• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Nope, na tehle sensorech to k memu prekvapeni funguje i v RAW. Do minuleho tydne jsem o tom nevedel.

    Pokus: Zkus si neco vyfotit s X-T1 do RAW na ISO800. A nasledne totez na ISO200 stejny cas stejna clona (tzn vyrazne tmavsi fotka). Nasledne dorovnas svetlost v editoru te ISO200 fotky na uroven te ISO800 fotky a prekvapeni - ty fotky budou sumet hodne podobne, protoze ten sensor je skoro ISO-less.

    Praxe: No a reverzne to funguje jako brutalni highlight recovery. Tzn fotis na slunicku na ISO400 nebo ISO800 do RAW a sum ve stinech mas odpovidajici te hodnote ISO (vyssi). Ale mas ten benefit, ze svetla mista fotky muzes editovat s moznostmi ktere by ti davalo ISO200.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: ty dr mody to stejne frci jen na jpeg ne? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BERNIE: Na eye detection se tesim, snad to bude slusne fungovat. EXP kolecko nefungujici na autoISO v M jsem bral jako bug, konecne bude naprava. Rychly AF-C nevyuziji a tezko rict, jestli bude opravdu dostatecne rychly i pro lidi, kteri ho potrebuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (tim myslim ty DRxxx mody o kterych pravidelne pise Rico Pfirstinger a ktere jsem dosud trestuhodne ignoroval)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    A nejake detaily ohledny Firmware 4.0 pro X-T1
    Using Firmware 4 | Fuji Rumors
    http://www.fujirumors.com/using-firmware-4/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Trosku jsem si ted na jarnim slunicku hral s dynamickym rozsahem s tim udajne skoro-ISOless sensorem, co je v X-T1 (a dalsich). Foceni cityscape na ISO800 uz mi prislo moc (ale pekna DR), ISO400 mi prislo docela zajimavych.

    Jakou s tim mate zkusenost? Pouzivate to?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    LAUNCHER: Tak tyhle zalezitosti me taky zajimaji o mnoho vic.:D Jen jak jsem to videl, tak mi to prijde jako takovy hybridni slepenec:)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (prosim do X-T1 dat IBIS a klidne jeste vetsi hledacek s vetsim rozlisenim a pak mi to prodat jako stribrnou X-T2 ... vetsi sensor a kdesi cosi by bylo fajn, ale tohle by mi uplne stacilo, predem diky :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIMA_A: Dost mozna potrebuji, aby to vypadalo trosku hur nez drazsi X-T1. Jako nejaky esteticky prusvih mi to neprijde, mohlo to byt lepsi, ale i tak mi to prijde povedenejsi nez vetsina ostatnich fotaku.

    Popravde me ale spise zajima, jak bude vypadat X-T2 nebo X-Pro2 :-) A vubec nejvic me zajima, jak bude vypadat 16/1.4 na moji X-T1 :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    MIMA_A: no ... myslim ze to bude stejny jak tu tzn xt1 akorat s 10tkou http://www.techtoyreviews.com/fuji-x-t10-full-specs-leaked/
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    jsem sam komu to prijde to telo..vizualne...fakt divny? plochy?

    P4INTER
    P4INTER --- ---
    RATTKIN: tak tohle me dostalo do kolen za posledni dobu fakt TOP!!!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Venku je destivy den, pri 1/180s (na kolecku 1/200s nemam) a f/4 mi to ted ukazalo ISO 640. Takze ve dne bych to nejak zvladnul. Vecer je asi jedine fotit jednotlive na f/1.4, nebo mit alespon doma moznost vyrazne intenzivnejsiho osvetleni :-)

    Opice jsem fotil, ale to bylo narozdil od deti docela jednoduche, oni casto odpocivaji a navic jsem je fotil venku na Africkem slunicku.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ALDRICK: jo a s věkem dítěte se zkrachuje expozice. všechno pod 1/200 mám už totálně rozmazané. kdo nemá děti, tak at zkusí fotit opice.
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    RATTKIN: Už jsem slyšel řadu hovorů na téma "co se v životě změnilo, když k prvnímu dítěti přibylo druhé", ale bůhvíproč jsem zatím nikdy nikoho ze zúčastněných neslyšel vzpomenout na to, že musel zvýšit clonové číslo:)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: já taky dite pral na f1.4, ale teď když mám dvě, musím na f4.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Vsechny moje fotky za poslednich 7 mesicu vypadaji nejak takhle :-))
    Jak jsem psal - skoro jako vzdy ve slabem svetle - f/2.0, 1/125s, ISO 3200.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOTWA: Moje zena je jen s mobilem tez spokojena. Ptal jsem se ji, jestli nechce treba nejaky pancake na moji starsi X-E1, ale ted ma spis plne ruce ditete a ocekava, ze to budu vsechno jako fotit ja, kdyz jsem takovy fotakovy a navic jsem ted skoro porad v CR :-)

    Primo ja ale asi nekde delam velkou chybu, protoze podstatna cast mych fotek jsou focene jako f/1.4 (nebo f/2 v pripade X100T), 1/125s, ISO 1000 a vyse (s bleskem jsem se do ted nenaucil fotit, proste se stydim na lidi blikat). To by z mobilu nedopadlo dobre predpokladam, pripadne by se lesklo kde co od mini-blesku na mobilu. No a zaroven X-T1 + 23/1.4 nebo 35/1.4 vnimam velikosti jako "neobtezujici" a navic se mi ty Fujinky proste moc libi vzhledove :-)) Druhy extrem jsou vylety s X-T1 + 14/2.8, tam to zase mobil neda kvuli te sirce.

    Ted si hodne slibuji od 16/1.4, protoze to jednak bude jeste docela siroke, druhak to prezije to me caste foceni ve slabem svetle :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam