• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Někdo zájem o X100s? Super, stav, v záruce, kompletní balení..Budu asi měnit za "t".
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

Fujifilm Macro Extension Tubes MCEX-11 & MCEX-16 | Derek Clark Photography
    http://www.derekclarkphotography.com/index.php/fujifilm-macro-tubes-mcex-11-mcex-16/

MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Nakonec jsem vybral x-e2 silver, bude s tim zakladnim 18-55, s cimz asi dlouho nevydrzim..obecne nemam rad zoomovy objektivy:)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: No, 35/1.2 nebo rychlejsi by byla paradni :-) Mne se ta 35/2 nasazena na X-Pro1 velmi libi, alespon na te fotce, ale radsi pockam jake to bude nazivo.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: fuj ta je ale skareda :-Dmyslim tvarem. Sakra a ja spis cekal 1.2 nez 2 :-/. No neva aspon me to nenuti neco kupovat :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Zda se, ze bude i stribrna 35/2 :-)

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Mam velkou radost z 120mm 1:1 Macro a z TC. Bohuzel, 100-400mm na ktere cekam nejvic, pro me jednak vypada hure (puvodne avizovano jako 140-400mm, jde mi pouze o ten dlouhy konec), druhak bylo uz podruhe odsunuto na pristi rok.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

Fujifilm updates X mount Lens Roadmap | Fujifilm Global
    http://www.fujifilm.com/news/n150210.html

The new lenses that have been added to the Fujinon X Mount Lens Roadmap are:
    - NEW XF120mmF2.8 R Macro 1:1 Macro, telephoto lens
    - NEW XF35mmF2 R compact and lightweight standard focal length lens
    - NEW 1.4x Teleconverter for XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR, XF120mmF2.8 R Macro, XF100-400mm

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Na Sony se realne dela jedno rychle sklo - 55/1.8. Dale muzes pouzit hromadku manualnich skel, stejne jako na kazde CSC. S temi manualnimi skly na fakt tenkou DOF nekdo mozna presne zaostri, ale ja ne.

Plus mi zustava ten problem, ze Fuji se mi libi, Oly se mi libi a Sony se mi do vkusu netrefeli. A to je pro me proste problem, i kdyby byl v te Sony MF sensor.

Super hodnou, chytrou, milou, ale 200 kg vazici pritelkyni bych si taky neporidil. Komu se Sony A7 rada libi, tim lepe pro nej.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: ony se f1,2 na sony nedělají, je jedna nebo dvě 50mm f0,95, ale to je extrém za 50.000 kč, přeci jen je obrazový kruh větší a s tím i cena obj.
    a malá dof se snadno řeší, stačí přiclonit
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: hej no se mnou je to tezky ja se k tomu chovam jak kdyby to bylo moje srdce takze ja je mam docela v pohode kdyz vseci videli moji x100 nechapali ze ju mam jak novou a to to taham vsude byl sem s tim v julkach na horach u more vsecko a proste v pohode klidne sem hodim pak fotky at se mrknete :) jinak xe1 na to jak casto pouzivam blesky tak zatim v pohode ale ja ji mam chvilu a ted je zima tak je toho foceni min :-) btw jarynova x100 ted ji prodaval, a jako je v klidu akorat ma proste osoupany casti ale jinak je uplne v cajku. a x100s se mu myslim taky odira ta barva tu ma black. ja mam x100silver a xe black
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Jak pls pro zajimavost "starnou" Tvoje Fujiny a X100 co mel Jara Sijka? Predpokladam, ze je oba pouzivate pomerne narocne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    X-E1 mam jednu z prvnich prodanych v CZ, nasledne se mnou byla dva roky v Africe (celou dobu 35/1.4 a od doby co vysla 14/2.8, ostatni objektivy spis zustavaly v CZ) vcetne obcasnych letu do CZ a zpet. Fotak byste rekli ze je novy. Hodne jsem se bal prach vs skla, nastesti v pohode. Fotak byl celou dobu v kozenem half-case, ostatne jako vsechny moje fotaky. Ale jsem teda spis "z cukru", takze hotely, guest houses, auto, kancelar, vylety v aute, restaurace... ne nejake stopovani v prachu a tak. Ale urcite dostala vyrazne vice do zubu, nez by dostala v podobnem rezimu v CZ.

X-T1 trosku horsi kvuli tem cernym sankam - ty jsou trosku sedrene od nasazovani/sundavani blesku. Jinak tlacitka, guma vsechno drzi. Opet, celou dobu v half-case.

Na 14/2.8 me stve prilis volny krouzek, casta stiznost. Na YT je navod jak si to samo-domo vyresit, na coz kaslu - tak moc me to netrapi a to sklo miluji a nechci si ho poskodit.

Nize me upoutala stiznost na pomale ostreni 14/2.8, osobne ho povazuji za nejrychleji ostrici sklo v dobrem svetle. Naopak mi prijde, ze mi teda ostri rychleji nez 23/1.4 . Ale mozna to bude vyplyvat i z toho k cemu a v jakem svetle kdo ty skla pouziva. Je pravda ze co se svetla tyka, tak 23/1.4 trapim vyrazne vice nez 14/2.8, takze je to nejmene z me strany "nefer" srovnani. Nejrychleji mi teda v dobrem svetle asi ostri 18-55, ale hrozne me ten objektiv nudi a mimo video (kvuli stabilizaci) nejsem moc schopny se donutit ho pouzivat.

Videl jsem na netu dost jete Fujiny i v paradnim stavu Fujiny, co jsem naposledy videl X-Pro1 od Yomadic.com, ktery s ni byl snad ve vsech zemich sveta, tak vypadala v pohode. Naopak jinym z toho pada guma a tlacitka. Netroufam si posoudit, jestli je to horsimi/lepsimi kusy nebo zachazenim.

Kolega mel nejakeho Pentaxe, K-x myslim, a ten teda vypadal po cca roce daleko hur nez moje X-E1. Ale co jsem zazil/videl, tak to urcite bylo zachazenim.
    DIFF3RENT
    DIFF3RENT --- ---
    btw kdyz uz jsem to tady otevrel, co pouzivate za raw prevodnik na macu?

z historickych duvodu porad pouzivam lightroom, ale srovnani treba s iridientem je patrny, ze vyuziva potencial x-trans snimace asi tak na 50 % :). bohuzel iridient v prubehu 2014 dost zdrazil, tak jestli je jeste nejaka "zarucena" alternativa, po ktery se poohlednout? na ruznych forech se sklonuje nejvic capture one (extra drahy) nebo ten iridient, nic moc dalsiho jsem nevidel...
    DIFF3RENT
    DIFF3RENT --- ---
    BERNIE: mne se nijak specialne neopryskava cerna barva, ale obe moje xm1 a xe2 vypadaji vzhledem k opravdu minimalnimu pouzivani docela "ojete" - kazdopadne na kvalitu zpracovani nadavam od zacatku, napriklad xm1 jsem vybiral ze trech kusu, dva skrabnuty displej a jeden ma malicko svetlejsi oblast na jedny strane displeje (v zabalene original krabici s original zapecetenym igelitem) - ale ne tolik aby to v realnem provozu prekazelo. objektivy to samy, ty volny/tuhy clonovy krouzky nebo piskaci ostreni (18/2), chrastici OIS a bzuceni elektroniky (18-55lm), pomale (14/2.8) ci nepresne ostreni (27/2.8)... 23/1.4 mi prijde ve vysledku nejpovedenejsi. ale na druhou stranu neni na trhu nic moc podobneho srovnatelneho a tak i pres vsechny ty vytky mam vsechn ty svy tela a skla rad...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Chteli jste malou ~35mm, mate ji mit :-)

COMING SOON: Fujifilm 24mm f8 Filter Lens Cap to be released on February 26th for 10,260 yen ($ 87) | Fuji Rumors
    http://www.fujirumors.com/...mm-f8-filter-lens-cap-to-be-released-on-february-26th-for-10260-yen-87/

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Ono to neni tak jednoduche. U vetsiho cipu zase muzes narazit na prilis tenkou DOF. Tzn "full body" portret meho 4 mesicniho syna muzu s odrenyma usima udelat na f/1.2, ale na FF bych musel totez fotit na f/1.8 . Samozrejme, kdyz nejsi DOFem limitovan, tak je to na FF parada, obvzlaste na A7S.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIMA_A: z hlediska ISO zkus možná větší čip, Sony a6000 co mám má 24mpix a max ISO 25.600, mě se zda ISO 6400 zcela použitelné.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: S X100T fotim tak, ze si to rozmyslim v OVF, pak prepnu do EVF a vyfotim. Kdyz je hodne tma, tak fotim jen v EVF.

Ciste vystupem mi prijdou vsechny Xtrans stejne (je tam asi o fous rozdil mezi treba X-E1 a X-T1 - na mych fotkach ho ale tezko uvidim).

Jenze realita je takova, ze z 14mm mam ostrejsi fotky na X-T1 nez na X-E1, proste kvuli tomu ze na vetsim hledacku to vyfotim presneji a pak nemusim v postprocessu tolik rovnat nebo orezavat.

Idealni bych mel vyvest HDMI do nejakeho velkeho a kvalitniho monitoru, ale na to jsem liny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam