• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RATTKIN: jojo 18 a 35 budu brat urcite
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIKEKT: na několika takovýhle akcích mi náhodou odešel foťák nebo objektiv, tak aspoň 2 objektivy bych vzal
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RATTKIN: Ale asi taky budu radsi minimalnista :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RATTKIN: fotak budu mit nejspis jenom ja :) Neni to primarne foto akce, ale vetsinou z takovych akci delam pro rodinu kalendar tak trochu vaham co vzit a zajimalo me co treba nosi ostatni nebo co by si vzali.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIKEKT: já to myslel tak, že pokud ostatní budou mít foťáky, co mají x kilo, nebudeš se cítit blbě se třetím objektivem. ;)

    já jsem trávil dlouhé roky s jen jedním objektivem, tak bych byl minimalista. Obzvlášť, pokud to není primárně fotografická akce.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RATTKIN: nebude. zrcadlovku mam doma a vozil jsem ji do hor a nikdy jsem nebral 70-200. Mit na zadech veci co vazi pres 15kg a k tomu jeste fotak co ma x kilo to uz se mi nechce.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIKEKT: bude tam kamarád s velkou zrcadlovkou? bude mít svou 70-200?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Kdybyste jeli na 2 rtydny do hor. Co byste si vzali za objektivy? Budu urcite brat 18 a 35, ale premyslim jestli vezmu i 56. Puvodne jsem ji brat nechtel kvuli velikosti a vaze, ale ted o tom trochu uvazuji .)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: 90 je 4x LM, hodne rychla mrcha.

    16 je klasika s inner focus, nejspis novy motorek - zdatne s tim zapasi. Navic hybe jen s mensimi cleny aniz by si vsimnul, ze by se to nejak negativne projevilo na ostrosti (vcetne nekonecno / blizko).

    Oba jsou WR, coz je treba pro me uplne super.

    Obecne jdou ty designy kvalitou nahoru, prijde mi ze kluci se fakt snazi, uci a investuji do toho hodne penez.

    (nahore 4x LM v 90, dole focus group v 16)



    P4INTER
    P4INTER --- ---
    MIKEKT: 16 je skoro stejne velka jak 56.. a jo maji jinej system ostreni a je to fakt rychlovka tu 90 sem mel na E1 a ostrilo to dobre rychle :-D
    Jinak na te moji fotce mas 16 a vedle na xe1 je 56 ;-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    LAUNCHER: po tom co jsem to odeslal mi doslo, ze jsem videl fotky z nejakyho 85/1.4 sony a tak osklivej background blur/bokeh jsem dlouho nevidel:D
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    16/1,4 a 90/2 maji jiny system ostreni nez ostatni pevny skla? 18/35/52? Nekdej sem to zahlidnul, ale nevim co je na tom pravdy :) takze by mely ostrit rychleji? ta 16 by me lakala, ale uz je dost velka tezka a taky draha :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Hele zmensit to AF okno. Jediny duvod proc jsi tam mel kostel musi IMHO byt to, ze okno koukalo na parecek i na kostel.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: jo to jo, ale myslim to tak ze zaostrim treba na pozujici par a pak mrknu na fotky a ejhle ono je to zaostreny na kostel za nema a ne na ne :-/ ... ale ja z ty 16 byl fakt nadsenej :-D snad se nezhrozim kolik fotek je zaostrenych mimo :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Jen podle sebe (ale pozor, ja mam opravdu pramale pozadavky na AF, fotim prevazne pozujici lidi) - s 16/1.4 se mi ostri nejlepe ze skel ktera mam, protoze je svetelna, takze umi i v horsim svetle a navic je siroka, takze typicky full body fotky na (v dusledku) sirsi DOF.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIMA_A: Mas tu mmj nekolik 85/1.2... Nicmene moje veta nebyla o nabidkach jinych vyrobcu (na muj oblibeny system je s AF nedam, tudiz me jejich nabidka tolik nebere :-) , ale proste o tom, ze preferuji svetelnejsi skla.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    LAUNCHER: jen f/2? Myslis vazne?:D jsou nejaky odpovidajici crop/ff skla rychlejsi?
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: jako ta 16 ja z toho mel vanoce... jediny co teda jsem zjistil ze dost fotek mam proostrenych, nevim jestli to bylo rukama nebo fuji.. u x100 se mi to nestava a xe1 jen obcas s 35. Jeste sem ty fota poradne nevidel tak az to projedu poreferuju. :-) Jinak 90 no ja ji mel nasazenou jen v kostele na balkonku ... je to rychly cisty sklo, ale na me a moje potreby moc dlouhy :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: X-T1 + 16 mi dela velkou radost. A jsem moc rad, ze konecne mam weather sealed objektiv. Rikal jsem si, jestli to neni moc siroke, ale obcas se ta sirka hodi a kdyz se nehodi, tak to oriznu. Aktualne spolu s 35 muj nejoblibenejsi objektiv. 90 nemam a asi nebude, nemel bych pro nej moc vyuziti a vadi mi jenom f/2.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    Tady jedna svatebni sbirka :-D (poprve sem si tam ozkousel pujcenou xt1+16/1.4 a 90) Tak snad z toho neco bude :-D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    nejsem na kompu tak jeden repost z instagramu.
    foceni se super pareckem ;-)
    X-e1 + 35/1.4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam