• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARMADILLO: tak sem se chvili hrabal v silver efex a analog efex a vypada to hodne slibne, skoda ze to neumi rawy. mam pocit ze pro tyhle prevody je nejlepsi mit maximalni moznou informaci.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARMADILLO: no v rawu ne, pac ten aftershot neumi a SilverEfex nemam
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    DOTCOM: Myslel jsem, ze prave hledas co nejlepsi engine na ostreni.
    Porovnaval jsi Aftershot se SilverEfex v PS?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARMADILLO: no ja sem v tom zatim delal jednu varku, kterou sem chtel prevadet do cb. Normalne delam v Corel Afteshot (drive Bibble), ale ten zatvrzele odmita zavest podporu X-trans rawu. Takze co sem udelal bylo ze sem to preved z rawu to 16ti bitovyho tiffu (s nakym defaultnim doostrenim) a ten pak v aftershotu predelal do cb. Aftershot umi cernobilou lip nez cokoliv jinyho sem zkousel (je tam primo simulace konkretnich filmu a papiru), tak se toho drzim.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUJIFILM Craftsmanship of FUJINON / FUJIFILM
    https://www.youtube.com/watch?v=oY1PbQsh1zM
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    DOTCOM: Fotim do RAWu a pouzivam Irident. Obcas je lepsi na mikrokontrasty (Hybrid sharpening) nez LR. Nekdy zase ne. Obecne kdyz uz vic nevyzdimu z LR tak jdu do Iridentu.
    C1 je skvely soft,ale nezvykl jsem si na gui.
    Napis jak Irident nastavujes a jestli jsi spokojen. Zitra nahodim priklady co jak ostrim, treba z toho slozime nejaky vzorec.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    DOTCOM: ja. prakticky jenom do RAWu. LR jsem musel prestat pouzivat, co mam X-T1. Nejlepsi vysledky mi dava C1Pro
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Fotim jen do RAW. Dlabu na to, potrebuji vystup vetsinou tak v 2mpx a na to mi bohate staci LR. Prave LR mi dela lepsi barvy nez vsechno ostatni, takze jsem vymenil rozliseni za barvy. Navic kdybych to kdy potreboval, tak snad v te dobe si to Adobe jiz poresi, takzs bych to jen prohnal novym procesem.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Kiefer v Londyne

DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak sem si po dlouhem vahani poridil irident developper a docela koukam co z toho leze. Kdo z vas tady pravidelne foti do rawu?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    DOTCOM: Dost dobry :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    DOTCOM: moc pekny
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    neco malo z londyna a XT-1

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Fuji Guys - Fujifilm Photokina Booth Tour 2014
    https://www.youtube.com/watch?v=e261dOkI1f0
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Co jsem zatim skousel ruzne fotaky, tak vsechno jde resetovat do vychoziho nastaveni z menu. Driv jsem na to zapominal, ale ted v shopech uz nejdriv resetuji, nez si s tim hraji. U mne je to ale bohuzel stejne jedno, protoze kdyz mam v ruce DSLR (Nikon, Canon, Pentax, to je jedno), tak panikarim a vubec nevim co a kde mackat (to neni kritika tech systemu, to je priznani se, ze stejne vubec nevim jak se to ovlada).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AHASVER: Nastaveny tam je to co tam nechal posledni zákazník co si s tim hral..;)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    LAUNCHER: díky za info, jdu se zamyslet
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AHASVER: Pouzivam B+W KSM MRC nano (Cpol) na 14/2.8. Polarizacni efekt vidim, ale typicky na primem slunci mam problem v EVF / na displayi videt odstiny oblohy dostatecne zretelne. Chce to lepsi ocnici pro X-T1, ktera doufam do par tydnu dorazi do CR. Nebo lepe takove ty velke stinitka displayu co pouzivaji lide, kteri radi foti landscape.

Lpol ma lepsi efekt, ale mate PD autofocus systemy. X-T1 pouziva 90% casu CDAF, takze toto resit nemusis a lepe bys poridil s dobrym Lpol. Bohuzel, neco jako opravdu kvalitni Lpol se bezne nevyrabi, neni po tom moc poptavka kvuli penetraci DSLR.

Polarizers
    http://www.luminous-landscape.com/tutorials/polarizers.shtml
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ALDRICK: ok. diky za info.
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    MORPHLER: dá se vypnout preview expozice v hledáčku, a pak ti to ukazuje obraz tak, jak by ho exponovala automatika, bez ohledu na to, co máš nastavený za clonu, čas a ISO.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    jak se ty hledacky chovaji, kdyz chci fotit na manual s manualne nastavenym bleskem. uvidim neco?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BERNIE:
    DOTCOM: děkuju vám oběma za pomoc, mám doma X-E2 a taky podezření, že v megapixelu maj něco neuvěřitelně špatně nastavenýho, včera jsem zkoušel v noci za zataženými okny při světle úsporky a bylo to mnohonásobně lepší než zkouška v mpx... a je to zatim divný, ale žádná tragédie, asi největší problém/podivnost pro mě je ta odezva

ještě jeden dotaz, asi tupej, ale co jsem tak koukal na netu, tak si hodně lidí stěžuje, že nevidí žádnej efekt s polarizákem. já jsem zvyklej na film fotit s lacinym lineárnim polarizákem, kterej podle mě na to stáří a cenu fotky překvapivě hodně kvalitativně posouvá. jak je to s digitálním foťákem? má polarizák menší vliv? asi jsem už pochopil, že bych si měl koupit cirkulární...
    díky

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam