• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem nakonec zkusil koupit x100s :) vecer mi dorazi domu. Jsem zvedav!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Zalezi jak rychle to potrebujes. Ale videl jsem fotky od cloveka, co ostril na koncerte s uplne manualnim sklem, kdo to jen byl? ;-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    LAUNCHER: pošťák prvně přinese 50-150/2.8 a pak asi 90/2.0. Teda pokud se mi povede vykrást banku, nebo ušetřit dost peněz:). Každopádně já už dávno patrim Fuji;).
    Jak ta 35/1.4 ostří v blbem světle? Mám se bát? Protože ani v dobrým světle to není žádná hitparáda :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Paradni.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Porad bude slyset AF bohuzel. Moc se ale na to tesim ze stejneho duvodu.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: ok, dik! docela se na to tesim, na foceni lidi na ulici se bude hodit uplne tichy chod
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Tady je uvedeny Dec:

" This functionality will be installed via a firmware update planned for December, 2014, for both the X-T1 Black and the X-T1 Graphite Silver Edition."

The FUJIFILM X-T1 Graphite Silver Edition boasts a rich, high-quality finish, a 1/32000sec. electronic shutter and amongst other additions, a new Film Simulation mode. | Fujifilm Global
    http://www.fujifilm.com/news/n140910_02.html

Ja osobne to vidim Dec nebo Jan.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: no porad na nich jeste dost pracuju, nemam zadnou ucelenou serii, zatim jsem vybral neco o rozpadlejch barakach v tbilisi
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.963128750380166.1073741924.619912984701746&type=1
    a potom fotky ze Svanetie
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.955778681115173.1073741922.619912984701746&type=1
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Kde najdu Tve fotky z Gruzie, jestli jsou verejne?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BTW nemate naky info o tom kdy vyjde firmware upgrade pro x-t1 kde bude ten elektronickej shutter?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: no 35/1.4 sem si poridil nez sem jel na dovolenou do Gruzie. Mam sice voigtlander 35/1.4 pro M mount, ale ten ma takovy vtipny odlesky v protisvetle a popravde sem docela linej manualne ostrit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Podle FB se zda, ze i pan Dotcom presel na 35/1.4 a jiz uznava diktat, nadvladu, jedinecnost a dokonalost ~50mm.

Ted uz jen potrebuji, aby mi Huggi prodal stribrnou X-T1, vetsi ocnici a Fuji pripravila 35/0.95 a muzu dat spokojene unbook ze vsech webu kolem foto vybaveni, protoze se naslo konecne reseni mych vsech foto potreb :-))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: To abych te Karkulko dobre slysela :-)

Jeste postak prinese 23/1.4 a 56/1.2 a pak bude tvoje duse nase :-)))
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    postak mi prave donesl XF 35/1,4. Krasny sklo, ale...proc je proboha tak hlasity, kdyz ostri?? :DDD
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Review: Fujifilm VG-XT1 Vertical Battery Grip - Admiring Light
    http://admiringlight.com/blog/review-fujifilm-vg-xt1-vertical-battery-grip/
    FTN
    FTN --- ---
    To doostřování pro tisk je práce tiskaře. Pokud nemáte doma kvalitní stroj, tak doostřujte maximálně pro prezentaci na monitoru - webu. Jak tady správně padlo, tak nikdy nevíte jakou technologií, na jaký médium a jak velkou tu fotku budete chtít v budoucnu dělat. Technologií je několik, médií jsou stovky a velikost je neomezená. Doostření, které uděláte teď, bez znalosti těch informací, může tomu výsledku dost uškodit. Při zadávání zakázky (samozřejmě se nebavíme o minilabu a FotoŠkoda) uveďte jak doostřovat a ten rip už to všechno zná a udělá to lépe než jakýkoli jiný software, který je nutně univerzální.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ARMADILLO: no ono taky u velkejch formatu se ty fotky stejne casto interpolujou na vetsi rozliseni..v tu chvili se zase jinak resi doostrovani..takzev tomhle ohledu je to proste cely uplne jiny zase a je lepsi mit zdroj, nebo jen zakladne doostrenej "final"
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    HUGGI: Dik za tip s tim uchovanim zdroju, teprve ted jak to ctu mi dochazi, ze leskly papir vyzaduje jine ostreni nez matny atd. Asi ted vychytam nejlepsi nastaveni pro A3+ Luster a pak budu zkoumat vetsi formaty.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ARMADILLO: ja to prave naprosto chapu..jen jsem se ptal..

Ono prave u toho tisku narazis na plno dalsich "problemu" ..kazdej material se chova jinak = chce jiny doostreni..proto je dobry uchovavat ty "dulezity" fotky bud jen s minimalnim doostrenim ne finalnim, nebo i jako rozpracovany raw/psd/tiff..

Proto treba u beznejch fotek to zas tolik neresim a pouzivam nekolik dosotrovacich presetu v LR podle typu fotky. V pripade prohlizeni na rozliseni monitoru se to stejne po zmenseni ztrati..a u tech co muzou jit do tisku mam orig data a doladim je az budu vedet jakej je vlastne finalni vystup..
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    HUGGI: Chapej, nekoho bavi lezet cele dny pod veteranem, aby se jednou za mesic o vikendu projel a ma z toho radost. Ber me klidne tak, ze jsem na tom podobne a chci delat kvalitni fotky :)
    Chci vedet, ze to, co se ucim jako postup je Best practice. Je jedno, jestli to zrovna prohlizis na notebooku nebo v praci na 30".

Ten testovaci tisk ma docela smysl. Zkusim pripravit pro to podklad a o vikendu nebo pristi tyden to vyzkousim. Akorat jak jsem rikal nize, v jednom pripade je jedna sada algoritmu lepsi, jindy druha. Zatim jsem neprisel na to v jakych pripadech co pouzit, proto sbiram data..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam