• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Pomaaalu to ostri, nekdy vubec nezaosti, v trosku slabsim svetle, co to je?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ARMADILLO: Souhlas, sle bohuzel nejsou..a ten co jsme meli na Touch&Try sel dneska v bazaru taky pryc...Fuji ma nejakej výpadek v dodávkách..ale mame v bazaru velmi peknou X-T1;))
    PEPO
    PEPO --- ---
    P4INTER: jsem... což asi neznamená, že bys mi ho půjčil, viď.

ARMADILLO: hele, líná huba holý neštěstí. Samozřejmě o půjčení z mgpxlu vim, jen jsem to prostě zkusil zde. Člověk nikdy neví, kdy narazí na dobráka...

jinak díky všem za odpovědi...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PEPO: To je troufaly dotaz :) Myslim, ze ma smysl si ji pujcit v Megapixelu za 3% z kupni ceny na den a je to bez rizika pro pujcujiciho a tobe se castka za pujcovne zapocte do kupni ceny, kdyz uz jim ho nebudes chtit vratit coz je klidne pravdepodobne :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    PEPO: ses asi z prahy co? :-)
    PEPO
    PEPO --- ---
    REEFER: jj, rozumím ;)
    REEFER
    REEFER --- ---
    promin nemohu, prave ty vikendy spolu travime nejradeji.
    PEPO
    PEPO --- ---
    přátelé, mám jeden troufalý dotaz/ prosbu. Půjčila by mi nějaká dobrá duše na víkend na odzkoušení tu x100/x100s? Na výměnu můžu zapůjčit yashicu 124, popřípadě tu kinofilmovou zrcadlovku se 17-40/4L. Odměnou bude láhev dobrého vína, popřípadě kus bauer specku z rakouska.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    1:28 - Fujifilm X100S

Hector and the Search For Happiness Official US Release Trailer #1 (2014) - Simon Pegg Movie HD
    https://www.youtube.com/watch?v=iWFVAIbIkS4&feature=player_detailpage#t=88
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    'Becoming A Storyteller' with Fujifilm and Aspire Photography Training
    http://www.youtube.com/watch?v=9Kl8clnmt60
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    U 35/1.4 mi to hazi uveritelne hodnoty - z urovne rukou 1.5m. Jine sklo tu nemam.
    REEFER
    REEFER --- ---
    TWARR: promin, trolloval jsem podle mne uplne zbytecnou pripominku. byl jsem v rozpustile nalade. :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    REEFER: machalikovo tvrzeni, machalikuv komentar, jak je libo. nebo se ptas, kdo je machalik?
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    LAUNCHER: no dole v hledáčku je (když ji máš zapnutou) stupnice ukazující, na jakou vzdálenost je zaostřeno, a navíc hloubku ostrosti. Ukazatel DOF neřešim, co je ještě ostrý a co ne, to je relativní pojem. Ale i ta čárka ukazující zaostřenou vzdálenost ukazuje víceméně co chce. Zkoušel jsem to s AF, zaostřim na strom před domem, ukáže to 5m, což může být, zaostřim na obraz na zdi, ukáže to taky 5m, což je blbost, zaostřim na špičky vlastních bot, ukáže to přes 3m - jsem průměrného vzrůstu:)

Teď jsem to teda zkusil znova, a s 18-55 to házelo celkem uvěřitelný hodnoty, ty nesmysly mi tam sekal novej 10-24. V samotnym ostření nevidim problém, nakolik se to u ne nejsvětelnějšího širokáče dá poznat, tak ostří v pohodě.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ALDRICK: Kdyz mi reknes, co mam presne overit, tak se ti muzu kouknout jak je to u me. (tuto funkci nevyuzivam)
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    Dotaz pro uživatele X-T1: mám pocit (hraničící s jistotou), že ukazatel zaostřené vzdálenosti na displeji/v hledáčku ukazuje úplný pitomosti. Je to normální, a mám se tudíž na tuhle funkci vykašlat, nebo bych to měl nějak řešit?:)
    REEFER
    REEFER --- ---
    TWARR: co je "machalikovo"?
    PEPO
    PEPO --- ---
    PEPO
    PEPO --- ---
    LAUNCHER: to nepotřebuju...

ale někde jsem četl, že 100s má rychlejší burst... u 100 je prý 5fps a pak se foťák krapet zasekne... u 100s jede dál...

plus další větší rozdíl v nejkratší délce ostření... 100 má 80cm, 100s má 50cm
    PEPO
    PEPO --- ---
    dík všem za info....

za tu dobu co fotim jsem si prošel spoustou "fází"... od focení všeho, přes snowboarding, reportáž až po lidi... nakonec bez větších ambicí jsem zjistil, že mě nejvíc baví civilní fotky z běžného života a potom semtam nějaké to cestování...

doteď jsem tahal kinofilmovej canon 33v a 17-40/4L a 50/1.8 ... ale je to prostě obrovský a poslední dobou už to ani moc nevytahuju.

od tohohle si slibuju daleko větší flexibilitu (foťáček je to malinkej, nikde moc neotravuje) a možná i menší pozornost ( je rozdíl na někoho namířit ten eLkovej obbjektiv a zrcadlovku s BP nebo tu x100)

chci foťák, co můžu mít pořád po ruce... myslím že i s tím jedním pevnym ohniskem bych se asi v klidu smířil..

co je pro mě naopak důležitý je ten kinofilmovej feel, vzhledem k tomu, že 20D jsem poslední leta vůbec nepoužíval a fotil jen na film (krom toho canonu mám ještě 6x6 Yashicu)

a tady narážím na ten rozdíl v těch čipech... x100 má jiný než x100s? nemáte prosím pro porovnání neupravovaný barevný a bw fotky co z nich lezou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam