• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: XF zoomy jsou rychle v dobrem svetle. 14 trochu pomalejsi totez. 35 a 60 nebudou nikdy uplne rychle, protoze nemaji moc rychlou konstrukci/motorky, presto na X-T1 umi (pozitivne) prekvapit. XC skla jsem nikdy nezkousel, 18 mi prisla pomerne rychla, ale bude ji limitovat f/2 svetelnost na slabsim svetle. 56 a 23 tahaji docela tezka skla, taky imho nikdy nebudou uplne rychle.

Obecne zalezi co potrebujes, me 35 na X-E1 uplne stacil, X-T1 jsem porizoval vlastne jen kvuli velkemu hledacku. Ja jsem ale zacal s Nexem, nezto ty jsi zda se zvykly na DSLR.

Vypni si prisvetlovani, zvetsi si velikost AF bodu. Pripadne muzes na fotak nasadit nejake silne kontinualni svetlo, pak to bude s 18-55 na sirsim konci ostrit rychle a spolehlive :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak tady mam na stole pujcenou x-e1 s 35/1,4. Neni to spatny jen me oproti 7D trochu vadi pomalejsi ostreni. Jak jsou na tom ostatni skla? treba 18-55 nebo treba 14mm? Je to stejny nebo lepsi? Premyslim, ze fuji vymenim za canon. Na vylety a domaci cvakani to asi bude lepsi nez zrcadlo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Docela uvazuji, ze bych prikoupil X-Pro1. Se mi proste vzhledove libi. Hrozna skoda akorat, ze ji nedelaji i jako black/silver. Mozna ale bude chytrejsi pockat na Photokina, jestli v dohledne dobe nebude X-Pro2.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    P4INTER: nn, trosku novejsi ... X-T1
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    BERNIE: x100? :-D
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Vyrez ze cvaku z vinarny. Kamaradka byla rozverna.
    ISO 6400, +1,15 EV, 1/30, f 3,2.
    Sumi to jak prase.

BERNIE
    BERNIE --- ---
    Pomaaalu to ostri, nekdy vubec nezaosti, v trosku slabsim svetle, co to je?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ARMADILLO: Souhlas, sle bohuzel nejsou..a ten co jsme meli na Touch&Try sel dneska v bazaru taky pryc...Fuji ma nejakej výpadek v dodávkách..ale mame v bazaru velmi peknou X-T1;))
    PEPO
    PEPO --- ---
    P4INTER: jsem... což asi neznamená, že bys mi ho půjčil, viď.

ARMADILLO: hele, líná huba holý neštěstí. Samozřejmě o půjčení z mgpxlu vim, jen jsem to prostě zkusil zde. Člověk nikdy neví, kdy narazí na dobráka...

jinak díky všem za odpovědi...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PEPO: To je troufaly dotaz :) Myslim, ze ma smysl si ji pujcit v Megapixelu za 3% z kupni ceny na den a je to bez rizika pro pujcujiciho a tobe se castka za pujcovne zapocte do kupni ceny, kdyz uz jim ho nebudes chtit vratit coz je klidne pravdepodobne :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    PEPO: ses asi z prahy co? :-)
    PEPO
    PEPO --- ---
    REEFER: jj, rozumím ;)
    REEFER
    REEFER --- ---
    promin nemohu, prave ty vikendy spolu travime nejradeji.
    PEPO
    PEPO --- ---
    přátelé, mám jeden troufalý dotaz/ prosbu. Půjčila by mi nějaká dobrá duše na víkend na odzkoušení tu x100/x100s? Na výměnu můžu zapůjčit yashicu 124, popřípadě tu kinofilmovou zrcadlovku se 17-40/4L. Odměnou bude láhev dobrého vína, popřípadě kus bauer specku z rakouska.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    1:28 - Fujifilm X100S

Hector and the Search For Happiness Official US Release Trailer #1 (2014) - Simon Pegg Movie HD
    https://www.youtube.com/watch?v=iWFVAIbIkS4&feature=player_detailpage#t=88
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    'Becoming A Storyteller' with Fujifilm and Aspire Photography Training
    http://www.youtube.com/watch?v=9Kl8clnmt60
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    U 35/1.4 mi to hazi uveritelne hodnoty - z urovne rukou 1.5m. Jine sklo tu nemam.
    REEFER
    REEFER --- ---
    TWARR: promin, trolloval jsem podle mne uplne zbytecnou pripominku. byl jsem v rozpustile nalade. :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    REEFER: machalikovo tvrzeni, machalikuv komentar, jak je libo. nebo se ptas, kdo je machalik?
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    LAUNCHER: no dole v hledáčku je (když ji máš zapnutou) stupnice ukazující, na jakou vzdálenost je zaostřeno, a navíc hloubku ostrosti. Ukazatel DOF neřešim, co je ještě ostrý a co ne, to je relativní pojem. Ale i ta čárka ukazující zaostřenou vzdálenost ukazuje víceméně co chce. Zkoušel jsem to s AF, zaostřim na strom před domem, ukáže to 5m, což může být, zaostřim na obraz na zdi, ukáže to taky 5m, což je blbost, zaostřim na špičky vlastních bot, ukáže to přes 3m - jsem průměrného vzrůstu:)

Teď jsem to teda zkusil znova, a s 18-55 to házelo celkem uvěřitelný hodnoty, ty nesmysly mi tam sekal novej 10-24. V samotnym ostření nevidim problém, nakolik se to u ne nejsvětelnějšího širokáče dá poznat, tak ostří v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam