• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    tak co novyho v novym roce nejak to tady pokulhava :-) klidne postnete nejaky fotky zajimavosti atd atd :-) at se tu neco deje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

56mm ƒ/1.2 vs. APD — Fuji vs. Fuji
    http://www.fujivsfuji.com/56mm-1pt2-vs-apd

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Fujifilm X-T1 Graphite Silver Limited Edition Globe-Trotter Kit Compact system cameras digital camera | Fujifilm United Kingdom
    http://www.fujifilm.eu/...ras/model/fujifilm-x-t1-graphite-silver-limited-edition-globe-trotter-kit/

Hezke :-)

P4INTER
    P4INTER --- ---
    MYKEZ: btw me prijde ze je hlasita hlavne ta 35 napr 56 krom hlasitejsiho ostreni vubec neslysim clonu nic :-) (35 po aktualizaci jejiho FW uz je taky lepsi) ale jinak me osobne to nijak extra nevadi :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Testa våra objektiv | FUJIFILM X Mount Lenses
    http://fujifilmxmount.com/comparison/test-our-lenses/

Vyberte objektiv, clonu, FL, zmacknete "Ta Foto".

Luxusni myslim :-))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Kdyz u DSLR koukas pres hledacek, tak to otevre sklo naplno a nedela to nic. Pak ti to taky muze vypalit oko, kdyz pri honeni racku v supertele kouknes do slunicka, nebo nevidis nic, kdyz je vetsi tma nez snese svetelnost objektivu a tvoje sitnice.

Oproti tomu CSC se musi celou dobu snazit, aby mel sensor idealni podminky pro signal do displayu a pro ostreni/mereni.

Vis co, nemuzes mit vsechno :-)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    LAUNCHER: Asi jsem rozmazlenej z DSLR, ale tam to fakt prakticky žádnej bordel – sazmořejmě kromě cvaknutí závěrky, která i tak byla u 6D tichá – nedělalo, takže tenhle svět podivnejch zvuků mě zatim fakt znervózňuje... Tak ještě nevim, jestli si zvyknu nebo to prodám, snad to první :))

LAUNCHER: Vezmi oba a jeden půjč dětem :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Takove to, kdyz si clovek prenasi rozhodnuti z obchodu domu :-) Pripadne idealni ukazka 1st world issues.

Zitra jdu oslavit narozeni decka kamarada a netusim, jestli si vzit X-T1 + 23mm nebo X100T. Na X-T1 jsem zvykly a ma to svetelnejsi objektiv, s pro me neokoukanou X100T si zase radeji hraji.

Ani nevim jestli je to spis smesne, nebo smutne, nebo jestli mi z fotaku hrablo a mam si spis zajit k doktorovi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Zalezi.

Ja jsem zacal fotit na CSC a jsem na zvuky uzaverky, ostreni, clony a stabilizace zvykly. Prijde mi, ze lide, kteri jsou odrostli na DSLR, nebo dokonce na rangefinderu, jsou z toho nejdrive vydeseni, co ten fotak vsechno dela za zvuky (casem si predpokladam zvyknou, nebo to prodaji).

Naopak ted kdyz fotim s X100, tak me to ticho az desi :-)

Ale stejne mi prijde, ze kdyz vedle me foti clovek s 5D2, ze je to hlasitejsi (zrcatko predpokladam) nez X-T1.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DOTCOM: Je to tak, díky :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: tipnul bych si ze to prenastavuje clonu - pro live view ji to upravuje porad. Zkus sundat objektiv jestli to bude cvakat i bez nej...
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Co v tý X-T1 cvaká, když se přepočítává expozice? Děje se to jen tehdy, když mám čas nastavenej na A... Nejlíp to jde vyzkoušet tak, že se namíří na světlou scénu a pak se objektiv zakryje rukou, ozve se takový jemný t-t-t-t-t-t-t, stejně tak při odstínění.

Já mám prostě pocit, že ten foťák i objektiv nějak často vydávaj podivný a podezřelý zvuky...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Zkus si to :-)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: bleskani? sem si myslel ze ES prave umoznuje bleskat na vyssi casy, ne?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Mechanicka - bleskani a nepritomnost jello effect.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: ten electronic shutter je fakt uplne tichej. jedinej co tam cvaka je clona a tu clovek slysi jenom kdyz u toho ma ucho.
    mimochodem ma ta mechanicka zaverka nakou vyhodu oproti elektronicky? je nakej duvod proc nemit ES na vsechny casy?
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    MYKEZ: Fuji Vánoce! :)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Firmware už je na světě :)

Firmware for X-T1 / X-T1 Graphite Silver Edition | Fujifilm Global
    http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/x/xt1/download.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Kdyby mel nekdo zajem o X100s v perfektnim stavu, kupovanou v breznu takze jeste pres rok zaruka at se ozve do postxy...uvazuju nekdy v lednu o prechodu na "T"
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nevim jestli se mi tak klepe ruka, ale uz na 56mm bych velmi ocenil stabilizaci. Obavam se, ze kvuli tomu je pro me ta 90/2 pryc ze hry. Idealni by bylo, kdyby byla X-T2 s IBIS.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam