• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BERNIE: je to možné :-) ale nepřijde mi to nějak moc
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MIKEKT: nejaky moc preostreny? nabo se mi to zda?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: tak ono to v LR neni jako presets, ale jako barevny profil :) diky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: dik, zkusim kouknout po netu jestli neco takovyho existuje. Jestli se da vubec dosahnout stejnych vysledku, ktery lezou rovnou zz fotaku v JPG.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: V LR5 pod barvama nejake Fujifilm profily mas...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: si ty profili udelej/stahni do LR a mas po problemu:)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LAUNCHER: tak to nejde. V te CB to jenom zobrazuje, ale jinak je to barevne. Takze jedine fotit JPG + RAW a RAW pouzit jen v pripade, kdy bude potreba doladit nektere parametry fotky.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    tak mam jeste jeden dotaz :) na popruhu mi chybi takovy ty maly trojuhelnicky k pridelani na fotak. Nevite jestli se to da nekde poridit samostatne? :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LAUNCHER: vyzkousim :) jdu si hrat :) to me jen tak napadlo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: Nechces si to vyzkouset nejdriv? :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LAUNCHER: jasny a jak je to treba s LR ... budu fotit jenom do RAW a nastavim si neco ve fotaku ... CB, barvy atd ... a vysledna fotka mi bude takle vyhovovat a nebudu uz s tim nic chtit delat tak to s tim nastavenim v LR vyexportuju? :) to je asi blbost :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: RAW je RAW, proste se nahraje co vidi sensor. K tomu se do RAW zapise nektere nastaveni, coz nektere SW RAW processory interpretuji, ale muzes to v nich zase vypnout.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    : diky Mozna budu chvili otravovat :) ale mel jsem za to, ze kdyz nastavim foceni do rawu tak na to nema vliv barevne nastaveni ve fotaku, ale kdyz jsem nastavil CB film tak se raw ulozil v CB. Nemel by byt raw normlane barevny? Jak to je? :) diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT:

[How-To/Review] Fujifilm X100/s Lens Hood
    https://www.youtube.com/watch?v=2CRcwqmzASo
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak x100s je doma :) zatim to vypada pekne. Jak je to s redukci na filtry? Chapu to spravne ze redukce je ve slunecni clone nebo jsou to dve rozdilny veci? mozna bude na ochranu stacit slunecni clona, ale chtel bych nasadit i polarizak, tak se ptam jak to je. dik
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Aha ...

UPDATE:
    I was informed by a Fujifilm engineer that the pre-production unit doesn't have the feature to turn OFF the electronic shutter sound. The final mass production version will have it. So it will be as quiet as the electronic shutter on the X100T.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: DOTCOM:

Fujifilm X-T1 Graphite Silver | Electronic shutter (Pre-Production unit)
    https://www.youtube.com/watch?v=bexfvOT7MHs
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DOTCOM: vzdal jsem starsi x100s a i oproti nove x100s je tam rozdil skoro tretina ceny. x100t se jeste poradne neprodava a cena bude pres 30tisic. Chci o zkusit a kdyz mi to nebude vyhovovat tak to snad za podobny penize prodam.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MIKEKT: a proc ne rovnou X100T? je tam velkej rozdil v cene?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam