• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Olympus E-M1 vs. Fuji X-T1 – after using both for a longer period of time » Robin Schimko | Hochzeitsfotograf | Heidelberg |Mannheim | Stuttgart | Heilbronn | Süddeutschland | bundesweit | Schweiz
    http://www.fotodesign-rs.de/olympus-e-m1-vs-fuji-x-t1-battle-of-the-flagships/#addcomment
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    BERNIE: na tohle sklo jsem fakt zvědavej, a zároveň už vidim, že to bude tvrdé dilema. Na jednu stranu je celkem jasný, že obrazovou kvalitou to bude špička, ale za ty peníze taky aby ne. No a už to bude hroznej macek. A třeba v uživatelské recenzi na Amazonu si někdo stěžuje, že i při vypnuté stabilizaci v tom objektivu furt něco šrotuje a že kvůli tomu to sklo vrátil. No až to bude někde skladem, tak zkusim a uvidim, jestli nakonec neskončim u levnějšího 55-200:)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MYKEZ: osvedcilo, nevadi, v 90% pripadu.
    Obcas me sere, kdyz fotim ve tme, ze nevidim, co na tom kolecku zrovna je. Je to videt v hledacku, ale stejne. Kazdopadne to je jen drobnost.
    Na uplnej manual fotim prevazne se zablesky, takze nepotrebuju casto menit cas. Bezne fotim s prioritou clony a tocim krouzkem na skle. Auto iso to jisti. Navic muzes cas do urcite miry menit pomoci kolecek na tele.
    Doporucuju zajit do kseftu a zkusit.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: tak zas ja sem fotograf a ne DJ, takze na ty kolecka zas tak nesmatam. Vetsinou fotim na A rezim, takze volic casu mam zaaretovanej, menim clonu (coz se dela velice pohodlne), ISO menim jenom velmi zridka, kdyz prejdu ze svetla do tmy a tak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Viz muj popis je to velmi pohodlne. Ta pojistka je tam spravne, jinak bych to musel kontrolovat, kdyz to vyndam z pouzdra.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DOTCOM, LAUNCHER, BERNIE: Díky za odpovědi, ale npotěšili jste mě... K čemu jsou šikovný kolečka, když s nima nejde šikovně a snadno zacházet? Nebo se vám to v praxi osvědčilo/nevadí vám to?

Půjdu si to ještě jednou zkusit vyzkoušet a osahat trochu podrobnějš, je ještě něco, na co bych se mohl zaměřit, např. něco, co vás (hlavně co se týče ovládání) štve? Díky moc :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Prvni review 40-150/2,8
    Tick Tack Sharp - FujiFilm XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR - Reviewed — BOKEH - MONSTER
    http://www.bokeh-monster.com/blog/tick-tack-sharp-fujifilm-xf-50-140mm-f28-r-lm-ois-wr-reviewed
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MYKEZ: casovy kolecko je zaaretovany jen v pozici A, mimo ni se otaci bez stisku toho cudliku, dokud zas nedojedes na Acko. Jednim prstem to jde fakt blbe.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: me to dela od ty doby co se mi do toho dostala naka lepiva ovocna stava, bohuzel :(
    WORMAGOR
    WORMAGOR --- ---
    bechce se nekdo zbavit 10-24?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: To mi nedela. Ale stve me, ze obe spodni kolecka neumim prepnout, kdyz se koukam do hledacku. Mozna jsem nesikovny, ale ocenil bych, kdyby ty zobacky vepredu byly delsi a zahnute nahoru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Ukazovackem zmacknu pojistku a palcem + prostrednickem otacim koleckem. Kolecko cas ma pojistku pouze na polohu A (mimo ni cvaka pres zoubky), kolecko ISO na vsechny polohy. Kolecko ISO pouzivam jen pri praci s bleskem.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: je tam cudl uprostred kterej se musi zmacknout. jde to jednou rukou ale neni to uplne easy. Existuje ale nastavec diky kterymu je to permanentne zmacknuty a da se to otacet snadnejc. Ja mam teda spis problem ze se mi pro otaceni iso otaci to kolecko podtim takze se mi to obcas nechtene prepne do panoramy nebo jinyho nastaveni.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Dotaz na majitele X-T1: dají se ta kolečka na ISO a čas otáčet jednou rukou, nebo spíš jedním prstem? Nahoře je zřejmě zámek, kterej je potřeba zmáčknout, bez toho to nejde?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MARSHUS: co ja vim.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    REEN: manželka když se chce podívat, tak to jede celý a třikrát po sobě a její kamarádky taky, babičky to samý. kamarádům sem ukazoval výběr, asi 5 fotek
    REEN
    REEN --- ---
    RATTKIN: A když je někomu ukazuješ, tak máš menší výběr a nebo mu ukážeš 500?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MARSHUS: já mám že svoji svatby tak 500 fotek, za celý den. 500 fotek obřadu být asi bylo zbytečný
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    BERNIE: a co s těma 500 pak klient dělá? tomuhle fakt nerozumim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam