• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Damy a panove, v posledni dobe nechavam X-T1 doma vice nez je zdravo. Co s tim? Oprasit RX100? Fotit na mobil? Koupit malinky 18mm f/2? Poridit nastupce X100S? Prestat byt liny? :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Ja si myslim ze jsi v obtizne pozici i tim, jak ty fotaky stridas. Alespon ja bych z toho mel hodne zamotanou hlavu :-)

To co mas dole bych prepnul na manual focus, naostril si vzdalenost pres AF-L tlacitko a pak bych do toho busil C-H, dokud by mi nedoslo misto na karte :-)

Samozrejme jinak jak pises - pokud potrebujes velmi rychle ostrit (tzn neslo by predostrit jako treba tady) tak to bude dost napytel foceni. Zvlast kdyz mas kontrast na objektu i za nim. Snad o par generaci dale (coz te nemusi zajimat, jakozto cloveka ktery chce fotit dneska).
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: rozverne kamosky doporucuji, je s nimi legrace :)
    popisovana rychlost AF je na hospodu uplne v pohode, teda pokud zrovna neprobiha vecurek, kde se tanci na baru (neni jich malo). Blbe je, kdyz chces vyfotit nejakou rychlejsi akci, kde se toho za pul vteriny stane spousta. treba tanec.
    Jsem o vikendu narazil na tancujici lidi v centru mesta, za bileho dne. Snazil jsem se ostrit na xicht tanecniku, coz se ukazalo jako nespolehliva, nepredvidatelna metoda, neb za hlavami tech lidi bylo povetsinou neco, co nemelo nulovy kontrast, a take ty hlavy chvili nepostaly a porad nekde cestovaly, s cimz si AF X-T1 uplne dobre neumel poradit:). Musel jsem ostrit na telo, nekam na rozhrani hole kuze na krku a obleceni, tak, aby mel nejmensi AF ramecek pod sebou jen cloveka a nikoliv pozadi. Ostreni bylo pomale, takze mam jen par fotek, co jsem chtel a vetsina je jich "chvili pote".

Mor na me, za to, ze jsem neprepl na manual a nepouzil zonove ostreni. A prave tyhle drobne veci me stvou. Musim porad premyslet o fotaku a jak jej co nejlepe nastavit pro danou situaci, mito toho, abych mohl v klidu fotit, jako se 7D.
    Ale zvykam si :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    P4INTER: Ta s tim Mercedesem je moje oblibena, za hodne dlouhou dobu :) nekde ji mam ulozenou pro naladu, az na ni za rok narazim :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    ARMADILLO: jasny chapu je to o vkusu castecne, tohle je proste takovej dokumentacni cvak z dovolene, libila se mi atmoska toho danyho mista, ktery barevne skvele rozbijel ten brouk :-) postoval sem tu jeste jednu se zlutym mercedesem :-)

FTN: v klidu no streees, zadny ignory z me strany ti nehrozi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Mne se moc libi super atmosfera, barvy, i prepal. Tyhle fotky mam rad :-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    P4INTER: V posledni dobe jsem fotil u more a vytvoril jsem na to specialni profil, kde podpaluju highlights a prepaluju stiny :) aby obloha nebyla jen jako bila mlha. Tenhle jev presne znam a asi bys musel udelat jemne HDR, aby se to tvarilo normalne. Prosim pridavej dalsi fotky :)

FTN: Tenhle klub nastesti neni prisny, lidi s Fuji jsou fajn :) Mnohem prijemnejsi nez radikalni Nikonari treba. Jsem takhle prisel s Canonem na pratelske setkani fotografu a jak jsem byl hned poucen "v posledni dobe je Nikon mnohem lepsi volba nez Canon" ... :D no hlavne pak ten kluk fotil totez co ja a nic mu nevyslo. Pak na FB psal, ze si mel vzit jine sklo.. :)
    FTN
    FTN --- ---
    Já vidím trochu přeexponovaný snímek. Ale už jsem tady jednou někoho opatrně upozornil na nedostatek a dostal jsem okamžitě ignore. Tak raději mlčím. :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    ARMADILLO: kdyz myslis :-P , jj presne tak na jedny strane desny svetlo na druhy uz zacinala tma takze takova svetelneji narocnejsi scena, a myslim ze se s tim x100 poprala hodne dobre :-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    P4INTER: hezky, ale trochu prepalene a barvy ne moc vyrazne. To je nekdy tesne kolem zapadu slunce?

Ja bych fotky dal, ale nemam Fuji :) Ukecal jsem kamaradku at si koupi X-T1 tak se tesim, ze mi ho taky nekdy pujci :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    x100 a chorvatskej brouk

P4INTER
    P4INTER --- ---
    co ma tu nekdo nejaky novy fotky? sazejte a nebojte se toho :-) at je na co koukat a ne ze je tu neco jednou za uherskej rok :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Muj vycvak / test AF z hospody, po navratu do CR. X-T1 + 23/1.4, ostreno primo na oblicej CDAF-only bodem (tzn nikoliv focus + recompose), f/1.4, ISO 2000 pri 1/60s. Nastaveni: AF-S, CL, high-perf on, prefocus off, face detect off, AF illu off. Tohle je moje typicke nastaveni, akorat dle situace vypinam nebo zapinam face detection. Motorek dojel velkou rychlosti na zaostreni, pak trosku couvnul (netroufam si rict jak rychle to ostrilo, ale odhadem pod pul sekundy, coz mi bohate staci), pip + zelena, drzim spoust a fotak jede v CL. Ostatni cvaky tak nejak podobne. Pro me ucely je pritmi v hospode v poho, YMMV. (bohuzel nemam tak zlobive kamaradky jako ty :-)

P4INTER
    P4INTER --- ---
    BERNIE: o to se taky vzdycky snazim tak nejak :-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    P4INTER: pekny svetlo, ani to nevypada, jako sviceny bleskem:)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    tak jedna na novou x-e1 zkousel sem jak se s ni da strobit o proti x100 :-)

BERNIE
    BERNIE --- ---
    BERNIE: zkusenost profika, ktery presel na Fuji X a nasledne se vratil k Nikonu.
    Moc hezky popisuje problemy, ktere s fotakem jsou z pohledu profesionalniho fotografa.

http://www.danielkcheung.com/...tched-fujifilm-and-went-back-to-digital-35mm-for-wedding-photography
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Home | FUJIFILM X Photokina 2014
    http://fujifilm-x.com/photokina2014/en/
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    LAUNCHER: počkám :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Jo, ale v CR budu az pristi sobotu. Do te doby jen X-T1 + 35 (kdyz je milujes, neni co resit).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam