LAUNCHER: bavili jsme se tu o rychlost AF a o vykonu AF ve spatnem svetle:). Psal jsem svuj osobni nazor, ktery jsem si udelal na zaklade dlouholeteho foceni se zrcadly a trilete zkusenosti s X systemem, k probiranemu tematu, cloveku, ktery fotil se 7D a tim padem ma podobne srovnani, jako ja.
Nikomu netvrdim, ze potrebuje super rychly AF. Podle marketingu Fuji je ale AF X-T1 nejrychlesi na svete, ne? *)
Ja nemam problem pouzivat dva systemy. X-T1 mam rad z podobnych duvodu, jako Ty, ktere jsem ostatne vyjmenoval.
A s tim cpanim, ze X fotaky jsou nejlepsi ... kdo nedavno psal, ze X100s je nejlepsi fotak za dane penize na foceni koncertu? ;)
Obecne prave celkem casto vidim, ze Fuji a lide, co podlehli marketingu firmy, tvrdi vsem ostatnim, ze Fuji X je nejlepsi na vse na svete. A treba na DPR casto vidim, ze kdyz nekdo projevi jiny nazor a poukaze na nedostatky, je kamenovan, oznacovan za trola a podobne.
Jsem rad, ze tady se muzeme bavit konstruktivne, bez takovych excesu :)
*) s objektivem Fujinon XF 14 mm, predostrenym na vzdalenost 50 cm, ostricim na vzdalenost 55 cm se zapnutym High Performance Modem, jedinym kontrastnim bodem uvnitr AF obdelniku, temnym pozadim, intenzitou svetla dosahujici intenzity svetla poledniho slunce, s toleranci mereni 1s, idealne na obezne draze Zeme s nulovou gravitaci.