DIFF3RENT:
1) Recenzenty zrovna kritizuji o kus nize, neverte jim hosi, vidite jak to zase dopada. Objektivy nejsou vevnitr kov, tak jak rikas by to i vazilo jinak. Cicala (kteremu ja verim) rikal, ze je to vevnitr lepsi spotrebka (opet umerne cene). Bohuzel kdyz se doctes jak vevnitr vypadaji 24-70mm f/2.8, uz se nicemu nedivis. No ono se pak taky dozvis prave u Cicaly jakou maji ty profi skla umrtnost a ... skoda slov.
3) To bych uplne urcite doporucil M240. Vzhledem k Tvemu oblibenemu ohnisku nize jeste RX1, pokud bys prekousl externi hledacek.
4) Krokovani mi vyhovuje tak jak je to ted, ale chapu.
Do urcite miry se ten odpor da uvnitr stelovat, obcas si to nekdo resi v USA. Nevim ale jak se s timhle popere ceske Fuji.
8) Jsou / budou v dohledne dobe i UHS-II SanDisk, ale X-E2 jeste neumi UHS-UU (bude fungovat jako UHS-I, casem to prendas do UHS-II fotaku). Ja prave chci na tohle upgradovat, protoze X-T1 uz UHS-II umi.
9) Podivej se na cenu Nikon DF vs Nikon D610. Technicky hodne podobne, ale cenove je to prvni premiovka. No a Fuji se vnimaji jako premiovka... nechaji te si priplatit za "retro" a za to ze to neni masovka.
10) No vsak ja jsem ten 24/1.8 Zeiss mel taky.
Problem je, ze je "jen" 1.8 coz me na APSC limituje a ze je vyrazne snazsi postavit dobre 1.8 sklo nez dobre 1.4 sklo. Z celeho Nexu me bavi jen 55/1.8 Zeiss... teda bavil by, kdyby mel aperture krouzek.
11) Doufam ze me z Fuji klubu ted nevynesou v zubech.... Ale hele, jestli muzes, jdi do toho, ja tomu fandim. Leicy ucumuji dvakrat do mesice v Munich a Frankfurt v jejich obchodech na letisti, moje X-T1 vedle toho vypada jak chuda pribuzna (coz ona taky je). Problem je, ze ja fakt nedavam manualni ostreni a tak jak rikas, take me desi kradez vybavy v tehle cenach.