• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRACKY_Heroes of the Storm - Deathwing!
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    ENDER: jasny, ja jsem jenom vyjadril hypotezu, ze mmr v quick matchi a rankedu nesouvisi, jak to z tvyho prispevku vyplyvalo (tj. ze ty stovky bodu v rankedu nedostavas protoze hidden mmr ale protoze visible hero league win rate)
    DIOM
    DIOM --- ---
    YASHAMARU: konkrétně u mne s MMR 2000 je to tak, že potřebuju minimálně 55% winrate, abych vůbec neklesal v ranku.
    ENDER
    ENDER --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: rankedy podle mmr nejedou, mluvil jsem o qm :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    YASHAMARU: tzn pokud by zacinal treba na ranku 25, tak bude mit 7+ her na rank. ve skutecnosti vic, protoze jak se bude blizit k 1cce, tak si nebude pravdepodobne drzet 66% winrate.
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    ja tomu verim, protoze jinak si nedokazu predstavit, jak vysvetlit, ze dobri hraci se dostanou pokazde nahoru. nekomu to trva 30 her nekomu 600. problem je, ze kdyz si ten system usmyslel, ze nekam patris, protoze je to prvni account na kterym ses tu hru ucil, tak je to neskutecnej grind premluvit, ze se plete.

    i kdyz je to nepresny atd. tak to neni uplne mimo, pokud je R1 nekde okolo 2800 mmr dejme tomu. a hrac je 2200. tak to mas 600 bodu. system uz si te zaradil, takze ti sype jen +-10 bodu. (spis min, ale pro jednoduchost) budme stedri a rekneme ze vyhraje 2 ze 3 her. to mas 180 her.
    DIOM
    DIOM --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: nebo tak :) ..a jsi razem o 3 levely níž a že jsi se tam drápal celej víkend můžeš tak maximálně oplakat
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    muzes mit klasickou low lvl hru, kde si kazdej tak nejak dela vlastni vec, neustale jsou nekde sarvatky a jeden hrac chape dulezitost pokryti lajn a beha jak debil mezi dvema. vubec nic jinyho nestiha, ale pak prijde prvni objective a zjisti se, ze zatimco zbytek hral placanou, tak on sam udelal level a pul vyhodu.

    nebo mas hrace, kterej je sam proti 2. je dobrej, nechcipne, expy nasosa a pouta na sebe 2 lidi a jen tim generuje vyhodu pro team. dosad si tam lempla, ktery tam chcipne, prijde o dve lajny expu, dve veze a keep. jeste ani nestihne na objective a je nasranej na team, ze ho nechali proti dvoum, tak jeste jim bude vypravet nejaky moudra.

    1 clovek co vi, ktera mlati hru ovlivni. ne kazdou, ale z dlouhodobeho hlediska se to projevi.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    DIOM: a nebo ti to posere wifi pripojka :)
    DIOM
    DIOM --- ---
    YASHAMARU: s poslednim bodem uplne nesouhlasim..mozna jako high end hrac mezi nooby neco malo uhrajes, ale na plynuly solo postup ti to stacit nebude..proste 4 malomocny sam nepreperes a vestinou ti to poserou uz v draftu
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    ENDER: hero league, aspon podle pozorovani, ktery jsem udelal, nefunguje na zaklade skrytyho MMR.. vubec odvolavat se na neco co je skryty je dost pofiderni, nemyslis? :) ale to jenom tak abych si stouchnul

    dovolim si tedy hypotezu, jak ten ranked funguje.. podle me to hleda pro danyho hrace rank takovej, aby na nem mel 50% win ratio.. pokud na zacatku jenom vyhravas, tj. mas 100% win rate, tak te to zene dopredu a dostavas hodne bodu.. pokud ale zacnes prohravat, zacne te to deakcelerovat a dostavas min a min bodu, pricemz se bud

    1) dostanes do equlibria, kdy mas presne 50% win rate a tim padem dostanes za vyhru/prohru 100/-100 bodu
    2) dostanes se na Rank 1, kde uz se to pocita nejak jinak (nevim jak, nikdy sem se tam ani nepriblizil
    3) krasojizda se zastavi a zacnes prohravat, win rate klesne pod 50% a za prohru dostanes vic jak -100 a za vyhru min jak 100 nez se opet dostanes do rovnovaznyho bodu 100/-100

    bohuzel se ale nikdy nedozvime jak je to doopravdy :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    SKY_MAX: cim niz, tim vic se to meni na hru nahaneni spoluhracu do stada. vys uz vetsinou hraci tak nejak chapou, ze maj chodit spolu automaticky.

    cim niz tak tim vic se teamfighty spousteji, ze se nekdo nechal chytit. jsou to takovy nonstop sarvatky. vys je to spis dany cooldownama, je par velkuch fightu o par dulezitych veci. dulezity je, aby byli vsichni pritomni a meli nabity ultimatky.

    jinak ja nesouhlasim. vemes hrace 3.5k mmr a das ho mezi 1.5k. ok nebude to hrac, co odsoluje celej enemy team, ale bude tohrac, kterej bude vyhravat hru svymu teamu. zatimco zbytek hraje prumerne, on hraje nadprumerne. i kdybys pridal jen 5-10%, tak v pohode splhas.
    ENDER
    ENDER --- ---
    SKY_MAX: presne takovou mam zkusenost :) sice mam rank 37, ale mmr mam uplne jinde, protoze ranked nehraju a porad mam 320 bonus a skacu o 2 ranky kdyz uz zahraju...

    ja to zazil v lolku kdy me uz znamej tak strasne picoval, ze jsem nub a ze vzdycky se mnou prohraje atd... pak jsme zacli hrat rankedy a on skoncil nekde na dne silveru a ja na dne platiny :)

    a v loku slo v pohode snowballovat a clovek potahal hru sam, v hots to nejde.. presne jak pises, ty navyky lidi jsou uplne jiny... nikdo nechape, ze je to o xp a silene roamujou po mape a ztraci xp apod... sice jsem hots nub (jestli mam odehrano 200 her tak je to moc), ale i tak je to dost videt
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ENDER: mám podobnou zkušenost, jsem až překvapenej, jak se to liší.. když hraju s kamarádama co jsou v HL třeba 35, tak prvních 10 minut mi trvá, že se musim přeorientovat, že musim hrát úplně jinak.. protože ta meta hrozně odlišná. Když se na low ranku snažim o to jak normálně hrajeme na tý 12tce, tak často mě to stojí život, protože spoluhráči tak nehrajou a ani nepřátelé tak nehrajou.
    Mám pocit, že v dotě, když vybalíš nějakou next play na nooby, tak se ti to většinou vyplatí, ale tady je to tak hrozně závislý na týmu, že když začneš dělat něco co oni nechápou, tak tě to akorát stojí život.
    Jinymi slovy, tady to odsólíčkovat nejde.. mám zatim tu zkoušenost, má někdo jinou/podobnou?
    ENDER
    ENDER --- ---
    BARTUC: jakej mas rank? :)
    ptam se kvuli tomu, ze se hry hodne lisi podle toho jaci lide to hraji, vzdycky kdyz hraju se znamym co ma mensi skryty mmr, nestiham se divit :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    btw zkouseli ste nekdy kombinaci abathura komple na support a vallu na AA a leach? :-D sme to zkouseli s kachnou v nedeli a byla to neskutecna prdel, proste sem se postavil a strilel a jakmile sem byl plne nastackovanej, tak jediny o co sem se musel starat bylo, abych nedostal nejaky hard cc... kazdopadne proti tomu byl i illidan s abathurem sad panda :-D neskutecne sem se pri tom bavil :-D
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    YASHAMARU: jop, tak to delam stejne :-)
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    YASHAMARU: Nebud chytrej :-)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    CUZMAN: jeden je docela slusny na tech 15 her cojsi hral :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    BARTUC: za natruck afk davam nemilosrdne. a za toxic chovani. musi to byl ale toxic, blby poznamky nebo jedna veta atd. to ignoruju nebo deeskaluju, ale jak nekdo zacne rozepisovat a vypravet, tak mu to tam soupnu at se zchladi.

    nick zrovna ted dostal ban na 72 hodin na main accountu, takze fakt verim ze s tim neco delaj. ja sem taky nedavno dostal 24h. tinkara dostal tyden. urcite debily reportovat a oni na to dojedou driv nebo pozdeji.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    CUZMAN: je fakt, ze ja ted nahraju celkem hodne her kazdej den, jak je zena pryc, takze pravdepodobnost, ze narazim na nejaky pablby je vetsi, nicmene vcera to bylo uz trosku moc na me :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam