• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Predpokladam ze sis to nastavil na foceni do RAW. Pokud ano, tak se ted koukas na ten integrovany JPEG nahled v RAW, ktery je lowres. Prepni si to do RAW+JPEG a zoomuj, jak hrdlo raci :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    hele jedna technicka. Se*e me ze u xe1, kdyz neco vyfotim, tak pak se ta fotka da priblizit relativne malo, oproti treba dslr proboha proooooc??? Clovek na tom nema ani sanci poznat, esi je tam nejaka pohybova neostrost nebo nejaky detaily, coz me dost stve, protoze ve fotaku mam vytipovany fotky, ktery sou cajk. No pak prijdu dom a zjistim ze ta co ve fotaku bylo KO je najednou nej :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    A vubec, kde je X-Pro2? A laskave s IBIS a od zacatku nabizet i stribrnou variantu! :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: me mega radost uz jen pouzitelnost vyssich casu pri strobeni :-) jo to souhlas :-) to by bylo top a klidne by stacila 35/1.2
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Tak proto mam X-T1 i X100T, co na to rict :-)

Ale jako kdyby udelali jeden, dva X mount objektivy s leaf shutter, udelalo by to radost. Zacal bych urcite s 35/0.95 :-D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    DOTCOM: zlata x100 kdyz to tak slysim :-D
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: muzu potvrdit ze ten jelly efekt je dost blbej a netyka se to jenom foceni rychle se pohybujicich objektu. Kdyz se fotak pohne behem expozice, tak to dela az neuveritelne zdeformovany perspektivy, dalsi problem je foceni pod zarivkama, kde to dela pruhy na obraze.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MARSHUS: X-T1 stribrna a cerna jsou po funkcni strance totozne. Zapni si v menu shutter type - electronic shutter. Ale pozor, ma to i nevyhody (odecitani ze sensoru neni moc rychle - takze yello, nefunguje to s bleskem).
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    existuje nejaky hack na xt1 na uplne tichou zaverku? vim ze granite edition to umi, ale nechtelo se mi utracet ten rozdil jen kvuli vypnuti zvuku..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Damien Lovegrove CP+ 2015 stage talkshow / FUJIFILM
    https://www.youtube.com/watch?v=liygiluT6lk
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    mate nekdo zkusenosti s temi macro mezikrouzky napr. s xf 35? premyslim, ze bych to nejspis vyuzil. sample obrazky po netu vypadaji slusne ...
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    MIKEKT: jojo je tam dodelana hodila se mi tam :-) a linie sou prohnuty taky v pc bez toho to na me pusobilo moc staticky prave. Mel sem puvodne vymysleny kapku neco jinyho u ikei jenze tam nas po 10fotkach vyhodili ze nemam povoleni no :-D tak sem nasel podobnou stenu.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    P4INTER: uz jsem to videl na FB a ta horni barva fialova je tam dodelana v PC? A ty linie toho pozradi se t akhle rozjizdi i na originalu?
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: no jo ja sem ulitlej na ty barvicky obecne :-D cim vic barevny tim lip. mel sem sice ted takovy klidnejsi obdobi, ale barevny obdobi je asi zase zpet no :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Moc se mi libi ty barvy :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    tak tady zas jeden novej cvak na x-e1+35

MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIMA_A: Tak zatim jsem i z toho 'setovyho' 18-55 prekvapenej, jak je rychlej... coz tedy plati obecne pro cely fotak:D Po upgrade firmwaru na posledni verzi se mi zda, ze i EVF reaguje o mnoho rychleji a plynuleji...a ta 35/1.4 to je parada. no zatim proste super:)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    mrknu na to, dik
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MARSHUS: mne se obcas nechtene prepne volic mereni expozice, na spot meter. Kdyz potom stredni (nebo s nejnovejsim fw a zaplou vazbou spot meteru na ostrici bod jakykoliv) ostrici bod umistis na neco, co je ve stinu, bude fotak merit korekni expozici pro ten stin, nikoliv pro celou scenu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Jojo, na X-T1 mi chybi asi jen USB nabijeni a IBIS :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MARSHUS: Nahrat posledni firmware, v menu sparovat AF bod s bodem mereni. Koleckem vybrat spravny typ mereni dle situace a vlastnich preferenci. Pripadne doladit pomoci EV +/-.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam