• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MULISAK
    MULISAK --- ---
    LAUNCHER: hmmm, ten sklopný Fujifilm GF670 - nad tím bych si i mlsně slintnul....Bohužel i tahle "levnější" jeho cena = 1660 USD za nový -se mi zdá - vzhledem k zuřící digitální realitě - trochu mimo mísu a to už vůbec nehovořím o nejspíš té samé, jen jeho dražší varintě Voigtlander 667 za cenu přes 2 000 USD. Pravda...nikdo mě to nenutí kupovat....a "když ji miluješ, není co řešit" ? nicméně za tyhle prachy čovek dostane dóóóst slušné semi/profi/digitály. Jinak tenhle kostrukční princip fotoaparátu je na světě minimálně 80 let a pakliže by tady byl nějaký "old school lover" téhle techniky, jistě by dokázal poradit bazarový kousek za zlomek výše uvedené ceny....
    Hasselblad Xpan je také moc pěkný - zatím nepřekonaný kus - celkem se divím, že se nějaký výrobce nepustil do výroby "panoramatického chipu" i když na jednu stranu chápu že si fotky z digitálu mohu pospojovat, na druhou stranu právě na tu street a akční fotografii - stále nepřekonané ! ....
    PS: díky za zajímavé video
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Par nadhernych analogovych Fujifilmu:

How to Get Bigger Than Full Frame without Breaking Your Bank or Arm
    https://www.youtube.com/watch?v=38plXCYCvKQ
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    Ocnici potrebuji take
    Akumulatory mam 4, na takove lokacni foceni to je na 1 den min hranice. Koupim autonabijecku a jeste 2 ka a budu uplne safe:)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Tech deset akumulaoru bych si na placeny kseft vzal klidne taky:).
    A ocnice me tez zajima. Kdy bude?
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    Lee nebo cokin filtry?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: nene
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Mimochodem, kdy budete mit prosim tu vetsi ocnici? Jmenuje se to myslim EC-XT L.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Navic muze teoreticky pouzivat agresivnejsi nastaveni nez ja, viz jak pisi nize.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Tak jestli ja zlikviduji baterku za 2hod a on se chysta na 12hod svatbu, tak je to asi realisticka priprava - pokud chce mit jistotu ze nezustane na suchu at dela co dela.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    K počtu baterek u X-T1 me pobavilo tohle:
    http://feedly.com/k/1tkEGTq

Ale pravda ze to žere docela dost..ale kolem 400fotek by to dat melo..pokud to je min jak 200zkusil bych servis..takova chyba se obcas projevuje napříč vsema znackama, ze fotak se tváři vypnute, ale porad ma nejakym zkratem spotrebu
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Asi za 2hod :-)))
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: no tak jestli si dal 1500 fotek za 10 minut, tak to verim ze baterka vydrzela :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Tak ten rozdil ty vs ja bych pochopil, protoze ja jedu na kulomet a predpokladam ze ty budes rozvaznejsi :-)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: tyjo ja to teda nepocital, ale mam pocit ze ja na jednu (origo) baterku vic nez 500 fotek nedam...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Hele, nemas nahodou zaply prefocus a AF-C? To dost zere... ja mam prefocus vyply a fotim na AF-S.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Jojo, tohle mi dela X-E1 i X-T1. Nekomu to vadi, protoze je asi zvykly na jine chovani z jineho systemu, ale me to vyhovuje - protoze i kdyz drzim spoust jen chvilku, nemam na fotkach lidi se zavrenyma ocima. Resp smazu tu jednu fotku kde dotycny mrknul a necham si tu druhou :-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Jeste jedne zajimavosti jsem si vsiml. Kdyz zapnu CH, nebo CL, tedy seriove snimani, fotak neumi vyfotit pouze jednu fotku. vzdy udela alespon dve. A to v propade, ze namacknu spoust, pockam na AF a pak domacknu.
    Pokud rovnou zmackknu spoust uplne a pustim ji, fotak zaostri a udela jednu fotku.
    Trosku me sere, ze to tak je. Zbytecne to zasira kartu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Chvili byl zaply JPEG + RAW, pak RAW (protoze mi rychle ubyvalo misto na karte). Kazdopadne tech 1419 jsou jen unikatni fotky (chces-li jen RAWy), pocitano Lightroomem.

Nevim co znamena to "a chvili si s fotakem hral", ale ciste teoreticky pokud to bylo delsi dobu, mohl jsi baterku vyklepat na opticka stabilizace + sensor + procesor + display / EVF.

Stabilizaci si muzes prepnout tak, aby zapla jen kdyz zrovna sensor dela fotku. Ja to mam ale zapnuto naporad (kdyz vyjimecne pouzivam zoomy), protoze mam rad stabilizovany hledacek a nikdy jsem nepotreboval vice nez dve baterie behem jednoho dne... a to s tim fotim velmi casto na 8fps, viz ty moje pocty fotek.

Bylo by fajn, kdyby nam tu vydrz na baterii ohodnotili jeste dalsi dva mistni majitele X-T1, protoze tohle co popisujes mi prijde fakt az moc.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: vcera rano jsem dal do fotaku nove nabitou baterku, udelal jsem tak deset fotek a chvili si s fotakem hral. Dnes jedna fotka, zaply byl asi 10 minut a baterka uz ukazuje dva dilky, coz znamena, ze je za chvili mrtva.
    Tem 1419 fotkam se tezko veri:). Teda pokud nemas zaply RAW+JPG;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Ad Fotak proste zere strasne moc energie i kdyz "nic nedela" - Jako ze se Ti vybije i kdyz ho mas vypnuty? Nebo ze se Ti vybiji, kdyz je zapnuty a jede sensor / procesor / EVF? Nosim v notebook tasce X-T1 cely tyden, o vikendu typicky menim baterii - jeste se mi nestalo, ze by se mi behem tohoto tydne sam od sebe vybil, nebo ukazoval nizky stav baterie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam