V poslední době jedu Vallu DPS build takto:
1 Rancor
To je jasná volba, zvlášť teď s buffem
4 Puncturing arrow
Toto jedu pro přidání burst dmg (tak jí hráli profíci naposled před zmizením Vally z mety). Včera jsem jel Vampiric Assault, protože byli slabí supporti v týmu. Vampiric má synergii s Rancor a i pak dál v talentech, takže by měl být taky silnější. Manticore jsem hrával dřív, ale to jsem právě vyměnil za Puncturing arrow, který na dmg vychází obecně lépe.
7 Searing Attacks
To je jediný validní talent na tomto tieru. Přidaná dmg je zásadní a hlavně to umožňuje trochu skill play. Načasování je zásadní. Hodí se i na bosse, immortaly apod. Dobré je pustit ji na začátku boje, kdy je ještě dost many.
10 Strafe
Opět parádní skill talent s načasováním do team fightu. Buď na začátek, když je jisté že nedostanu stun a nebo naopak na čištění prchajících nepřátel. Nicméně možná zkusím někdy i Rain of Vengence, dostalo to buff a CC je taky důležité. Vyplatí se hlavně do comba s jiným stunnery.
13 Giant killer
To beru většinou, i proti squishy teamům. I tak to přidává další dmg v synergii s buildem. Proti tankům je to ještě zásadější (žejo, Cho'Galle). Nicméně po komentu
UNCLE_JIMBO musím zkusit i Tempered by Discipline. Heal je z toho parádní a propojení s Hatred mi nedošlo! Že se podrží 10 stacků dlouho je zásadní, protože to je problém u DPS Vally, když zahajuje souboj bez stacků. Jinak jsem zkoušel i Spell shield proti mágům, ale ten se dá obejít dobrým pozicováním a načasovaným útěkům přes E.
16 Blood for Blood
Hlavně proti tankům, ale obecně další burst + zpomalení cíle. Dřív to dávalo 15% max HP, teď jen 10%. Takže už to není co bývalo. Má tedy už jen smysl na hodně HP tanky a nebo vyměnit. Bohužel další volby taky nejsou nic moc - Stoneskin se chová podobně jako Spell shield (není při dobrém pozicovaní potřeba), dvojitý Vault je taky Overkill a Executioner je risk, dost často se nepodaří spojit AA s CC a není to tolik znát. Když je ale v týmu Jaina, tak je to insta-pick :D. I s jinýmy CC hrdiny (Abathurovy miny :)) to je dobrá volba.
20 Nexus Frenzy
Sick DPS! Tohle je třešnička DPS buildu a je rouhačství to nevzít. Bolt je další silná varianta, ale Vault prostě musí stačit. Jiní assassini ani základní escape nemají.