHOL: nezvykl jsem si na nej, nektery drobnosti, ktery umi ableton tam nejsou a nejsem v bitwigu tak produktivni jako v abletonu. Navic ma bitwig pro me velkou nevyhodu - neni rewire host, a tedy se neumi propojit s Reasonem, kterej porad potrebuju pouzivat. Plus neprijemnost zvana bugy. Ja mam bohuzel na hudbu strasne malo casu a produktivitu zabiji i bugy.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AMBIENTIUM: muzu se zeptat proc ho prodavas? prispevek pred tim si z nej byl velmi nadsen.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Prodam svoji full licenci Bitwigu za 249 € nebo ekvivalent v czk. Sleva je 50 €. Mel by nekdo zajem?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Tak jsem si ho včera koupil, zjistil jsem, že jsem prosral slevu 50€, která skončila v dubnu (Akce Bitwig + u-he), kterou jsem mohl mít. Ležel jsem na tom jen tři hodinky, ale jsem maximálně spokojen. 10x intuitivnější než Ableton ve všech oblastech. Je fakt radost v tom dělat.

    Chystá se verze 1.2, kde přidají grupování tracků, větší browser, sound library, podpora high dpi monitorů, vst multi out...

    Bitwig | Bitwig Studio 1.2
    https://www.bitwig.com/en/bitwig_2up_preview.html
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    AMBIENTIUM: heh, jojo...
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Velmi upřímná recenze Bitwigu od Otta.
    Kdo nezná Otta: https://ottsonic.bandcamp.com

    Ott - It's Bitwig week...
    http://www.ottsonic.net/bitwig-week/
    MEIKOS
    MEIKOS --- ---
    Hledam nekoho kdo by sel se mnou do origo Bitwig lincence celkem ja plus 2 lidi vychází na 2400,- na hlavu. Popr. SZ.
    DARKIE
    DARKIE --- ---
    tak co nam teda 1.2 verzxia prinasa
    group tracks - lol (toto je nieco co pri kazdom DAW by malo byt samozrejmost predsa)
    audition browser
    factory content upgrade
    support for hires displays

    teda moc sa nepochlapili :/
    DARKIE
    DARKIE --- ---
    no, na NAMMe sa chlapci chcu pochlapit novou verziou 1.2. vraj to bude next level, tak som zvedavy co teda nove pridali. snad, uz tam bude ten slubovany modular
    BUKACEK
    BUKACEK --- ---
    setkal jste se někdo s tím problémem, že když instalujete cracklou verzi bitwigu, tak po patchi, kdy máte spustit program vám vyskočí chyba, ale jenom prázdné chybové okno s žádným nápisem?
    GORG
    GORG --- ---
    Nevím jak s verzí 1.1 (v release notes to není), jestli je to už opravený, ale našel jsem teď, že bug např. u polysynth, že občas jde ven ten zpětnovazební hluk, jde vyřešit snížením velikosti bufferu pod 512. Zkusil jsem to a krouit zběsile knobem Sync (tím to šlo docela snadno zreprodukovat), a vypadá to, že to fakt fixuje.

    viz. http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?p=5896677
    GORG
    GORG --- ---
    KVR: BUG: Dynamics FX infinite output (Topic in the 'Bitwig' forum)
    http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?f=259&t=413161
    GORG
    GORG --- ---
    Našel jsem podobnou issue

    KVR: Loud noise when switching presets in Polysynth (Topic in the 'Bitwig' forum)
    http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?f=259&t=414421
    GORG
    GORG --- ---
    Ne tak eliminační metodou jsem zjistil, že už Polysynth to má hned na výstupu. Napadlo mě vypnout LFO na knobu Sync, a přestalo to.
    On teda ten sync dost mění ten tvar té nosné křivky, ale tak snad by se to nemělo do sebe takhle zacyklit do takovýho meganoisu? ,)
    GORG
    GORG --- ---
    Stává se tu někomu, že se Bitwig zblázní (mám verzi 1.0.11) a na maximální hlasitost pustí ven neskutečný bordel hluk, který je naštěstí digitálně jen zplácnutej, jinak by snad oddělal aparaturu :) ? (dost se mi zdá, že to dělá tamější plugin Reverbu)

    Je to zcela náhodně, ikdyž se zdá, že v určitých lokacích tracku častější. Zkusím asi jiný reverb (myslím, že když jsem ho vypnul, nedělalo to už trable), ikdyž ten jejich je moc fajn, a na linuxu moc možnosti pluginů není (i když podařilo se mi kdysi v Renoise rozchodit některé windows VST pluginy přes šílenou emulaci ve Wine)

    No právě kvůli podpoře linuxu ten bitwig zkouším. Moc se to neliší od abletonu, v něčem horší v něčem lepší. Systém loopování se mi fakt líbí.


    KOZLIKK: Jinak tohle jsem moc nepochopil. Jo chci kopírovat do segmentu, kde už něco mám, ale někdy to jde a někdy ne. A přesně mi není jasné, v čem se ty situace liší :-) Většinou pak tedy ty noty ťukám znovu ručně po jedné.
    Aspoň mám lepší přehled, co tam dělám, ale imho je to bug, a je jich tam víc. Časem se to snad odladí, že to bude rock-solid program.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    GORG: jo ted ti rozumim ty to myslis v ramci ''pripsani'' not do segmentu kde uz nejake mas tak to se obavam ze to zatim bohuzel tak inteligentne jako v abletonu nejde.
    GORG
    GORG --- ---
    KOZLIKK: Také jsem zkoušel, ale to dělalo taky podivnou věc - překopírovalo mi danou oblast, jak jsem očekával, ale smazalo předchozí obsah na cílovém patternu- jakoby všechny myslytelné způsoby nešly :-)
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    GORG: ja to tedy provadim klasicky oznacenim dane oblasti mysi a nasledne zkopirovanim pri podrzeni ctrl a pretazenim mysi do oblasti kam chci - to lze samozrejme provadet jen v jednotlivych midi stopach.
    GORG
    GORG --- ---
    Může pls někdo poradit, jak kopírovat bloky not? Typické označit a zmáčkonout CTRL-D jako Duplicate v některých situacích nefunguje.
    Podobně označit noty a dát COPY a na daném místě kliknout kurzorem, kam to chci překopírovat, dám PASTE, ale nakopíruje se tam jen jakýsi fragment.
    Tak nevím, jestli je to bug nebo feature. :) Možná je tam nějaké tlačítko, co mi vymezuje oblast, ve které takové operace provádět. Někdy to naopak jde úplně klasicky, jak bych očekával.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam